Školka a chování paní učitelky

27
20.9.23 00:03

Školka a chování paní učitelky

Dobrý večer,

jdu si pro radu a zároveň i se vyzpovídat.
Syn chodí do školky od 2,5let, protože je narozený v Dubnu a RP jsem měla do 3let věku. Vždy to s ním bylo a je složitější. Je potřeba mu vše několikrát opakovat ale ne proto, že by špatně slyšel ale on prostě nereaguje- má svůj svět, svojí bublinu a nevnímá. Ale kromě tohoto, si nikdy paní učitelky na nic nestěžovali. Naopak, když měli ve třídě na chvíli nějaké zvířátko tak věděl co to je, jak se postarat atd a velmi ho chválili, nebo pečlivost o mladší děti. Nikdy žádná zásadní stížnost. Nečekali jsme že budeme mít druhé dítě (zdravotní problémy z mé strany) a tak jsme neřešili že chodí do soukromé školky na druhou stranu města. Teď máme roční dcerku a tak jsme přehlásili syna do státní spádové školky. Má 4,5 roku a aspoň bude mít kamarády na základní škole. A teď to začalo. Na informační schůzce s paní ředitelkou, jsem se domluvila že syn nepotřebuje žádný adaptační proces, protože je zvyklý. Nebyl problém. Tedy dokud jsem syna nepřivedla do třídy za paní učitelkou. Ne jenže mě nepozdravila, nepředstavila se ale hned spláskla ruce a řekla: Tak mamčo, dneska do 10h. Nechápala jsem o co jde a tak jsem jí řekla, že před pár dny po dohodě a paní ředitelkou jsem domluvená na normálně celý den. Nene, to tedy ne, takhle to u nás nechodí, to slyším prvně. Říkám aha, tak když tedy půjde odhlásit oběd, pro syna si přijdu. Řekla mi že to zařídí a mám si přijít v 10h a dodala že stejně vidí že jsem doma, tak co. (Jako by jsem nemohla mít domluveného třeba lékaře nebo běhání po úřadech). Přešla jsem to ale naštvalo mě to. Teď mi syn začal od pondělí odmítat chodit do školky, že jsou tam na něj zlý a mlátí ho, že ho namaji rádi. Slušně jsem to dneska ráno řekla paní učitelce, jestli si něčeho náhodou nevšimla. Ta mi na to řekla že ne, že je v pohodě. Dneska odpoledne jsem si přišla pro syna a paní učitelka si mě vzala stranou a začala mi vyprávět, že byli s dětmi venku na procházce a jak se drželi za ruce tak ten spolužák ho za tu ruku tahal a podstrkoval ho a Kristián ho několikrát napomenul ať to nedělá. Když toho nenechal tak mu prý řekl, že to řekne doma tátovi a ten ho přijde zbít. Řekla jsem, že si o tom promluvíme ale že jsem tohle od něj nikdy nikde neslyšela. Ona začala, že je z toho v šoku a že za tolik let praxe se s ničím takovým nesetkala a že se jí to úplně příčí jak to může napadnou čtyřleté dítě říct a že neví jak se to bude řešit dál a že to bude asi muset vytáhnout na dnešní schůzi s paní ředitelkou. Tak jsem se omluvila a šli jsme domů. Teď mi to vrtá hlavou. Proč to neřešila v tu danou chvíli, proč to nechala zajít tak daleko. Však když slyšela, že se dohadují a provokují, měla přeci zasáhnout. Když to neřešila a on viděl že mu nikdo nepomůže tak mu řekl prakticky že ho táta bránit bude. To je můj názor. Myslím si, že je to lepší než kdyby ho uhodil nebo do něj strčil.
Co myslíte vy?? Od začátku nás ta učitelka prostě nemusí. Mám to řešit přes ředitelku?? Předem děkuji všem co to dočetli a za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10994
20.9.23 00:22
@NikoollB. píše:
Dobrý večer,jdu si pro radu a zároveň i se vyzpovídat.
Syn chodí do školky od 2,5let, protože je narozený v Dubnu a RP jsem měla do 3let věku. Vždy to s ním bylo a je složitější. Je potřeba mu vše několikrát opakovat ale ne proto, že by špatně slyšel ale on prostě nereaguje- má svůj svět, svojí bublinu a nevnímá. Ale kromě tohoto, si nikdy paní učitelky na nic nestěžovali. Naopak, když měli ve třídě na chvíli nějaké zvířátko tak věděl co to je, jak se postarat atd a velmi ho chválili, nebo pečlivost o mladší děti. Nikdy žádná zásadní stížnost. Nečekali jsme že budeme mít druhé dítě (zdravotní problémy z mé strany) a tak jsme neřešili že chodí do soukromé školky na druhou stranu města. Teď máme roční dcerku a tak jsme přehlásili syna do státní spádové školky. Má 4,5 roku a aspoň bude mít kamarády na základní škole. A teď to začalo. Na informační schůzce s paní ředitelkou, jsem se domluvila že syn nepotřebuje žádný adaptační proces, protože je zvyklý. Nebyl problém. Tedy dokud jsem syna nepřivedla do třídy za paní učitelkou. Ne jenže mě nepozdravila, nepředstavila se ale hned spláskla ruce a řekla: Tak mamčo, dneska do 10h. Nechápala jsem o co jde a tak jsem jí řekla, že před pár dny po dohodě a paní ředitelkou jsem domluvená na normálně celý den. Nene, to tedy ne, takhle to u nás nechodí, to slyším prvně. Říkám aha, tak když tedy půjde odhlásit oběd, pro syna si přijdu. Řekla mi že to zařídí a mám si přijít v 10h a dodala že stejně vidí že jsem doma, tak co. (Jako by jsem nemohla mít domluveného třeba lékaře nebo běhání po úřadech). Přešla jsem to ale naštvalo mě to. Teď mi syn začal od pondělí odmítat chodit do školky, že jsou tam na něj zlý a mlátí ho, že ho namaji rádi. Slušně jsem to dneska ráno řekla paní učitelce, jestli si něčeho náhodou nevšimla. Ta mi na to řekla že ne, že je v pohodě. Dneska odpoledne jsem si přišla pro syna a paní učitelka si mě vzala stranou a začala mi vyprávět, že byli s dětmi venku na procházce a jak se drželi za ruce tak ten spolužák ho za tu ruku tahal a podstrkoval ho a Kristián ho několikrát napomenul ať to nedělá. Když toho nenechal tak mu prý řekl, že to řekne doma tátovi a ten ho přijde zbít. Řekla jsem, že si o tom promluvíme ale že jsem tohle od něj nikdy nikde neslyšela. Ona začala, že je z toho v šoku a že za tolik let praxe se s ničím takovým nesetkala a že se jí to úplně příčí jak to může napadnou čtyřleté dítě říct a že neví jak se to bude řešit dál a že to bude asi muset vytáhnout na dnešní schůzi s paní ředitelkou. Tak jsem se omluvila a šli jsme domů. Teď mi to vrtá hlavou. Proč to neřešila v tu danou chvíli, proč to nechala zajít tak daleko. Však když slyšela, že se dohadují a provokují, měla přeci zasáhnout. Když to neřešila a on viděl že mu nikdo nepomůže tak mu řekl prakticky že ho táta bránit bude. To je můj názor. Myslím si, že je to lepší než kdyby ho uhodil nebo do něj strčil.
Co myslíte vy?? Od začátku nás ta učitelka prostě nemusí. Mám to řešit přes ředitelku?? Předem děkuji všem co to dočetli a za vaše názory.

Tohle bych přes ředitelku řešila.
Ale ani ne tak tu situaci, takových může být nespočet a obyčejně se to nerozmazava.
Jako spíš to, že chci být informována, pokud mám být někde řešena a to s konkrétním tématem a závěrem.
Tohle mi přijde jako zbytečné vyhrožování a manipulace a některé učitelky poměrně značně dokáží zneuzit situaci a držet rodiče v šachu. Vycítí neomylně ty slabé kusy, na kterých si pěstují ego.
V okamžiku, kdy jsou konfrontovany už takové hrdinky nejsou.
Mimochodem, ani jedna dcera nechodí do školy se spolužáky ze školky a jsou za to dost rády. Respektive chodí někteří do vedlejší třídy a stačí. Obě si vypestovaly a navázaly vztahy s jinýma dětma a i já jsem ráda, dost často nebylo oč stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
20.9.23 00:25

@NikoollB. Takže zítra bych přišla do školky, sla za ředitelkou a zeptala se, kdy má čas, že máš avízo od té a té plnit učitelky, že měla něco na srdci a ráda bys věděla, jak to dopadlo a co a s jakym výsledkem se řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.9.23 06:15

@Trojlístek Určitě to nenechám jen tak. Tak jsem zvědavá jak to nakonec dopadne. Mě to od ní přišlo jako přehnaná reakce. Ještě jak tam stála a držela se za čelo a říkala že to do večera nevstřebá a nevzpamatuje se z toho a vypadala jako kdyby měla omdlít 😅 🫢

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.9.23 06:25

Mi teda přijde, že kluk opakuje/tlumočí něco, co někde slyšel. Ale ani nemá za nehet rozum, co říká. Tzn. ani nemusí mít ponětí, co to znamená. Teď je otázka, kde k tomu přišel a slyšel to. Vysvětlit mu, že tohle se neříká.
Učitelka je krapet komedianka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.9.23 06:51

@Kelsey

Večer jsme to probírali. Ptala jsem se ho kde to slyšet ale na to jsem se nedočkala odpovědi. U nás doma se to neříká. Tak nevím jestli třeba na hřišti nebo třeba na tréninku v týmu na hokejbale. Netuším. Vysvětlila jsem mu, že to co řekl není hezké a nemůže takové věci říkat. Přijde mi, že se chtěl bránit a prostě nevěděl jak. Jsem ráda že do něj nestrčil nebo ho neuhodil. To si myslím, že by bylo horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22557
20.9.23 07:02

Ja bych neresila, kde to slysel. To se stejne tezko dopatra a mohlo to byt kdekoliv. Deti postupne zaslechnou, kde co a pokusi se to aplikovat. Lepsi vysvetlit, co to znamena a ze neni vhodne to rikat a vysvetlit diteti jiny zpusob, jak situaci resit. Ucitelka asi rada dramatizuje. To osloveni „mamco“ je strasny. Ruzne bych pri odchodu rikala, ze budes pracovat z domova a tak. Jinak budes mit pri kazde prilezitosti na taliri, at si dite nechas doma, kdyz jsi stejne doma s druhym ditetem. Je to nejspis takovy druh ucitelky, co tam chce mit co nejmin deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
20.9.23 07:10
@NikoollB. píše:
@Trojlístek Určitě to nenechám jen tak. Tak jsem zvědavá jak to nakonec dopadne. Mě to od ní přišlo jako přehnaná reakce. Ještě jak tam stála a držela se za čelo a říkala že to do večera nevstřebá a nevzpamatuje se z toho a vypadala jako kdyby měla omdlít 😅 🫢

Prosím tě, po takových letech praxe se s něčím podobným musla stokrát setkat. Ředitelka se jí vysměje. Dle toho, jak tě první den vyháněla již v deset hodin si spíš myslím, že ví, že jsi doma, tak si myslí, že bys měla kluka nechat doma také a ne ho dávat do školky. Tak ti to chce znepříjemnit. Bude na klukovi pořád hledat nějaké blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.9.23 07:15

Mám teď ve skupině pár dní nové dítě. Na něj si taky v jiné škole zasedla učitelka. Každý problém i neproblém šel za ním. Musela se změnit škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
20.9.23 07:34
@Oriseka píše:
Ja bych neresila, kde to slysel. To se stejne tezko dopatra a mohlo to byt kdekoliv. Deti postupne zaslechnou, kde co a pokusi se to aplikovat. Lepsi vysvetlit, co to znamena a ze neni vhodne to rikat a vysvetlit diteti jiny zpusob, jak situaci resit. Ucitelka asi rada dramatizuje. To osloveni „mamco“ je strasny. Ruzne bych pri odchodu rikala, ze budes pracovat z domova a tak. Jinak budes mit pri kazde prilezitosti na taliri, at si dite nechas doma, kdyz jsi stejne doma s druhym ditetem. Je to nejspis takovy druh ucitelky, co tam chce mit co nejmin deti.

Oslovit mě učitelka “mamčo”, začnu ji říkat “tetka” nebo “babčo” podle věku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
20.9.23 07:37

Jinak teda Ucitelka defakto nechala šikaně volný prostor, nic nedělala a pak se divi, ze situace eskaluje 8o. To bych se teda ohradila, přerušila ji ve stěžovani a chtěla vědět, co dělala ona, respektive, proč nedělala v té situaci nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
20.9.23 07:39
@Semtex píše:
Oslovit mě učitelka “mamčo”, začnu ji říkat “tetka” nebo “babčo” podle věku :P

Prosté „účo“ postačí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
20.9.23 08:05

@NikoollB. dítě doma nauč slovně se bránit, nacvičujte doma různé situace aby věděl jak je lepší reagovat. To že na tvého syna tam útočilo dítě bere učitelka očividně že to je v pořádku ale když on se brání je to špatně, tak taková učitelka že mě moc nestojí, bohužel naše školky jsou takových plné, místo toho aby klukům pomohla situaci v klidu vyřešit a byla průvodce aby došli k rozumnému řešení, tak se ukáže jaká je to úča, s takové si nic nedělej

Příspěvek upraven 20.09.23 v 08:11

• Citovat
  • Upravit
365
20.9.23 08:10

@NikoollB. já nevim, to tam ta učitelka byla první den, že se s tím nikdy nesetkala? Mě příjde, že to zvládl syn docela dobře, mohl mu taky jednu fláknout, to že mu řekl, že si to sním tatínek vyřídí, přece v jeho věku ani nemusel myslet vážně a prostě v obraně něco plácnul. Paní učitelka je na hlavu postavená a měla zasáhnout hned, ne přihlížet a pak se zalamovat v kolenou. :nevim: Nedejte se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22557
20.9.23 08:32
@Semtex píše:
Oslovit mě učitelka “mamčo”, začnu ji říkat “tetka” nebo “babčo” podle věku :P
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin