Řešíte rýmu?

6435
20.9.23 07:58

Řešíte rýmu?

Tak jak to děláte vy?

Dceru jsem měla v soukromých jeslích a tam se nějaká rýma opravdu neřešila, letos je poprvé ve státní školce a včera mě paní učitelka upozornila, že malá smrká a kašle.

Problém je, že jak začne podzim, malá začne smrkat a přestane na začátku léta. Už nám kvůli tomu stojí 3/4 roku přeočkování. Teď se ochladilo a samozřejmě rýma. Není to žádná hrůza, sem tam se vysmrká, jenže já jí honím do smrkání a ve školce ona sama prý nepřijde (kapesník má paní učitelka) a tím pádem i kašle po spaní, že není vysmrkana. Doma nekašle.

Zkoušeli jsme už na imunitu všechno a bohužel každý rok stejný, rýma :nevim: tak to ji do té školky nemusím vůbec posílat, pokud ji tam mám dávat jen 100 % bez rýmy :nevim:

Jak to děláte vy ostatní? Posíláte nebo ne? A máte tím pádem dítě často doma? Malá skoro nikdy nechytne klasickou nemoc, ale toto je půl roční boj. Ani se nedostaneme kvůli rýmě do bazénu nebo solné jeskyně, když ji tam nechci vodit smrkající. I kojenecké plavání jsme kdysi musely zrušit, herny a koutky jsme přestaly navštěvovat.

Už mě to nebaví a bojím se, co nová paní učitelka řekne. Že si ji mám nechávat doma, to tam fakt chodit nemusí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22877
20.9.23 08:09

@Liška32 tak záleží jaká je to rýma, pokud vodová tak v pohodě, pokud už má nějakou barvu je infekční a to hlídaly i u nás paní učitelky.
Jednoduše pak jedno dítě nakazí x dalších.. ten první rok, co jsou ve školkách je u všech kritický, než se obalí imunitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
20.9.23 08:15

@lucynka25 no to není tak úplně přesné, infekční rýma je i ta vodová. Ono je to tak, že člověk je infekční už pár dní před tím, než má nějaké příznaky. Tak úplně nevidím smysl si kvůli pár kapesníkum denně nechat dítě vysloveně doma. Každopádně teď jich je ve třídě víc, kteří takhle smrkaji, někdo měl teplotu tak zůstal doma, někdo chodí dál. Zatím i „my“ :nevim: Jenže tahle situace bude trvat celý školní rok, možná pokud přijdou mrazy, tak se to zlepší. Jak říkám, malá už byla v kolektivu a to nejhorší už si odbyla dřív. Nějakou velkou nemocnost nečekám.

Pokud by jí nebylo dobře, to jí doma nechám, to je jasné. Ale normálně řádí jako obvykle, papá, běhá, divočí, v noci nekašle a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.9.23 08:15

@lucynka25 Nejvic infekcni je prave „vodova“ ryma.

@Liška32 Dite s rymou jsem do skolky nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
20.9.23 08:17

Rymu resim u 2,5 leteho ditete, jehoz hygienycke navyky jsou slabe. U predskolaka neresim, ten se vysmrka, umyje ruce, tudiz je ryma jeho soukromou zalezitosti. Co tedy vzdy posuzuji je, jestli dite program ve skolce v pohode zvladne, jestli neni nachlazenim vice unavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
20.9.23 08:18

@Liška32 už to neřeším…řešila jsem to u prvního dítěte, dceru jsem si nechávala doma kdykoliv to jen šlo, jednak mi bylo proti srsti dávat ji tam s rýmou a jednak já byla na mateřské…ale teď už to tolik neřeším…protože když vidím v šatně, že každému dítěti rodič utírá nos, to by prostě v té školce nebyl…ale on má většinou jen vodovou rýmu…kdyby jí měl zelenou nebo tak samozřejmě bych ho nechala doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
20.9.23 08:22
@VitaminC píše:
@lucynka25 Nejvic infekcni je prave „vodova“ ryma.@Liška32 Dite s rymou jsem do skolky nedavala.

Aha :D tak vodová u nás ve školce nevadila.. žlutá a zelená ano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
20.9.23 08:24
@lucynka25 píše:
Aha :D tak vodová u nás ve školce nevadila.. žlutá a zelená ano :nevim:

Jenze ona prave ta vodova je blba v tom, ze zvlast nase deti umi kychat tak, ze nudle leti pul metru daleko. Dokud si neosvoji, jak se s rymou chovat, tak je za me ta pocatecni vodava horsi nez ta husta, kterou dite kontrolovane smrka/nesmrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
20.9.23 08:29

S rýmou ani jinou nemocí ji do školky nedávám, je to sobecké vůči zdravým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
20.9.23 08:37

@Cuddy my jsme měli na dveřích ohromný plakát s čím se smí a nesmí do školky, ten první rok byl strašnej, taky byl covid, takže se to šíleně hlídalo a nesmělo se ani s vodovou rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
20.9.23 08:43
@Nuniol píše:
S rýmou ani jinou nemocí ji do školky nedávám, je to sobecké vůči zdravým dětem.

tak pokud máš tu možnost, je to ok, ale ve škole už to bude problém, pokud se tedy bavíme pouze a jen o rýmě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
20.9.23 08:44

@lucynka25 tak za covidu to byl extrém. To jsme doma zakašlali a rušila se víkendová návštěva u prarodičů :D Vycházky jen do lesa, no bylo to zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
20.9.23 08:45

@Nuniol nojo, ale stejně jsou infekční už pár dní před tím, než jim rýma oficiálně propukne, takže co se tím řeší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6435
20.9.23 08:47

@Cuddy no oni ještě program moc nemají. Ale jako unavená není, to klasicky běhá, skáče, směje se, spát chodí pozdě jako vždycky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
20.9.23 09:06

U nás paní učitelky smrkajici děti posílají domů. A já to chápu, už tak mají podstav a nechtějí to od dětí chytit. Mám možnost nechávat skokové dítě s babičkou, takže nechávám doma. Ale chápu, že pro pracující matky bez hlídání je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin