Co podnikáte jako rodina?

6578
5.10.15 12:55

Co podnikáte jako rodina?

Ahoj, zajímalo by mě, co podnikáte s partnery a dětmi dohromady, jako rodina? Například jak často a kam jezdíte na výlety, co děláte během pracovního týdne, jaké společné aktivity vás baví apod.?
V okolí máme všechno „prošmějděné“ a mě už nic dalšího nenapadá? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
5.10.15 13:12

Závodně běhám a tak s mužem a klukama spojujeme závod s výletem v jeho okolí. Jezdíme na kole, chodíme do lesa, zahradničíme. Někdy kombinujeme, já kočár a muž na kole se starším v sedačce. Okolí už taky máme projité křížem krážem, musíme popojíždět autem dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.10.15 13:15

Jezdíme po hradech/zámcích i ve vzdálenějších oblastech. Letos jsme byli vlakem z Prahy v ostravské zoo, v Německu kousek za hranicemi. Pak společně nějaký prodloužený víkend někde dál, týdenní dovolená v létě společná + nějaká dovča jenom s chlapem bez prcka. Dost děláme výlety různě do přírody. Nějak jsme nikdo nepřišel na chuť typicky dětským akcím.

Příspěvek upraven 05.10.15 v 13:59

• Citovat
  • Upravit
5730
5.10.15 13:19

Momentálně spolu pracujeme na zahradě. ;) A jinak ty procházky a výlety, většinou i spojené s hledáním kešky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.10.15 13:19

Jezdíme na výlety o víkendu. Spíš poblíž, nejlépe vláčkem a aby tam bylo dětské hřiště. Až děti povyrostou, snad rozšíříme repertoár :lol:
Během týdne jsme rádi, když se večer všichni vůbec potkáme, muž má fotbaly, já taky jeden večer začala mít vlastní program…ale tuhle jsme v obýváku všichni společně hráli „Zajíček v své jamce“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.10.15 13:24

Když jsme líní, tak jenom na zahradě s dětmi a kdy jedeme na výlet- většinou každý druhý víkend, i když teď jsme byli poslední tři víkendy za sebou… Jdem na chatu do lesa, nějaká pout- to jsme byli teď, a předtím tady byla tchýně, ale i tak jsme šli všichńi s dětmi na hřiště- posezení procházka.
Jinak teď plánujem v neděli drakiádu- to chodí s náma i manžel, protože rád pouští draka :mrgreen:, krytý bazen některé neděle a máme v plánu zábavné centrum někdey v průběhu roku..
Většinu jsou okolo našeho bydlení nějaké akce, třeba maškarní pro děti, nebo to pouštění draka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
5.10.15 13:29

Zatím toho moc neděláme, malýho nějaké výleťění po hradech ještě nebere.
Takže procházky, Zoo, dětské centrum (provozuje ho kamarád, tak chlap si s ním dá nějaké malé pivko, my baby pokecáme, děti se vyřádí).Často děláme jen na zahradě, ať už úklid, záhonky, zvěř nebo grilování. Často společně koukáme na pohádky :oops: :mrgreen:
Také se domlouváme s kamarády a jezdíme hromadně na chatu nebo na chalupu.

Jinak během pracovního týdne toho moc nestíháme, chlap chodí z práce pozdě, to je tak na krátkou procházku na hřiště a zpět nebo na tu pohádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.10.15 13:31

Jezdíme na chalupu, jak jen počasí a volno manžela dá.
Pak takové ty různé akce ve městě, poutě, lampioňáky,..
Procházky, výlety, kolo.
A doma společně malujeme, vyrábíme, čteme, pustíme si nějaký rodinný film.
Starší se mnou rád peče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
5.10.15 13:32

Minuly tyden vsichni spolecne, do 6km od domu

• vylet na kastany (osamely strom kam nikdo nechodi)
  • po lukach na sbirani sipku
  • dve odpoledne spolecna prace na zahrade, sklizeni repy, dyni, mrkve
  • vylet na hrebenovku spojeny s obedem
  • vylet k mufloni obore a chranene louce
  • 2 x do lesa na houby, jednou s dalsi rodinou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.10.15 13:33

Jo a ještě sbíráme kaštany, teď skoro denně a válí se to po celém bytě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.10.15 13:42

Přes týden v podstatě všichni společně nic. Manžel mi jezdí z práce po večerech a to se toho už moc nestíhá. Dvakrát v týdnu jezdívám zase já do jazykovky, takže to jsou děti od nějakých 17h. s tatínkem, já se vracívám až v noci a stejně tak jsou spolu v sobotu, kdy zase pro změnu jezdívám do školy. Takže u nás společně opravdu jen neděle, případně jedna sobota v měsíci, když zrovna nemám školu a to se snažíme tedy doma nebýt a něco podnikat. Takže jezdíme na různé jednorázové akce a výlety za vším možným, chodíme po okolí na procházky a hledáme keše, jezdíváme na víkendy k rodičům nebo na nějaké víkendové pobyty, jezdíme na kole, teď s podzimem často pouštíme draka… v létě na dovolenou. Od jara do podzimu v podstatě provozujeme jen venkovní aktivity a výlety, v zimě zase hodně ty vnitřní, jako jsou muzea a výstavy, bazén, hrací centra… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.10.15 13:42
@lyrica píše:
Jo a ještě sbíráme kaštany, teď skoro denně a válí se to po celém bytě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mě už ty kaštany lezou krkem. Už to házím z okna. :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.10.15 13:44

@Fima já je teda miluju..ale pouze v omezeném množství :lol: Teď mám pocit, že s tím udělám taky něco podobného jako ty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.10.15 13:46

@lyrica u nás se to naštěstí nosí do školky, aby mohly jít děti v zimě do lesa nakrmit zvířátka. Jinak bychom se tím doma brodili po kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.10.15 13:57

@lovesmile Návštěvy příbuzných, návštěvy různých hřišť, zookoutků apod., pěší turistika (rozhledny, přírodní zajímavosti, sem tam nějaký hrad), krmení kachen a chození na ovečky/kravičky, občas nějaká cukrárna s dětským koutkem. Návštevy akcí pro děti typu pouť, drakiáda nebo dětský den.

Kluk jezdí s chlapem v sedačce na kole, já nafasuju sedačku pro malou na jaře a budeme jezdit všichni.

Přes týden hlavně společné procházky po okolí, v létě jsme chodily na zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.