Co pro 15měsíčního - ještě nechodí

62
4.7.11 18:23

Co pro 15. měsíčního ???

Zeptám se,malá nechodí sama jenom u kočárku mám koupit chodítko, kočárek, nebo odrážedlo? Co myslíte,že nadělá nejvíc užitku?díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
4.7.11 18:27

Veru sice už ťape sama (ale taky ne kdovíjakou vzdálenost), ale taky si dala načas :-) Odrážedlo je teď k ničemu, u tchýně je sice takové, že i akorát dosáhne, pořád ale nemá tu správnou stabilitu, chodí krátce. Koupila bych kočárek, může ho tlačit před sebou jako chodítko a brzo v něm bude vozit panenky a tak. Nám na rozchození dost pomohlo neustále postavovat do volného prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.7.11 18:28

:think: já bych nekupovala asi nic. Neboj za chvilku se ti rozchodí a bude chtít poletovat bez kočárku nebo odrážedla. Ale je to jen můj názor. Tyhle podpůrný věcičky prostě nemám ráda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
4.7.11 18:50

Já neměla ani kočárek ani chodítko(to jsem vůbec nechtěla) a malá se naučila chodit taky bez toho.Ale kočárek jí planuju koupit.Mají ho sestřenice tak to tam vozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.7.11 19:31

Mě to přijde taky zbytečné, kupovat něco kvůli „chození“, jinak odrážedlo v budoucnosti využiješ, ale náš chodící na tom také nijak nejezdí-zatím-doufám :mrgreen: Kočárek klidně, s tím si taky v budoucnu vyhraje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.7.11 19:41

ja bych teda neporizovala nic dokud nebude samostatne chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.7.11 19:56

Dceři bude 16 měsíců (je tedy předčasně narozená) a taky ještě sama nechodí. Máme chodítko, kočárek, ale zatím o to moc nestojí. Neřeším to, ani se kvůli tomu netrápím… holt bude chodit později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.7.11 21:18

Malé jsem nic nekupovala. Když chěla tlačit kočár, tlačila ten svůj. Jinak ťapala sama a držela se mého prstu, teď už nechce a ťape raději sama. Má 15měs. Odrážedlo máme doma, ale nějak jsem koupila větší, tak ještě počkáme. Stejně fyzioterapeuti říkají „ne“ všem podpůrným prostředkům, dokud dítě neběhá suveréně samo. Prý to kazí kročejový stereotyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
5.7.11 08:35

Ahoj, moje dcera také nechtěla chodit-šíleně rychle lezla a věděla,že daleko rychleji si doleze než dojde.KOlem nábytku a na krátký vzdálenosti si došla,ale jinak šup na čtyři a chytte si mě :lol: Pak ale nastal zlom,když konečně bylo počasí na kraťasy a najednou byl problém venku lézt po čtyřech. Tak se zvedla a chodila-potvůrka. Takže moje rada je-nechat to být,nanejvýš koupit ten kočárek-až bude chtít,bude chodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.7.11 20:43

Ahojky,naše malá také nechodí jen za ručičku a nebo udělá jen pár krůčků a to musí mít ještě náladu… :-) a to jí bude též 15 měsíců…Máme odrážedlo,kočárek i přesto se jí nechce a já to nehrotim,říkám si že až se jí bude chtít tak se rozchodí a potom se nezastavíme… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hankaM77
8.7.11 23:26

Ybike Pewi

Naše 1,5 roční Sofinka si užívá jízdu na Pewikovi

• Citovat
  • Upravit
25324
8.7.11 23:38

koupila jsem takové to aktivní tlačidlo:
http://www.babyhit.cz/…ice/d-70861/
ale to nepoužíval,naučil se sám chodit.
Lítá s ním až teď,ale má to jako hračku.
Asi bych jí nechala,aby sama na to přišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.7.11 22:05

Ahoj, taky se přikláním k tomu nijak nepodporovat, chodit se naučí a sama od sebe podle mě líp než s podpůrným prostředkme, to jí podle mě naopak může brzdit. A když už, tak jsem pro kočárek - kvůli jeho následnýmu využití. Chodítko - to tlačící před sebou jsme měli půjčený a dceru beztak bavilo u toho jen sedět a na odrážedlo ti ted podle mě ještě nesedne.

• Citovat
  • Upravit
20296
9.7.11 22:15

Náš nechodí, ale na motorce začíná jezdit a říká si u toho ťap ťap..tak snad nepojede do školky na motorce a nevystoupí z ní do lehu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.7.11 02:16
RyBANA píše:
Náš nechodí, ale na motorce začíná jezdit a říká si u toho ťap ťap..tak snad nepojede do školky na motorce a nevystoupí z ní do lehu :lol: :lol:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect