Co přidat do fotoknihy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co přidat do fotoknihy?
Ahoj holky, potřebuji poradit, protože už jsme s manželem bezradní. Vytvářím tchánovi k 50. narozeninám fotoknihu a i když mám nejmenší počet stránek, tak mi jich 6 zbývá volných. Co by jste poradily, co tam dát? Fotky, co bychom tam mohli dát, už žádné nemáme.
Moc děkuji za tipy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fotky bych víc rozprostřela-třeba místo 4 na stránku bych dávala po dvou a větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 víš, že mě to napadlo ve stejnou chvíli, co jsem začala číst tvůj příspěvek? ![]()
No zvětšit moc nejdou, protože jsou to naskenované staré fotky a i originál je dost malý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co tam je za fotky? Jen staré, tchánovy? Ne třeba děti, vnoučata a tak? Těch by se nedalo přidat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho, jak je kniha zaměřená - co třeba naskenovat nějaké vstupenky nebo tak něco? Jestli to je třeba průřez jeho životem, tak třeba naskenovat oddací list, vložit případně místo fotek nějaké obrázky stažené z netu, které by k jeho životu měly návaznost. Nebo třeba sken nějaké pro něj důležité zprávy v novinách. Třeba z nějakého výletu, ale nemáš fotku toho místa, tak z netu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB jsou tam jen staré tchánovi. Původně jsem chtěla ke každému roku dát informace, co se v daném roce dělo, ale nic jsem nikde nenašla, jenom na Wikipedii, ale to se mi tam nehodilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samy ono je to těžké, já o jeho životě moc nevím, od tchýně jsem taky moc fotek nedostala, protože většinou fotí on. Veškeré fotky mám od jeho maminky. Měl to být spíš takový průřez jeho dětstvím a dospíváním, jenže nějak se mi to všechno pokazilo. A na rychlo už moc informací nezjistím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 tak bych se zkusila domluvit s tou firmou, která to bude tisknout, aby prázdné stránky dali pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co dát na jednu stránku třeba hezké přání k narozeninám - nějakou básničku a nějaké tématické foto třeba i z netu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostala jsem za úkol vytvořit fotoknihu k 40. narozeninám. Moc se mi do toho nechce. Není na to moc času. Zatím jsem dostala pár naskenovaných fotek. Bohužel je to jen pár fotek a je to takový chaos. Vždy z nějakého období víc fotek, hodně fotek, na kterých není dotyčný sám. Myslela jsem si, že to jen dám do programu tak, jak si řeknou, ale když už to budu dělat, tak aby to trošku vypadalo. Není někde nějaká vzorová? Co tam dát? Na co nezapomenout? Co popřípadě nedělat? Jak to roztřídit? Mám kupodivu i údaje o narození, první zoubek, první úsměv. Budu ráda za jakýkoliv tip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 Tohle těžko radit, každopádně vzorové fotoknihy mají na svých stránkách jejich výrobci, třeba na happyfoto.cz nebo i jinde.
Kolik na to máš času a kolik předpokládáš, že bude mít stránek? Jinak moje poznatky - nesnažit se nacpat extra moc fotek na stránku, psát i nějaké texty, na začátku se rozhodnout zda bude celá kniha v jednom (stejné pozadí, rámečky a tak) nebo každá dvojstarana jiná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Mě by docela potěšil nějaký vzor právě pro někoho za stejné období, popř. i delší. Nevím, kolik bude stránek, asi nějaký základ. Formát bude klasický A4, takže nejlépe asi 3 fotky na stránku. Spíš budu dávat stejné pozadí a stejné rámečky, možná to rozdělím na nějaké období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 Já když dělám fotoknihu, tak ji ladím podle toho, jak je zaměřená - dovolená, napříč časem…
Většinou stejné pozadí a fotek dle libosti, na jedné straně třeba jednu přes celou, na protější 4 menší a rozházené, aby to vypadalo
Jindy třeba dvě a tři na další…Někdy přidávám text, citát, nebo prostě něco vzpomínkového
Rámečky dávám vždy stejné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit