Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To ti dělá ten metformin. Někdo jo prostě nesnese. Inzulín a budeš mít klid.
To dělá glucophage
, ten musíš vysadit a nahradit jinými léky. trvej si na tom u doktorky, dávají ho automaticky jako levnější lékaře jsou i jiné. Jo já aby seděla hodiny na wc a jen se to zhoršovalo a problémy mám po pečivu- kupovaném. měla jsem metformin i ten s postupným uvolňováním a byla to hrůza ![]()
@aiwwa píše: Více
Zkusím to při další kontrole doktorce nadhodit, zda by to nešlo vyzkoušet takto. Moc děkuju.
Souhlas, bude to tím glucophagem. Po pravdě nechápu, že to snasite tolik let? Znám to, je to hrůza. Mně pomohlo opravdu držet striktně dia dietu a glucophage XR na noc.. opravdu těsně před spaním. Od té doby klid a to beru i vyšší dávku než dříve.
Zdravím
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě takové trošku intimnější téma.
Cca od roku 2018 se léčím s cukrovkou (diabetes 2. typu) a beru na něj léky. No a teď k věci: Od doby co se s ní léčím tak trpím na opravdu nesnesitelné průjmy, které mi znepříjemňují život. Jsou fakt rychlé, mám při nich hrozné křeče v břiše a fakt se kolikrát děsím toho kdy to na mě zase přijde.
Diabetoložka mi kvůli tomu několikrát měnila léky a i já jsem byla na různých vyšetřeních zda nemám třeba nějakou alergii či třeba dráždivý tračník, ale nic mi nenašli. Jiné léky než ty na cukrovku neberu, momentálně beru 2× denně ipinzan a 1× denně glucophage. Prosím existuje něco co by ty průjmy aspoň trošku zmírnilo abych nemusela žít v takovém stresu? Děkuji moc