Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky,
obracím se na Vás s prosbou o radu ve věci, kterou jistě dobře znáte. Před chvílí mi napsala kamarádka, že už jsou tři, mají malou Adélku. Slíbila jsem, že za nimi zajdu do porodnice se podívat a potěšit. Ale nechci přijít s prázdnou. Jenže co vzít? Ovoce pro maminku, něco pro miminko, nebo se domluvit, co kamarádka potřebuje až v porodnici? Myslím, že máte bohaté zkušenosti, tak mi zkuste poradit, co je vhodné a co ne.
Díky Alenka
Ahoj Alenko,
já jsem toto řešila tak, že jsem do porodnice šla jen na kukandu a kamarádce jsem vyloženě řekla, že bych jí něco ráda pořídila na mimouška. Aby mi sama řekla, co by potřebovala, co by se jí líbilo a aby to pokud možno bylo více věcí - vzhledem k financím, abych si mohla vybrat.
Na rovinu jsem jí řekla, že není malá holka abych ji koupil aněco co už má nebo nepotřebuje, že je mi líto.
Udělala jsem to takle 2× a a ni jednou jsem se nesetkala s neúspěchem.
Vím, že hodně lidí maminkám nosí kytky, aleony je emohou mít na pokoji, jsou tedy na chodbě, kde si jich podle mě moc neužijou. Je to s ohledem na miminka a alergie, ale proto jsem kytku nechávala až když byli doma.
Ahoj Alenko,
my jsme kytky měly na pokoji a bylo to moc příjemné. Kamarádka to vyřešila také tak, že mi dala dárky pro malou až doma. Je to asi nejlepší, protože já domů vezla tašku dárků. Kromě toho mi babičky vozily spoustu čokolády a dortů v domnění, že v porodnici strádám hlady.
To není moc dobrý nápad. Nejlepší je domluvit se s kamarádkou, zda je možné mít kytku na pokoji, pokud ano, tak malou kytičku, ne puget 100 růží
a pokud ne, tak to udělej tak, jak radí Desty. Nebo kup místo kytky nějakou drobnost. Máma mi koupila malé růžové miminko, že máme tu holčičku. A zbytek doma.
Ahoj ![]()
já to řeším tak,že koupím nějakého pěkného plyšáčka pro mimi-tím taky nic nezkazíš a mimi má na co koukat(když né hned tak později). No a pro mamču dovezu nějakou bombošku nebo dobrý džusík.
A pak když jdu třeba na návštěvu domů tak koupím ještě nějakou drobnost pro mimi-já nejčastěji plínky,a vždy jsem se setkala s velkým úspěchem.
Tak výběru zdar ![]()
Gabka 32tt
Ahoj,
my meli taky kytky na pokoji a bylo to moc fain. Jinak jsem dostala hlavne obleceni na mimise, radost udela neco vetsiho tak od velikosti 68 vys. Ty malicke veci dlouho nevydrzi a taky ma kazda maminka spoustu oblecku pripravenych.
Radsi nez plysovou „priseru“ davam neco praktickeho: kousaci krouzek, hracku do vany, plinky.
Jo, taky jsme dostali spoustu kosmetiky pro miminka, ale nic z toho nepouzivame, koupeme v ciste vode s trochou olivoveho oleje, takze pozor na to ![]()
Pepsi s Lukaskem 3 mesice
Pro mimi nejlépe něco, co mu déle vydrží, aby byl dáreček „déle využit, protože mimko baví“ = hračku, která bude pomáhat rozvíjet jeho dovednosti (koupili jsme chobotničku, která má natahovací chapadélka, uvnitř rolničky a je pestrobarevná, dále psa, kterému šustí uši, má kousací kostičku (pomáhá při prořezávání zoubků), při zmáčknutí hlavy píská + je spirálovitý, natahovací - malá ho nejdřív měla zavěšeného na hrazdičce, pak si s ním uměla hrát i sama + i si ho podává, když se jí skulí stranou, také je už využíván každý den tak 5 měsíců a ještě ji neomrzel.
Jinak dostala i cosi, co nevím jak popsat - velká fialovaá hlava, z ní tuhé bambulky, skrz hlavotělo protažené ruce a nohy - ručičky kousátka, nožičky - jedna šustí, druhá píská + jsou volně protažené = dá se udělat dlouhá ruka, krátka noha či opačně + pestré barvy - malá tento dárek také miluje.. normální plyšák ji k ničemu nijak nepodněcuje… jen jeden, co má žluté hýbající nožičky - tak za ně je tahá, musí být zavěšen ale na hrazdě, jinak ztrácí rychle zájem… Kdežto s pejskem či fiaovou obludkou si vyhraje straaaščně dlouho, protože je na nich toho tolik, co může prozkoumávat..
Jinak mně v porodnici největší radost udělaly piškoty a banány, ráno a večer jsem měla hlad - vzhůru jsem byla od 5h a snídaně byla až v 7-7.30 a večer zase večeře již 17h a já šla spát kolem 23h.. takže vhodné jídlo na tuto dobu bylo mojí záchranou ![]()
Eva a Eliška 5 měsíců a 2 zuby ![]()
Já jsem loni kamarádce do porodnice přinesla jako dáreček pískací kačenku do vany, chrastítko kačenku a košíček se směsí sušeného ovoce. Myslím, že měla radost, půlku ovoce snědla hned během návštěvy, prý má děsné chutě na sladké, a tohle je taková zdravá forma sladkého:-)).
Jiné kamarádce jsem koupila prďácké manžestráčky s laclem, tak pro půlroční mimi, a pro maminku nějaké časopisy, tím jsem snad také nic nezkazila:-)) Takže možností je určitě spoustu, stačí vlézt do nějakého obchodu s věcičkama pro mimi a určitě vás něco zaujme.
Evitka
Vezmi jí cokoliv-od ovoce po hračku pro malou…nelepší jsou čokolády,horké kafe a jen jednu věc,co nemůže-100%džus,ale ten si můžu doma naředit…papa ![]()
Jejda, holky, to mě překvapujete, že u Vás jsou kytky v pokojích normální. Já je vždy viděla jen na chodbě - mimo pokoj - tak mi to přišlo líto - kytka je dnes dost drahá záležitost, aby byla pěkná a mít jí na chodbě…ale jak na to koukám, tak je to od zvyklosti.
ahoj, co teda me nejvic potesilo v porodnici - balik plinek a jogurtovej napoj (nevim teda jestli je vyprazdnovani tak dulezity ve vsech porodnicich
). a doma jsem pak mela radost z jakychkoli oblecku pro mimco. co se tyce hracek - zrejme mely moje kamosky a pribuzni stejnej vkus, protoze se nam seslo nekolik stejnejch chrastitek, par stejnejch knizek, dva stejny vesacky na hracky.. ![]()
ale nejdulezitejsi je miminko chvalit a rozplyvat se nad nim - i kdyz to nemusi bejt primo ťuťu ňuňu ![]()
kacatko
Ahoj holky, moc děkuji za nepřeberné množství tipů. Nakonec jsem to musela vyřešit rychle, protože v době předvánoční není času nazbyt a ta Adélka si teda vybrala tu nejnevhodnější dobu:evil: , o 14 dní dřív, no zřejmě chtěla vidět stromeček
. Takže jsme v nočním Tescu koupili obleček vel. 68. Na kytku se jí ještě zeptám. Na chodbu kytku teda kupovat fakt nemusím
Obleček jsem zvolila, protože kdoví kdy se s kamarádkou zase uvidíme, je možný, že už ho bude mít Adélka na sobě. Takže díky a móóóc hezký vánoce s vašema prckama nebo ještě kuklínkama.
Alenka
Ahoj holky,mám taky jeden velice osvědčený dárek ,který vždy potěší a překvapí
:je to dětský příbor či dětská jídelní souprava.Moje kamarádka taky nevěděla co koupit naší malé a tak jsem ji navrhla toto a byla nadšená stejně jako já a od té doby se to rozšířlo doslova jako lavina.Malinkých věcí má každá mamča dost a hračky se pak taky hromadí,ale toto je užitečné a na dlouho.
Tak krásný předvánoční večer přeje Anna+Eli. ![]()
Ahoj,
asi se rovnou zeptej miminy, co by si přála. já jsem ocenila pořádný kus řízku od kámošky…
pá Lila
Ahoj,
vzhledem k tomu, ze mam porodnicovy zazitek jeste pomerne cerstvy, tak bych se primlouvala vzit do porodnice cokoliv az po domluve s novopecenou maminkou, protoze treba me vsechno spis prislo na obtiz (malo mista a potom hodne veci na stehovani domu) a byla jsem rada kdyz nekdo si darky nechal az na doma , s jedinou vyjimkou a to byly cokoladove bonbony
Jana
Ahoj holky, dotaz je malinko jiný, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat novou diskuzi.
Otázka je, co do kouta?:) sestřenici se co nevidět narodí druhé miminko a tak zvažujeme, co darovat. Jelikož už všechno potřebné mají, i spoustu hraček a kousátek, tak mi dochází fantazie:) Když jsem se zeptala, co chtějí, tak samozřejmě nic nepotřebují a jinak si nemáme dělat škodu, takže touto cestou to nepůjde:) Chtěla bych jim udělat takový balíček, ale nevím co:( Ideálně asi spotřební věci, krémy atd. ale to zas třeba nebude vyhovovat značka, tak já nevím. Jak byste to řešili vy? Děkujii:)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.