Co pomáhá na chrápání?

10
9.8.24 18:52

Co pomáhá na chrápání?

Ahoj! Začínám řešit občasné chrápání. Celkem mě to trápí, není to noc strašného, ale je to poměrně trapné. Večer nepiju alkohol, nepřejídám se, ani nemám nadváhu. Ráno se ale budím se zacpaným nosem, který se oducpe když vstanu, tak by mohlo jít o otékání sliznice? Má někdo typ co by pomáhalo? Napadá mě: +změna polohy ve spánku +polštář +kapky na zvlhčení sliznice +lékař

Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
838
9.8.24 20:29

Prodává se sprej proti chrápání, manželovi pomohl (pssst forte). Poté, co zhubnul, přestal chrápat úplně. Také nebyl vyloženě tlustý (podle BMI byl ještě v normě), teď je spíše vyhublý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
9.8.24 20:32

Prelepit pusu páskou na noc. Dychate pusou, tak chrapete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
9.8.24 20:56

Nepomáhá nic. Všechny ty spreje, kapky, klipsy na nos atd. jsou jen taháky na peníze. Někomu může pomoci operace, ale je nepříjemná a dlouho bolestivá a navíc s nejistým výsledkem. Já taky chrápu, protože mám rozřezaný krk a jsem pořád zahleněná. Nemůžu to nijak ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
9.8.24 20:56
@PETRAKIM píše: Více

Výborná rada pro člověka, co se mu ucpává v noci nos. Ale jo, když se udusí, chrápat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
9.8.24 23:20
@klkakla píše: Více

Tohle můžu potvrdit, pomohlo i u nás. + Je dobré si i trochu více zvednout pod hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
10.8.24 09:28

Loktem do žeber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
11.8.24 11:01

@lucad77 představte si, že sliznice otikaji i proto, že se dýchá pusou a právě dýchání nosem ten nos odblokuje. Ale chce to cvik. Plno alergiků a ucpaných nosu máme mozná i proto, že neumíme funkčně dýchat. Holt dýchání pusou má svá negativa i v jiných oblastech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.8.24 13:09

Je na to nějaká klipsna na nos, stojí pár korun a prý to pomáhá. Má to známý, s manželkou mají kvůli chrápání oddělené ložnice, ale jezdí s karavanem, tak to používá. Ona říká, že bez toho by nemohli nikde jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.3.25 21:26

Já bych dala už nevím co za to, kdyby se mi podařilo mého manžela zbavit toho úmorného chrápání. Nevyspím se já, ale ani on. Opravdu hodně nám to ničí náš společný vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.3.25 12:44

Tak to moc dobře znám. Já jsem z toho byla už doslova šílená. Nedalo se to vydržet… Pak mi ale kamarádka poradila to co zafungovalo u jejího muže, a to polštář proti chrápání. Konkrétně anatomicky polštář z Bio paměťové pěny od vitaherbals. cz Napomáhá tomu, aby spal v poloze kdy nechrápe. Lépe se tak vyspí on, ale i já. Od té doby co na něm spí, tak nechrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí