Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když není zbytí…a některým dětem to vyhovuje. Ale osobně..ne. Nelíbilo se mi ani když jsem asi 3-4 měsíce dávala děti ob týden do školky v 6 a do družiny 6:10 abych mohla být 6:25 v práci. Ale zas jsem je vyzvedávala hned po 15h. Pak jsem byla na nemocenské, mateřské a RD a byla pohoda. Po poslední RD jsem na částečném úvazku, do školky chodíme na 7:25 a vyzvedávám kolem 15h. Chci s dětmi být i jindy než o víkendu, a jedna zkušenost stačila.
Za mne tedy rozhodně ne. Musíte jeden nebo druhý něco změnit. A na nějaké budoucí těhotenství bych nespoléhala, to taky může být dítě už na základce.
@Anonymní píše:
Ahojda,řeším trochu dilema. Po zamlklem těhotenstvím se vracím v listopadu do práce, kde bohužel nejde domluvit zkraceny uvazek, přítel jezdí na montáže a kdyz je doma, tam je v praci treba uz od 5 od rana do 5 do vecera, babicka pracující sama odpolední.
A řeším malou ve školce..představa, ze tam bude nekdy od 6:15 do treba pul 5 nez se dostanu z prace (25km) mě docela vadi. Ale práce ted moc neni nekde bliz, zároveň se pak hned chceme začít opet snazit o mimco.Mala do skolky uz chodi, většinou meti pul 7 a 7 a vyzvedam ji o pul 3
Spíš me zajima, jestli to ma některá z vas taky takove a je s tim v pohodě?
Ono i od 6:30 do 14:30 je docela dlouho.
Takže do 16:30 bych s tím v pohodě rozhodně nebyla a zkusila bych najít jinou práci.
Syna vozíme 6:40 -16:10, někdy později, když se jde po práci nakoupit, ať nemusíme s ním. Pracovní doba oba 7:00 - 16:00. V pátek ho vyzvedáváme max 15:15 (pracujeme do půl 2, ale vždy něco vyřizujeme. Nemám pocit, že bych si ho neužila ![]()
Je to normální, potřebuješ pracovat, tak co se dá dělat. Odpoledne může v rámci školky mít kroužky a rozvojové aktivity. Není to nic špatnýho. Já dávám do školky na cca 8 nebo 8:30, když nevezu staršího. Pracuju do 17:00 minimálně. Ze školky jde mezi 17:30-19:00.
Příspěvek upraven 17.09.23 v 12:59
A z jakého důvodu ti v práci neumožní zkrátit si úvazek třeba na 7 hodin?
@Lojzísek píše:
Za mne tedy rozhodně ne. Musíte jeden nebo druhý něco změnit. A na nějaké budoucí těhotenství bych nespoléhala, to taky může být dítě už na základce.
Nic ve zlém, ale nejsi až moc úzkostná matka?
@Anonymní píše:
@Thomassss nejde to, pracuji na urade a tam se pul uvazky nedavaji.
Však zkrácení z 8 na 7 hodin není půl úvazek.
@Lojzísek partner práci menit moc nemůže, vydělává tam pekne peníze, platime hypoteku atd
@Thomassss no pochybuju o tom, že zrovna me by v práci vyšli vstříc s tim, že budu chodit o hodinu méně nez ostatní na plny uvazek. Tady to prostě nejde.
@Anonymní píše:
@Thomassss no pochybuju o tom, že zrovna me by v práci vyšli vstříc s tim, že budu chodit o hodinu méně nez ostatní na plny uvazek. Tady to prostě nejde.
Takže ses ani neptala. Tak se potom nediv.
@Thomassss ja teda necim co Vy děláte za práci, ale takhle to ve většině praci nechodí, ze vam ztratí pracovni dobu o hodinu za stejných podminek jako pro ostatní
A pokud vím, tak tu neřeším pracovní dobu, ale školku
@Thomassss píše:
Takže ses ani neptala. Tak se potom nediv.
Tady můžu potvrdit, že na úřadech (neříkám, že ve všech, jen podle informacích od známých, kamarádkach) nepovolují jinou prac. dobu než klasických 8h. Takže to možné je, že úpravu nedovolí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahojda,
řeším trochu dilema. Po zamlklem těhotenstvím se vracím v listopadu do práce, kde bohužel nejde domluvit zkraceny uvazek, přítel jezdí na montáže a kdyz je doma, tam je v praci treba uz od 5 od rana do 5 do vecera, babicka pracující sama odpolední.
A řeším malou ve školce..představa, ze tam bude nekdy od 6:15 do treba pul 5 nez se dostanu z prace (25km) mě docela vadi. Ale práce ted moc neni nekde bliz, zároveň se pak hned chceme začít opet snazit o mimco.
Mala do skolky uz chodi, většinou meti pul 7 a 7 a vyzvedam ji o pul 3
Spíš me zajima, jestli to ma některá z vas taky takove a je s tim v pohodě?