Kdo má doma kutila?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10461
17.3.15 09:39

Kdo má doma kutila?

Maminky, prosím o radu ty, které máte doma kutila, ideálně takového, který ví, jak vypadá a funguje dětská cestovní postýlka.
Pokusím se to vysvětlit do nejlépe, aby to bylo pochopitelné.
V naší cestovní postýlce se prohýbá dno směrem do středu, a to celkem dost, takže dítě, když tam spí, leží v dolíku. Matrace cestovní postýlky (ta tenká, která k postýlce patří) není moc pevná, takže dno postýlky nevyrovná. Používáme ještě přídavnou matraci, ale ta je samozřejmě měkká, a dno nijak nezpevní. Přemýšlím, jak to udělat, abychom dno postýlky trochu zpevnili a vyrovnali. Je mi jasné, že ideálně rovné to nebude, ale aspoň aby se to neprohýbalo tolik. Napadlo mě nechat si u stolaře uřezat několik latěk a připevnit je zespodu k matraci postýlky, k tomu pevnému dnu. Prostě udělat takový improvizovaný rošt.
Přítel už o tom přemýšlí (resp. tvrdí, že přemýšlí) už několik týdnů, zatím na nic nepřišel, nebo mi řekl, že ať tam dám cokoliv, tak se to bude prohýbat, takže s ním toho asi moc nepořeším.
Nemohly byste se prosím zeptat vašich zručných poloviček, co si o tom řešení myslí, jestli by to šlo, nebo jaký by měli případně jiný nápad? Předem děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43025
17.3.15 09:53

Muj „inzenyrsky navrh“ je podlozit to v prostredku cihlou, aby se to nemohlo prohnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
17.3.15 09:54

Ahoj, my máme k cestovní postýlce takové látkový rošt a v něm jsou zašité tuším kovové výztuže. Dá se to srolovat. Nechybí ti náhodou tento díl? Teoreticky byste to mohli udělat obdobně, do látky všít nějaké tyčky/menší hranoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.3.15 09:54

Napadlo mě to samé jako @Pudloslava . Nebo uřezat nožičky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.3.15 09:55

@Hoa Mai ahoj a nechybí vám uprostřed postýlky nožička? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.3.15 09:55

My teda v tom prostředku postýlky máme nožičku, stejně jako na krajích, právě aby se to neprohýbalo. A matraci bych tam možná dala nějakou pevnější, kokosovou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 10:00
@kokomo ta nožička tam je, ale i tak to dělá dolík :nevim:
@Zuzaja píše:
Ahoj, my máme k cestovní postýlce takové látkový rošt a v něm jsou zašité tuším kovové výztuže. Dá se to srolovat. Nechybí ti náhodou tento díl? Teoreticky byste to mohli udělat obdobně, do látky všít nějaké tyčky/menší hranoly.

No to je něco na ten způsob, co jsem myslela. A ten rošt, co máte vy, to k té postýlce patří, nebo se to dá koupit zvlášť?
My tam máme takové to pevné dno pokryté molitanem, ale ono zas tak pevné není.
Když jsme jednou spali v hotelu, kde nám půjčili jejich postýlku, tak jsem si všimla, že ta jejich matrace (to pevné dno s molitanem) je mnohem tvrdší a neprohýbá se, přitom ta postýlka byla konstrukčně stejná, jako ta naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 10:02

@Pudloslava @PetiteFillette ta nožička uprostřed tam je, ale když jsem to zkoumala, tak to dno bude potřebovat vyztužit ve více místech. Jedno podepřené místo tam bude dělat bouli. Tam je problém v tom příliš měkkém dně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.3.15 10:03

@Hoa Mai no pokud s postýlkou chcete cestovat, tak bych si koupila jinou :nevim: Tahat sebou něco navíc je vždycky opruz… A kupovali jste ji novou? Bych jí reklamovala, pokud je v záruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.3.15 10:06

@Hoa Mai Nám to dno v postýlce nedělalo dolík, ale bylo to tak různě zvlněné. Dno matrace bylo hodně pevné, ale přesto to nešlo do roviny, protože to bylo podepřené jen tím křížem z tyčí. Zas s matrací, potažmo pevnou kokosovou, ztrácí princip „cestovní“ postýlka, když k tomu člověk táhne ještě tu matraci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
17.3.15 10:22

@Hoa Mai To už bylo součástí postýlky, ale ona je dost letitá, takže ještě vyrobená festovně. Je to asi tak 0,5 cm silné, látka z obou stran a uvnitř jsou po celé délce postýlky zašité takové kovové placaté obdélníky (cca 4 cm x 60 cm). Je to celkem těžké. Bohužel to nemám u sebe, nemůžu to prozkoumat detailněji.
Naše postýlka má 4 nožičky (rohy) a 1 nožičku pod kulatými tyčemi, které se kříží uprostřed celé postýlky. Pak se na to ještě dávalo to rolovací dno s roštem.

Jak radí ostatní, jestli je koupená přes e-shop, tak vrátit, nebo zkusit reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
17.3.15 10:30

Ahoj,
také máme cestovní postýlku a střed se prohýbal, navíc jak zlatíčko v postýlce hopsalo, tak jedna z původních lamel praskla.
Tak jsem si ze staršího povlaku na dětskou deku ušila rošt- funguje už u 3.dítěte a neprohýbá se.
Lamely jsem tenkrát koupila norm. v obchodě s matracema a postelema, povlak jsem upravila na velikost dna postýlky a po dlouhé straně rozstříhla, manžel mezi tím zařízl lamely na stejnou šířku jako dno postýlky no a pak už jsem šila tunýlky- na začátek a konec lamelu a pak postupně střídat lamela- kousek látky-lamela… V tom středu jsem lamely trochu víc nahustila. Na koncích mám ještě suchý zip, aby se to v postýlce neshrnovalo. ;)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
17.3.15 12:41

My jsme tam dali vysokou matraci ze stare postele a jednu stranu matrace jsme podlozili tvrdsim polstarem
Ta lat by tam nebyla spatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.3.15 12:47

Co si nechat uříznout nějakou překližku a to dát jako dno pod matraci? Pro lepší manipulaci by se to dalo rozdělit na 2 ks a spojit pantem.
Když ta deska půjde dost do okrajů, nemuselo by se to prohýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 13:43
@Hanulínek píše:
Ahoj,
také máme cestovní postýlku a střed se prohýbal, navíc jak zlatíčko v postýlce hopsalo, tak jedna z původních lamel praskla.
Tak jsem si ze staršího povlaku na dětskou deku ušila rošt- funguje už u 3.dítěte a neprohýbá se.
Lamely jsem tenkrát koupila norm. v obchodě s matracema a postelema, povlak jsem upravila na velikost dna postýlky a po dlouhé straně rozstříhla, manžel mezi tím zařízl lamely na stejnou šířku jako dno postýlky no a pak už jsem šila tunýlky- na začátek a konec lamelu a pak postupně střídat lamela- kousek látky-lamela… V tom středu jsem lamely trochu víc nahustila. Na koncích mám ještě suchý zip, aby se to v postýlce neshrnovalo. ;) :mavam:

No tohle přesně jsem chtěla udělat. Takže to funguje, jo? Mě totiž přítel tvrdí, že ať tam dám cokoliv, tak se to prohýbat bude stejně.
Tak to moc ráda slyším, že to není blbost, protože jestli pro ty lamely nebo laťky půjdu a pak to ponesu ke stolařovi s všude s sebou potáhnu ještě dítě, tak bych to ráda nedělala zbytečně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat