Sousedské hlídání - dotované státem

16951
18.9.23 16:10

Sousedské hlídání - dotované státem

Ahoj,

chci se zeptat zd aje tady někdo, kdo už to nastudovával? Myslela jsem, že to sousedské hlídání je možné kýmkoli, kdo je proškolený = chůva, zdravotník či pedagog. Ale dnes jsem vypodlechla, že by to měla být jen osoba na rodičovské dovolené, která hlídá své a sousedovic děti, čili to nemá místo zaměstnání, ale jen jako přivýdělek.

Jak to tedy je? Podle článků to chápu jako hlídání „kýmkoli proškoleným“ :nevim: Děkuji za upřesnění. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
18.9.23 16:21

Taky mě to zajímá. Mám nadstandardní prostory, mám do toho chuť, ale ten rodičák by mi dělal čáru přes rozpočet. Další dítě si kvůli tomu pořizovat nebudu. Říkala jsem si, že hlídání 4 dětí by bylo fajn.

• Citovat
  • Upravit
14592
18.9.23 16:25

:mrgreen: Já bych to klidně vzala jako regulérní zaměstnání, ale až po rodičáku, až budu mít ty vlastní děti větší. Že by to jako mohlo tak nějak plynule navázat :mrgreen: Mám dva mrnousy a už tak je náročnější se jim aspoň nějak věnovat a u toho udržovat dům v chodu. Prostory by také byly, ze bych mohla mít “ateliér” v dome jen pro ty děti, a vzdělání též mám, dokonce i pedagogickou praxi mám několik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
18.9.23 16:36

@Janli @Semtex Ono právě, že nemusí být prostory upraveny pro skupinu, tak to hodně otevírá dveře. Ale věřím, že těch peněz tam moc není - i kdyby bylo školkovné 3tis tak po zdanění nic moc + dotace, ale i tak… :nevim: Ale zase nápln práce moc pěkná :nevim: Jen ta rodičovská by mi do toho házela vidle, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
18.9.23 16:39

Týjo beru zpět, dotace od státu je 6-10tisíc na dítě, hezký. :mrgreen: Zatím jsem o tom nepřemýšlela, i když jsem učitelka ze školky, teď tedy třetím rokem pracuju ve škole, ale tohle by se mi líbilo. Prostory také mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
18.9.23 16:49

Myslenka je to hezka, akorat ten kdo je ma rodicaku ma deti pravidelne nemocne a nevimjak by se tvarily maminky, ktere s hlidanim pocitaji…? Ja bych do toho sla, ale mam 2 deti a z tohoto mam obavu, jsou to neprijemne situace.

• Citovat
  • Upravit
14592
18.9.23 17:26

@chs.jasmin tojo, ale když jsou, je to lepší :lol:

@Eva.asdfghjkl já bych spíše nechtela, aby mi ty děti nenakazily mimino něčím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
18.9.23 22:14
@Eva.asdfghjkl já bych spíše nechtela, aby mi ty děti nenakazily mimino něčím :lol:

S miminem bych do toho nesla. Az tak s ditetem od 1,5 roku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin