Co pomáhá dítěti na zácpu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co pomáhá dítěti na zácpu?
Ahoj holky, mám 3 letého kluka a posledních 14 dní má problém s wc. Velkou potřebu dělá hrozně nepravidelně. Momentálně nebyl zas 4 dny na záchodě. Zítra mám v plánu jít k doktorce, ale potřebovala bych poradit nějaké účinné projímadlo pro takto malé děti.
Včera mi nechtěl ani jíst, dávala jsem švestkovou šťávu, snědl trošku melouna a to byla celodenní strava
Problém je, že díky tomu má problém vykonat velkou potřebu na záchod. Udělá to do kalhot. Podle mě ho to pak už bolí
Tak pokud máte některá dlouhodobou zkušenost, co jste dávaly jako prevenci, popřípadě uvítám tipy, jaké ovoce je ještě projimave. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nastrouhané jablko s mrkvi. Vynikající protahovak. A ted v sezóně i velmi zralé sladké meruňky
připadne v lékárně se da koupit vlaknina v prášku, jsou to takové malé pytlicky, jen to nasypes do pití a dite to postupně vypije.
- Citovat
- Upravit
@Rive píše:
A jak pije? Probiotika davas? Zkus lactulosu.
Vodu mi čistou nevypije
Musím mu dávat šťávu, nejlépe sladké pití, to pak pije dost. Co to je lactolosa? Je to účinné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marie432875 píše:
Nastrouhané jablko s mrkvi. Vynikající protahovak. A ted v sezóně i velmi zralé sladké meruňkypřipadne v lékárně se da koupit vlaknina v prášku, jsou to takové malé pytlicky, jen to nasypes do pití a dite to postupně vypije.
Mám doma psylium, ale to by mi nevypil, je to hnus
Chci skočit zatím do lékárny, dneska mi nechtěl moc ani melouna
nevím jestli do něj jablko dostanu. Ale super tip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkus mošt, to mi děcka vždycky protáhne.
Lactulosa je jemné projímadlo/ změkčovadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rive píše:
Tak zkus mošt, to mi děcka vždycky protáhne.
Lactulosa je jemné projímadlo/ změkčovadlo.
Teď čtu, že je to pro mladší děti jen na předpis, nebo doporučení
Moje dr dnes není v ordinaci
To projímadlo, nemají po něm děti křeče? Já vím, že když jsem si kdysi dala projímadlo tak to byla pro mě těžká hodinka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka vsak nemusis rikat, ze to je pro dite, krece po tom nejsou, je to fakt jemne, takovy sirup, a uziva se delsi dobu, ne ze si da a hned leti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Forlax, lepicol ( vlaknina ), ale ja resila zacpu dlouhodobou u dcery. Ten forlax je setrny projimadlo. Dnes po cca 4 mesicich vylucuje 1× za 2 dny to je uspech! Nesla klidne 10 dni, davali jsme i cipky, ty teda zabrali vzdycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po lactulose nejsou krece, zmekcuje stolici ale nedrazdi strevo jako treba guttalax. Na doporuceni je aby se nezanedbala zacpa z jinych duvodu, treba pri slepaku apod. Syn malo pil a nejedl moc vlakniny, zacpu mel casto a dvakrat jsme byli i na pohotovosti jestli to neni slepak. Ale byl proste zabetonovany a lactuloza mu pomahala. A taky zakaz cokolady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lactulosa je na zmekceni stolice a u nas naprosto k nicemu. V tom se shodly i maminky zde v zacpovych diskuzich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používala jsem lactulosu celé těhotenství a trvá to tak 3 dny než zabere a pak se užívá denně. Je to šetrné, ne žádný drijak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka malej ma taky 3 a uz asi od Vanoc bojujeme se zacpou. Kadil jen jednou tydne a to vzdy za pomoci glycerin. cipku. Forlax by i pomohl, ale po tydnu to odmitl pit a ted ma teda lactulosu a kadi obden
snad mu to vydrzi a budeme postupne snizovat, ale pry je to beh na dlouhou trat tak uvidime. A jidlem se to teda nezpravilo vubec, svestky, merunky, nic. Ted tu lactulosu teda zapiji tak trema hltama takove te svestkove stavy pro mimina od hippu, zak treba to taky prispelo, nevim. Ale posledni dny ma fakt poprve normalni brisko, doted ho me neskutecne nafoukly a furt mrcel ze ho boli, tak jsem hrozne rada. Snad vam taky neco pomuze, protoze je to hrozny..
Jo ale ta lactulosa zabrala az tak po tydnu urcite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit