Kdy už začne mluvit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.7.11 14:35

Kdy uz zacne mluvit

Ahoj holky mam presne 2roky a 4 mesice stareho chlapecka ale porad se nechce rozmluvit.POvidam si snim,ukazumuju a rikam co to je,ctu mu ale porad nic.Umi jen mama,tata,baba,auto,nono(hovno-to mu nauccila babicka:-)) napodobuje par zviratek ale jinak nic.poradte jak t mate vy??Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1002
3.7.11 14:42

Ahojky,

do tří let má času dost, nestresuj se :wink: Kamarádky klučina začal mluvit až po třetím roce a pak se rozkecal tak, že teď mu spíš říkají, ať je chvíli zticha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
3.7.11 14:45

Ahoj,
mam pocit, ze tohle je jedna z veci, kterou neuspisis, ani kdyby ses na hlavu stavela.
Neboj, vsak on se rozmluvi, dulezite je, jestli rozumi tomu co rikas.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
3.7.11 14:47

Měli jsme podobný problém, malá říkala to co tvůj, ve dvou letech. Pro jistotu jsme šli na vyšetření, může totiž být spousta důvodů proč ještě nemluví ( i když třeba dobře rozumí). Může mít poruchu sluchu, ADHD, vývojovou dysfázii nebo „jen“ opožděný vývoj řeči, ale taky spoustu dalších možností.
Byli jsme na foniatrii, u neurologa, na EEG, u dětského psycholga, vše O.K. a jsem ráda, že jsem to absolvovali a vyloučili možné problémy, které by bylo nutné řešit co nejdřív. Je to stejné jako třeba jakýmkoliv opožděným vývojem, motorický se řeší třeba Vojtovkou, opožděný vývoj řeči se řeší taky. Důležité je to nezanedbat, aby dítě nastupovalo do školy už v pořádku. A ani ve školce není nic moc když skoro nemluví.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
3.7.11 14:58

My to máme podobně. Říká jen pár slov, ikdyž pusu nezavře, cizí mu nerozumí, mluví svými zvuky a zkratkami. Ale trochu pokrok vidím, napodobuje dané slovo. Prostě je trochu pomalejší. Zatím to nijak neřeším, pak se to může změnit ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.11 15:11

Ahoj…můj starší syn se rozmluvil najednou ve 28-měsících a byla to průtrž,že jsem se pak nestačila divit.Pak mluvil líp a zřetelněji než vrstevníci co začínali kolem roka a půl.Mladšímu synovi budou za 3 týd. dva a je to taky tak.Nic moc,spíš si zpívá,vykřikuje,nic moc mu není rozumět,celkem mně to štve,ale musíme být trpělivý.Do tří let mají čas,tak se tím netrap…ono se to zlomí a pak ho budeš prosit,aby byl chvilku zticha :mrgreen:
Teď bych to ještě přes doktory neřešila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15696
3.7.11 15:12

Ahoj, já taky měla strach, že nebudeme tak brzy mluvit a nakonec se v roce a 9 měsíců pěkně rozkecal :pankac: Moje neteř, začala pořádně mluvit až když začala chodit do školky, do té doby, měla jen svoji hatmatělku :nevim: Tom mluvil dřív než ona. U každého dítka, je to prostě jinak a taky bych neměla obavy, jak píší holky, do tří let je opravdu čas :wink:
Já spíš teď řeším to, že mi malej začína nějak koktak, ne pořád, ale když potřebuje něco honem říct, tak prostě koktá a zdá se, že je to čím dál častěji :zed: Měla jste některá se svým dítkem něco podobného? Nevím co s tím, jestli čekat, že to přejde a jen ho napomínat a opravovat, nebo nějak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.11 15:20

Je to myslím v tom,že rychle chce něco vyjádřit.Vždy ho jemně zaraž a řekni ať ti to pěkně pomalu zopakuje.Bude to pro něj možná nepříjemné,ale funguje to dobře.Pokud by se to nezlepšilo,tak bych toto řešila,zeptej se obvodní doktorky co by ti doporučila…pokud je dobrá měla by mít dost zkušeností. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3576
3.7.11 15:44
jjanekk píše:
Ahoj,
mam pocit, ze tohle je jedna z veci, kterou neuspisis, ani kdyby ses na hlavu stavela.
Neboj, vsak on se rozmluvi, dulezite je, jestli rozumi tomu co rikas.
j

Presne tak.. jeste bych dodala, ze logopedie se stejne tim zabyva az nekdy po 3. roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
3.7.11 15:50
Anonymní píše:
Je to myslím v tom,že rychle chce něco vyjádřit.Vždy ho jemně zaraž a řekni ať ti to pěkně pomalu zopakuje.Bude to pro něj možná nepříjemné,ale funguje to dobře.Pokud by se to nezlepšilo,tak bych toto řešila,zeptej se obvodní doktorky co by ti doporučila…pokud je dobrá měla by mít dost zkušeností. :mavam:

děkuji, už se o to snažíme, občas si to uvědomí a zopakuje to v pořádku, ale moc často se to zatím nestává. Když ho poslouchám, jak si sám hraje, tak se nezadrhává, tak doufám, že se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
3.7.11 16:07

U staršího kluka jsem se taky bála. Dr. mě pořád uklidńovala,že kluci jsou pomalejší, že se rozmluví. Hlavně aby mi rozuměl. Mluvil tou svojí řečí. Cizý lidi mu nerozuměli. Ve školce nastal velký obrat - rozmluvil se. Pak jsme přeci jen navštěvovali logopedii, protože nějaké písmenka neuměl správně vyslovovat. Teť mu je 7 pryč a mluví pořád a pořád :lol: U mladšího jemu 19 měs. je to samí. Jen základní slovíčka. Máma, tata, bábí, dědy, mnau (kočka), pe (pes), hají, papa a ještě možná pár slovíček. Rozumímu všemu.Neřešim to uvidíme co časem. Takže trpělivost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
3.7.11 16:14
Ar-tep píše:
Anonymní píše:
Je to myslím v tom,že rychle chce něco vyjádřit.Vždy ho jemně zaraž a řekni ať ti to pěkně pomalu zopakuje.Bude to pro něj možná nepříjemné,ale funguje to dobře.Pokud by se to nezlepšilo,tak bych toto řešila,zeptej se obvodní doktorky co by ti doporučila…pokud je dobrá měla by mít dost zkušeností. :mavam:
děkuji, už se o to snažíme, občas si to uvědomí a zopakuje to v pořádku, ale moc často se to zatím nestává. Když ho poslouchám, jak si sám hraje, tak se nezadrhává, tak doufám, že se to zlepší.

No já právě když chodila se starším na Logopedii, tak mi Logopedka právě zdůraznila. Neopravovat, nenapomínat. Malej taky kolikrát honem, honem něco povědět a jakoby zadrhával. Prý je to normální. Prý formou hry, učením se toho nejvíce naučí a je to pravda. Taky jsem napomínala, zastavovala, aby to řekl znovu a správně a prý je to chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
3.7.11 16:41

Ahoj, my měli problém s mluvením až do teď, jsou mu 3 roky a 10 měsíců. Prostě si na všechno ukázal a to mu stačilo, maximálně z něj vypadlo babi, tati, mami a občas nějakej ten citoslovec jako baf, čiči a tak.
Doktorka řekla vydržet do třech let. Nic se nedělo ani po nástupu do školky takže nás na 3,5 poslala na vyšetření sluchu a pak hned na logopedii. Má opožděný vývoj řeči. No a najednou před asi dvěma měsíci z ničeho nic začal krásně opakovat a snažit se. Dneska jsem zrovna konstatovala že mě z něj bolí hlava :dance: Takže konečně došlo na slova mých kamarádek, neboj však tě z něj jednou ta halava rozbolí :lol: Když dneska prohlásil krásně zřetelně mami pojď se podívat tady mají prasátka domov 8-o tak jsem se málem rozbrečela. A taky začal mluvit krásně spisovně, asi to prostě naposlouchaný a teď to začal pužívat. Když se mnou souhlasí tak prohlásí Ano maminko :mrgreen:
Takže vydrž, on určitě začne. V těch třech letech by se to mělo začít řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
3.7.11 17:42

Dcera mluvila hned po 1.narozeninách,aniž by mě to stálo jakékoliv úsilí. Naopak u syna jsem se mohla přetrhnout a na hlavu stavět, nepomáhalo nic, ani neopakoval.Až 3 měsíce před 3.narozeninami se naučil nejdříve poznávat písmenka a brzy pak spustil sám, během 3 měsíců říká všechno,dokonce bez říkání pozdraví „dobrý den“. :mrgreen: Tohle mi někdo říct v zimě, klepala bych si na čelo :zed: Takže radím..vydrrrržet,až to přijde, i když vím..líp se to říká než dělá, ale pokud máte pocit,že děláte maximum (čtete,ukazujete,povídáte…atd),nezbývá než čekat,až k tomu chlapeček dozraje.A věřte,že dozraje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
3.7.11 18:04

Ahoj-přesně jak se tu píše-každé dítě je jiné. Moje první dcera mluvila jak kniha už v roce a půl, druhá ve dvou uměla máma,táta,bába a bušit do lednice a řvát hama hama.Pak se to najednou zlomila a s nostalgií a s hadrem na hlavě jsem vzpomínala na dobu ticha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí