Porodnice Strakonice nebo Písek?

738
8.6.04 13:06

Porodnice STRAKONICE nebo PÍSEK?

Ahojky všem,

právě se rozhoduju, kde budu rodit svoje první miminko.

Mám to stejně daleko do obou porodnic a chtěla bych tímto poprosit o nějakou zkušenost z jedné nebo z druhé porodnice.

Je tady někdo, kdo rodil ve Strakonicích nebo v Písku?

Děkuji za odpovědi

Markéta - Vodňany :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.6.04 14:29

Sice jsem ještě nerodila,ale ležela jsem v Písku 14 dní na udržování těhotenství a náhodou jsem byla na odd.šestinedělí.Můžu jen chválit,obvzlášť PA,nepotkala jsem jedinou,se kterou by se příjemně nerodilo,stále milé a usměvavé.Dr. jsou jemní a myslím že v pohodě.Na odd.šestinedělí,byli maminky spokojené s péčí dětských i žen. sester.Co se mi líbilo zvlášť,je tam klid a pohoda,porodní sál společný pro první i druhou dobu porodní,nemusíš nikam přebíhat.Otec může být stále přítomen,jen chtějí kurz (nebo jen jako-zaplatíš 100,– a dostaneš potvrzení o kurzu).Celé porod. odd je po rekonstrukci,čisto a hezky.Navíc je tam perfektní dětská JIP,pro případ jakéhokoli problému.Chtěla jsem rodit v Táboře v Natalisu,ale pokud bude manžel doma (kvůli dopravě,mám to do Písku 70km),budu rodít v Písku.
Kdybys chtěla ještě něco konkrétnějšího,klidně se zeptej.

Amazonka 39tt

• Citovat
  • Upravit
738
8.6.04 16:03

Ahojky Amazonko,

moc Ti děkuji za pozitivní informace.

Pokud Ti to vyjde a budeš rodit nakonec v Písku, ozvi se sem na emimino a napiš nám, jak to v Písku probíhalo.

Předem děkuji a přeji Ti co nejrychlejší a nekomplikovaný porod.

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
8.6.04 18:54

Ahoj Markéto,

výběr porodnice je docela důležitou součástí každé těhotulky :wink: , záleží na přístupu, ochotě… je toho spoustu, hlavně se v prvních chvílích, co cítíš, že „to“ přichází, musíš cítit skvěle a vidět zájem i na sestřičkách či doktorech.

Zkus odkazy:

http://www.nemopisek.cz/

http://web.quick.cz/…cnice-st.htm

Sice jsem nerodila ani v jedné z těchto nemocnic, rodila jsem v Teplicích, a pravdou je, že jsem slyšela spoustu pozitivního (a spoustu jsem také četla), takže to bylo bez delšího zvažování. Proto jsem byla rozčarována z přístupu porodních asistentek, které mi v těch největších bolestech řekly: Lehněte si na bok, a když budete muset, tak tlačte… a s těmito slovy odešly. Byla jsem vážně v šoku!!! Naštěstí se malý narodil zdravý, je v pořádku (dnes jsou mu 4. roky), ale na teplickou porodnici moc dobré vzpomínky nemám :cry: . Před pár měsíci zde rodila sestra a porod měla perfektní (je to zřejmě tím, že u sebe měla partnera :wink: ).

Nechci Tě strašit, ale dobře zvažuj, pro kterou porodnici se rozhodneš, aby Tvůj porod proběhl bez komplikací a Ty se mohla těšit z mimíska :wink:

Držím moooc palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.6.04 22:49

Ahoj Markéto, nevím, jestli tě mohu nějak ovlivnit, ale ráda bych ti usnadnila rozhodování alespoň trochu. Nevím, co konkrétně by tě zajímalo, ale pokud chceš, můžeš se zajet osobně podívat. Naše staniční sestřička Jurášová provádí každé úterý od 14 hodin maminky a tatínky celým sálem a má k tomu podrobné povídání a samo odpovědi na všechny záludné otázky. Je třeba se ale telefonicky domluvit na termín návštěvy - tel. č. 383 314 266. Většinou sem maminky chodí tak měsíc před termínem. Pokud budeš mít zájem zavolej si ale co nejdříve, abyste se domluvily, nebo se kdykoli ozvi. Když budeš mít jakýkoli dotaz, neváhej a piš. čauky čerťas

Příspěvek upraven 29.03.12 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.04 22:54

Ahoj Markéto!!!
Já jsem rodila v Písku v roce 2003 císařským řezem,no a můžu říct, že jsem byla s touto porodnicí i personálem velmi spokojení.Určitě až půjdu rodit podruhé,tak znovu do Písku.
S pozdravem Aneta a 17.měsíční Davídek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.6.04 09:31

Ahoj, já jsem z Blatné, tak to mám také stejně daleko do Strakonic jako do Písku. Mám dvě děti a obě jsem rodila ve Strakonicích /jedno „císařem“ a jedno „normálně“/.Byla jsem velice spokojena, porodní asistentky v této porodnici jsou vážně bezva! I přístup lékařů a sestrer /i když musím napsat, že přístup ženských sester se maličko zhoršil/ byl dobrý. Celkem není na co si stěžovat.Další dítě neplánujem, ale kdybch se náááááhodou ještě musela rozhodnout, šla bych zase do Strakonic. Každopádně Vám přeji, ať se miminko narodí tam nebo tam, ať je zdravé a dělá Vám jen a jen radost!!!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
5429
31.7.10 19:49

Ve Strakonicích jsem byla spokojená.Stejně tak kamarádka z Písku.
Pokud to máš stejně daleko radila bych Ti ten Písek-mají tam dokonalejší vybavení)hlavně pro nedonošené děti)-předčasné porody posílají ze Strakonic tam.Myslím do 35týdne posílají do toho Písku.Já byla 35+6 tak už mě nechali ve Strak.že je to skoro 36týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
22.2.11 22:35

Kterou vybrat?

Ahoj,chodí sem ještě někdo? Bydlím za Blatnou a mám to tak přibližně stejně daleko do obou nemocnic a nedokážu se rozhodnout, kterou vybrat… Poradí prosím některá maminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.2.11 07:07

Obě jsou na dobré urovni,přesně jak se píše v příspěvku na tvým.jen dětské sestřičky jsou v písku o trošku lepší,z povídání kamarádek.já rodila v písku a nedám a ně dopustit.a je tam oddělení pro nedonošence.ale ddoufám,že to budeš mít všechno ok.a kdy budeš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.2.11 07:17

už jsem koukala,že v červenci.ještě k jakému dr. chodíš?četla jsem i tvou diskuzi o nutnosti registrace,tak proto se ptám.já jsem se neregistrovala,jen jsem tam pak začala chodit na monitory,když dr. řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.2.11 08:55

Chodím k paní doktorce Kozlíkové. Ona ordinuje jak v písku, tak i u nás v Blatný. Je skvělá, ale některý mě práve od Písku zrazují. Nevím… Asi se zkusím domluvit se svojí dr., když tam taky ordinuje, jestli by mě nerodila ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.2.11 09:20

no tak,když chodíš ke Kozlíkový,tak si tě tam sama pošle.Já jsem jí potkala v písku,měla jsem problém na monitoru,a ona to kontrolovala.byla moc příjemná.Já chodila v blatný ke Kolářovi,a ona je ted místo něj.nevím,proč tě zrazují od písku,možná jen taková ta „soutěž“.nevím jak je to ted ve strakonicích,jen vím,že jsme měli v písku sprchy na pokoji a to bylo super.ale jak říkám,pokud máš doktorku z písku,tak si tě tam pošle.já jsem potkala mýho dr. na chodbě,když jsem šla na příjem,tak mě tam předal atd.příjemný pocit.po porodu se taky přišel podívat a zeptat,co se dělo,protože jsem rodila akutní císař.rodila jsem tam už dvakrát,a jednou samovolný potrat,a jsou tam prima.záleží,jak se ty rozhodneš.ale v té„soutěži“ jsem pro písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.2.11 12:47

Tak to jsem ráda. Aspoň mi odpadla starost s rozhodováním, kde budu rodit. Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
19.7.17 14:53

obnovení diskuze

Holky ráda bych obnovila tuto diskuzi.
Obě porodnice prošli rekonstrukcemi. Najde se tu některé co má nějaké aktuálnější zkušenosti??? Byla bych vám moc vděčná.

Já se byla kouknout v Písecké a prostředí mě vůbec neoslovil, ale na druhou stranu vím že poporodní péče je dobrá a je tak docela mladý a milý kolektiv. V písku je zvlášť pokoj pro 1.dobu porodní, porodní boxy mají 2 ale k nim pouze jednu sprchu a záchod na které se musí přes sesternu a k tomu se přes jeden box chodí na sál pro císařský řez. A pokoje v šestinedělí jsou po třech a pouze se sprchou, wc na chodbě.
Oproti tomu Strakonice (zatím pouze info z netu) mají 3 porodní pokoje se samostatným sociálem a rodička je tam od 1.doby porodní takže se nemusí nikam přecházet když už je to k porodu. Ovšem nemám žádné informace o přístupu personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková