Co po zdrávce

Anonymní
13.9.20 11:15

Co po zdravce

Zdravím. Jsem studentka zdravotnické školy a letos budu maturovat. Minuly rok jsem tak nějak zjistila, že to absolutně nechci dělat. Vůbec nevim, kam po maturitě nastoupim do práce. Na výšku jít nechci, mám to hrozně z ruky a budoucnost buduju už tady. Má někdo podobnou zkušenost případně nějaké nápady co s mým životem? :) :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65328
13.9.20 11:21

Tak záleží na tom, jaká práce je u vás k sehnání. Ne vždy se dá vybírat podle zalib. Dcera má zdravku, i když ne zcela zdravotní obor, a pracuje v kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
13.9.20 11:36

@vokishka Tak práce je tu dost. Jen netuším, jestli mě třeba vezmou, když nebudu mít praxi.

• Citovat
  • Upravit
65328
13.9.20 11:42
@Unnamedm píše:
@vokishka Tak práce je tu dost. Jen netuším, jestli mě třeba vezmou, když nebudu mít praxi.

Dcera šla taky bez praxe, jen chtěli aspoň trochu angličtinu. Stejně mají své systémy, které se nikde neučí. Prostě to zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
13.9.20 11:54

A co bys chtela dělat?
Ja bych rozhodne využila tvého zdravotního vzdělání ze SŠ! :-)
Nemusíš vyloženě utírat lidem zadky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.9.20 12:17

Tak se zdravkou se da chytit i v kancelari nebo jako dealer nejake zdravotnicke firmy/vyrobce zdr. vybaveni ci nekde na SUKLU apod.
Jde asi spis o to, jakou praci si predstavujes, co by te bavilo.
Kamaradka sla pred 20 lety po zdravce delat do kanclu holku pro vsechno a casem se presunula do marketingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.9.20 13:08
@GirlsNick píše:
A co bys chtela dělat?
Ja bych rozhodne využila tvého zdravotního vzdělání ze SŠ! :-)
Nemusíš vyloženě utírat lidem zadky ;)

„Utírat lidem zadky“, povědomí lidí o práci zdravotní sestry… smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
13.9.20 13:15

Ve firmě se zdravotnickými materiály (Hartman apod), distribuce nějakých ortéz a pomůcek…sanitářku v lékárně, chůvu ve školce nebo v jeslich, nebo i tu sestřičku v nějaké nenáročné ambulanci typu oční, dětska, ortopedie, nebo laboratoř (nevím na co potřebuješ doplnit vzdělání, to jsem nezkoumala), ale nikde není psáno, že musíš jen umývat staříky v nemocnicích. :nevim: Jen si sednout do kanclu mi přijde škoda, za chvíli budeš hledat zajímavější práci. Když ne VŠ nepřemýšlelas nad VOŠ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
13.9.20 13:17

@Lucinka1986 Prosím, berte to s velkou nadsázkou. Neskutečně si vážím veškerých zdravotníků jak v nemocničních odděleních, tak jinde.
Jen z vlastní zkušenosti vím, co nechají holky dělat na SŠ a to odradilo v pokračovaní x dalších možná v budoucnu dobrých a kvalitních zdravotníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
13.9.20 13:19
@Anonymní píše:
Zdravím. Jsem studentka zdravotnické školy a letos budu maturovat. Minuly rok jsem tak nějak zjistila, že to absolutně nechci dělat. Vůbec nevim, kam po maturitě nastoupim do práce. Na výšku jít nechci, mám to hrozně z ruky a budoucnost buduju už tady. Má někdo podobnou zkušenost případně nějaké nápady co s mým životem? :) :D

se zdrávkou můžeš dělat téměř vše, zvlášť, když jsi ještě mladá bez praxe. Jedna kamarádka ze zdrávky vede kavárnu, druhá si dodělal kurz na dentální hygienistku, další šla na VŠ pedák a asi půjde učit do školky a další holčina pracuje v kanceláři nějaké zdravotnické firmy a ani nevím co přesně řeší (možná objednávky, ale nevím jistě). Takže můžeš toho dělat vážně spoustu. Jinak já bych se zdravotnického vzdělání rozhodně nevzdávala. Často lituji, že zdrávku nemám. Zvlášt teď s dětmi. Zdravotníků je všude málo, práci najdou téměř okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
13.9.20 13:22
@Lucinka1986 píše:
„Utírat lidem zadky“, povědomí lidí o práci zdravotní sestry… smutný…

Bohužel to ale plně vystihuje náročnost té práce, sice je to krásné poslání lidem, ale nikdo si ho neváží, prakticky na každé směně se sestry musí dohadovat se špinavými protivnými lidmi, co si budem nalhávat, zdravotní ošetření nepotřebují jen upravení milí lidé. ;) Nemocní i doktoři si na nich dost často vylívají zlost a otravují se zbytečnostmi (tím netvrdím, že je to sto procent případů samozřejmě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.9.20 13:37
@prejeta_zaba píše:
Bohužel to ale plně vystihuje náročnost té práce, sice je to krásné poslání lidem, ale nikdo si ho neváží, prakticky na každé směně se sestry musí dohadovat se špinavými protivnými lidmi, co si budem nalhávat, zdravotní ošetření nepotřebují jen upravení milí lidé. ;) Nemocní i doktoři si na nich dost často vylívají zlost a otravují se zbytečnostmi (tím netvrdím, že je to sto procent případů samozřejmě).

Ne to nevystihuje náročnost této práce, ale dehonestuje ji…Práce je to krásná a ano náročná, ale určitě ne o utírání zadků. Kdo myslíte, že podává léky, kontroluje monitory, podává infúze, ředí léky, hlídá ventilované pacienty, odebírá krev, píchá injekce, měří tlak a jiné životní funkce, natáčí EKG, nastavuje dialýzu, zavádí močové katetry, žilní katetry, zahajuje resuscitaci…je toho nespočítaně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
13.9.20 14:18

@Lucinka1986 Vy opravdu nemáte nadhled.
Samozřejmě normální a morálně vyspělejší člověk si této práce nesmírně váží. Nemusíte tady vypisovat, co všechno děláte, my to víme a vážíme si Vás za to! :-) jen se nechytejte každého slova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
13.9.20 14:23
@Lucinka1986 píše:
Ne to nevystihuje náročnost této práce, ale dehonestuje ji…Práce je to krásná a ano náročná, ale určitě ne o utírání zadků. Kdo myslíte, že podává léky, kontroluje monitory, podává infúze, ředí léky, hlídá ventilované pacienty, odebírá krev, píchá injekce, měří tlak a jiné životní funkce, natáčí EKG, nastavuje dialýzu, zavádí močové katetry, žilní katetry, zahajuje resuscitaci…je toho nespočítaně…

prosím tě, jak zakladatelce tímto příspěvkem pomůžeš? To, že se, bezpochyby, jedná o velice náročné povolání, zde nikdo nezpochybňuje. A zřejmě i zakladatelka během studia a praxí zjistila, že ta práce není pro ní. Toto její uvědomění si zaslouží velký obdiv, tím spíš, že přemýšlí co jiného by mohla dělat a budoucnost jí není lhostejná. Vypisovat co vše musí zdravotní sestra vykovávat není zcela na místě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.9.20 14:33
@roba18 píše:
prosím tě, jak zakladatelce tímto příspěvkem pomůžeš? To, že se, bezpochyby, jedná o velice náročné povolání, zde nikdo nezpochybňuje. A zřejmě i zakladatelka během studia a praxí zjistila, že ta práce není pro ní. Toto její uvědomění si zaslouží velký obdiv, tím spíš, že přemýšlí co jiného by mohla dělat a budoucnost jí není lhostejná. Vypisovat co vše musí zdravotní sestra vykovávat není zcela na místě :think:

Proč myslíte, že většina holek ze zdrávky nechtějí tuto práci dělat, stydí se…i mě, když jsem se rozhodla pro tuto práci okolí odrazovalo přesně větou"přeci nechceš utírat lidem zadky", možná proto jsem na tyto slova citlivější a nutí mě to se proti tomu bránit, to se omlouvám. O zakladatelku teď ani tak nejde, samozřejmě to není práce pro každého a pokud se jí nelíbí, je lepší hledat jinde, to je naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze