Průjmy při léčení cukrovky

Anonymní
9.8.24 08:42

Průjmy při léčení cukrovky

Zdravím

Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě takové trošku intimnější téma. :oops:

Cca od roku 2018 se léčím s cukrovkou (diabetes 2. typu) a beru na něj léky. No a teď k věci: Od doby co se s ní léčím tak trpím na opravdu nesnesitelné průjmy, které mi znepříjemňují život. Jsou fakt rychlé, mám při nich hrozné křeče v břiše a fakt se kolikrát děsím toho kdy to na mě zase přijde. :? Diabetoložka mi kvůli tomu několikrát měnila léky a i já jsem byla na různých vyšetřeních zda nemám třeba nějakou alergii či třeba dráždivý tračník, ale nic mi nenašli. Jiné léky než ty na cukrovku neberu, momentálně beru 2× denně ipinzan a 1× denně glucophage. Prosím existuje něco co by ty průjmy aspoň trošku zmírnilo abych nemusela žít v takovém stresu? Děkuji moc :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116193
9.8.24 08:59

To ti dělá ten metformin. Někdo jo prostě nesnese. Inzulín a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
9.8.24 09:07

To dělá glucophage :jazyk:, ten musíš vysadit a nahradit jinými léky. trvej si na tom u doktorky, dávají ho automaticky jako levnější lékaře jsou i jiné. Jo já aby seděla hodiny na wc a jen se to zhoršovalo a problémy mám po pečivu- kupovaném. měla jsem metformin i ten s postupným uvolňováním a byla to hrůza :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.24 09:08
@aiwwa píše: Více

Zkusím to při další kontrole doktorce nadhodit, zda by to nešlo vyzkoušet takto. Moc děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.24 09:12
@Markéta80 píše: Více

Děkuji za tip. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
64
16.8.24 00:34

Souhlas, bude to tím glucophagem. Po pravdě nechápu, že to snasite tolik let? Znám to, je to hrůza. Mně pomohlo opravdu držet striktně dia dietu a glucophage XR na noc.. opravdu těsně před spaním. Od té doby klid a to beru i vyšší dávku než dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí