Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ryma je samocistici funkce nosu
tak se to rika u nas, takze rymu ja ani skolka neresim, pokud neni zluta a dite nema horecku. Pri zacinajici ryme zacnu davat Sinupret.
@Anonymní píše:
Moje dcera je nemocná přesně jako ta tvoje. Už chodíme na ORL, pediatr, imunologie a řešení nikde! Těšila jsem se, až půjde ze školky do školy, která je povinná a tam chrchlá a smrká od prvního dne. Teď teda ne, protože má od rána zánět středního ucha, ale taky bez teplot. V životě neměla antibiotika kromě lokálních a zdravá je max. dva letní měsíce v roce. Je to na palici a nekončí to. Ale škola si zatím nestěžovala, i když příjemné mi to její strašné kašlání mezi zdravými dětmi není. Stydím se, taky bych si přála mít zdravé dítě.
Ale aby šla do domácího vzdělávání kvůli nastydnutí, zahlenění a zadní rýmě, to fakt ne. To by jí zlomilo. Ona je extrovert, školu miluje a děti potřebuje. Co mám dělat? Ve školce jsme strávili doma dvě třetiny doby jen kvůli té pitomé rýmě, covid uzávěrám a tak. Kdyby byla i teď doma pořád doma, udělám z ní psychickou trosku.
Dva nebo tři roky zpět jsem tu četla diskuzi. maminka měla dítko jako vy, až se dostala k nějaké doktorce v Praze v Motole tuším, která vyšetřuje řasinky sliznice (možná ten termín je trochu jinak) nosu. Ty odpovídají za to, že posouvají nečistoty ven. Komu nefungují, nehýbou se, má prakticky pořád rýmu. Přitom ostatní vyšetření má v pořádku. Tj snížená funkce sliznice nosu. Ani na ORL to netestuje údajně. zkuste prohledat, nevím, jaké to má řešení, ale není to problém imunity.
@Lucie_Sx píše:
Tak papir, ze je alergik, a omlatit jim to tam o hlavu.
Jo to oni tam papír mají kvůli jídlu. Ale ty rýmy s tím souviset můžou a nemusí. Každopádně dneska už mi malou vrátili, že tam poplakava. Nic extra jí není, ale když si sedne na pár dní s čajem k pohádce, tak se taky nic nestane asi. Nekašle, nesmrka, teplotu nemá, ale trošku divná je, to je fakt ![]()
Jinak my máme inhalátor breuer, mám dojem že je ultrazvukový. Chtěla jsem, aby z něj šlo inhalovat i léky. A taky když byla malá ještě úplný prtě, pouštěla jsem ho jen nad hlavou na hadici, je tichý a sám se po těch 20 minutách vypne.
Nějaký ultrazvukový. Ale nám stačí, jsme s ním moc spokojení. Je tam na něm napsáno mimo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.