Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chs.jasmin A pokud ty injekce nesednou, tak hodně dlouho přetrvávají vedlejší účinky, já si tím na hodně dlouho pokazila zdraví, metabolizmus, játra. Pak jsem změnila gynekoložku a ta mi řekla, že tuhle antikoncepci a hormonální implantáty doporučuje jako poslední možnost.
Já tohle budu taky muset řešit, hormonální antikoncepci nechci (vím, že nejsem schopna zajistit správné braní, protože jako alergik na spoustu potravin trpím na zažívací potíže), náplasti mě nesnese kůže - dělají se mi ekzémy i z těch hypoalergenních když je mám víc než dva dny, tělísko je vyloučené - nízký čípek (normálně ho cítím při sexu). Zbývá tedy prezervativ (nemám ho ráda) a nebo přerušovat. Vzhledem k tomu, že vím, že po 35 už dítě nechci, tak si šetřím na podvázání vejcovodů. A pokud se nám s manželem povede do té doby další dítě, tak to zvládneme. Teď jsem těhotná s druhým a i to se povedlo po dost dlouhé době, tak snad nám to štěstí ještě těch dalších 5 let vydrží.
Ja nemuzu nic hormonalniho, pouzivam pesar a s kombinaci contragelu a prerusovane v dobe ovulace je to velmi spolehlive ![]()
http://www.beacap.com
Nejprve jsem o pesaru nechtela ani slyset, ale porad me to vrtalo hlavou a vlastne nic jineho mi ani nezbylo, hormony nemuzu, telisko mi vypadlo,… No a pouzivame ho uz vice jak rok a jsme spokojeni, je vse jen o zvyku, zkuste si o tom neco precist ![]()
@Káťa19 píše:
Nejprve jsem o pesaru nechtela ani slyset, ale porad me to vrtalo hlavou a vlastne nic jineho mi ani nezbylo, hormony nemuzu, telisko mi vypadlo,… No a pouzivame ho uz vice jak rok a jsme spokojeni, je vse jen o zvyku, zkuste si o tom neco precist
Taky jsme ho zvolila..po druhem tehu… pak sem pres nej otehotnela..Ted ho pravdepodobne budu pouzivat znovu.. jen k tomu gelu jeste pridam po akci pharmatex.. a mozna dam. pharmatex jeste i k tomu gelu na pesar.. jinak. nevim.. nic jinyho me nenapada..
@tereza12345 a vis jiste, ze jsi nevynechala pouziti nebo pridani conragelu
cetla jsem nekolik zkusenosti, ze pres to otehotnely, ale kdyz se pak zjistilo, tak nebyly zensky dusledny ![]()
No je jeste lepsi to kombinovat s prerusovanou, to si myslim, ze je hodne spolehlive
@Káťa19 píše:
@tereza12345 a vis jiste, ze jsi nevynechala pouziti nebo pridani conragelucetla jsem nekolik zkusenosti, ze pres to otehotnely, ale kdyz se pak zjistilo, tak nebyly zensky dusledny
No je jeste lepsi to kombinovat s prerusovanou, to si myslim, ze je hodne spolehlive
Sem si 1000% jista.. ze jsem ho pouzila spravne a stejne, jako vzdycky..
Me tenkrát dr z gyndy tvrdil ze jeden rok byla paní na odstraneni vejcovodů a za dva roky přišla ze ji boli břicho a byla těhotná. Prý zázrak ale ty se dejou… Takže… ![]()