Mám totálního závisláčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2691
2.7.11 21:20

mám totálního závisláčka

ahoj holky..musím se vypsat a snad i najít malou utechu,ze v tom nejsem sama,mozna tu najdu i kritiku,ze jaky jsem si to udelala,takovy to mam..nevim.z meho synka 14 m,se stal fakt dokonaly zavislak na me,jasne,kazdy dite je zavisly na matce a ma treba separacni uzkost,ale uz se mi to zda prehnane.okoli si toho take vsima a jejich kecy radsi poustim z hlavy ven,jinak bych se musela jit zblaznit.trva to tak 3 tydny co maly place hned jak se vzdalim na 2 metry,nedej boze kdyz zajdu za roh na 10 vterin,jit na wc je nadlidsky vykon,sice za mnou doleze,ale s revem a natahuje rucicky ze chce do naruce.nekdy mi to trva na zachode dyl :lol: ,dvere mam otevrene,on sedi ,ma natazeny rucky a hystericky breci.rve mi to srdce,ale nebudu absolvovat kazdou navstevu wc s malym na kline :nevim: domaci prace delam uz zasadne kdyz spi,zkratka nejde nic delat a nevsimat si ho,opet plac.dneska si hral na pisku,jen jsem si odskocila 5 metru utrhnout hrasek,zalezitost 15 ti vterin,a zacal hysterak..jsem z toho fakt spatna..je to moje vina ??ja vim,otazka divna,ale me uz prijde,ze jsem pochybila ja,ostatne to tvrdi i muj tata,malyho deda,kterej tvrdi,ze jsem ho rozmazlila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
2.7.11 21:27

Nemám teda prozatím vlastní zkušenost, ale přesně to sedí na to, jak se choval kamarádky klučík, byl zhruba ve stejném věku jako ten tvůj a přesně tohle dělal. Když jsem šly třeba spolu někam na zahrádku na Kofolu, ona potřebovala na záchod a nechala mě s ním samotnýho, tak on začal hystericky brečet, shánět se po mámě, no děs, já se jen modlila, ať je brzy zpátky, protože jsem se styděla, že nevím, jak ho utěšit, ale on nereagoval opravdu na nic, jen na to, když přišla začala ho chovat. Podotýkám, že je svobodná mamina, tak na ní synek lpí hodně i doteď, ale musím říct, že už se to skoro odnaučil a je to v pohodě, už nebrečí, nehysterčí, prý to přešlo samo, tak snad ti to pomůže :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:29
lyrica píše:
Nemám teda prozatím vlastní zkušenost, ale přesně to sedí na to, jak se choval kamarádky klučík, byl zhruba ve stejném věku jako ten tvůj a přesně tohle dělal. Když jsem šly třeba spolu někam na zahrádku na Kofolu, ona potřebovala na záchod a nechala mě s ním samotnýho, tak on začal hystericky brečet, shánět se po mámě, no děs, já se jen modlila, ať je brzy zpátky, protože jsem se styděla, že nevím, jak ho utěšit, ale on nereagoval opravdu na nic, jen na to, když přišla začala ho chovat. Podotýkám, že je svobodná mamina, tak na ní synek lpí hodně i doteď, ale musím říct, že už se to skoro odnaučil a je to v pohodě, už nebrečí, nehysterčí, prý to přešlo samo, tak snad ti to pomůže :kytka:

není mu 10,že ne??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.7.11 21:31

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nene, teď mu bude 17 m :palec: prostě ho začalo zajímat víc okolí, než maminka, jak jsem si všimla..kouká po ptáčcích, když mu je ukážu, řeknu mu, že tam je pipka, tak je naprosto učarovanej, nebo letadlo..a máma ho nezajímá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
2.7.11 21:34

Ahoj, určitě jsi ho nerozmazlila, to ne. Taky mám doma takového závisláčka, akorát, že je mu o rok víc než Vám (2 roky a 2 měsíce). Nám se ty období střídají, někdy je měsíc docela v pohodě, mohu ho nechat s babičkou/tátou/dědou a odjet nakoupit, k lékaři a tak. Pak je období, kdy nemůžu jít ani na záchod, jinak řve, nesmím se mu ztratit z očí…, vždy říkám, kam jdu a co tam budu dělat a kde mě příp. najde a kdy se vrátím, to se mi osvědčilo, že je pak lepší. Ale to zatím tvůj mrňousek nepobere moc v hlavičce. Když si hraje v obýváku či v pokojíčku, tak mu řeknu, že jdu do kuchyně např.mýt nádobí, aby věděl,kde jsem a co tam dělám, pak je relativně klid. Nevím čím to je, ale rozmazleností určitě ne…, odmalička jsem s ním byla pořád já, hlídání jsem neměla téměř žádný, tak je na mě prostě fixovanej a řekla bych, že je to i o povaze dítěte. Nevěš hlavu, bude líp, jak bude starší, líp se s ním domluvíš a půjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:34

tak 3 mesice snad preziju..jsi me uklidnila..je fakt,ze myho syna nemuzu nechat s nikym jinym jen s jeho otcem,aspon ze tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.7.11 21:35

Třeba to u vás bude ještě rychlejší přechodný období :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:37
Lakyna píše:
Ahoj, určitě jsi ho nerozmazlila, to ne. Taky mám doma takového závisláčka, akorát, že je mu o rok víc než Vám (2 roky a 2 měsíce). Nám se ty období střídají, někdy je měsíc docela v pohodě, mohu ho nechat s babičkou/tátou/dědou a odjet nakoupit, k lékaři a tak. Pak je období, kdy nemůžu jít ani na záchod, jinak řve, nesmím se mu ztratit z očí…, vždy říkám, kam jdu a co tam budu dělat a kde mě příp. najde a kdy se vrátím, to se mi osvědčilo, že je pak lepší. Ale to zatím tvůj mrňousek nepobere moc v hlavičce. Když si hraje v obýváku či v pokojíčku, tak mu řeknu, že jdu do kuchyně např.mýt nádobí, aby věděl,kde jsem a co tam dělám, pak je relativně klid. Nevím čím to je, ale rozmazleností určitě ne…, odmalička jsem s ním byla pořád já, hlídání jsem neměla téměř žádný, tak je na mě prostě fixovanej a řekla bych, že je to i o povaze dítěte. Nevěš hlavu, bude líp, jak bude starší, líp se s ním domluvíš a půjde to.

taky se o nej staram jen ja a o vikendech tatka kdyz neni v praci a hlidani nemam vubec zadny..tak to je fakt asi tim,ze ja jsem jeho vsechno :-) a nikoho jinyho prakticky nezna.podotykam,ze jsme porad mezi lidmi,detma,ale musim ho vsude mit u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:38
lyrica píše:
Třeba to u vás bude ještě rychlejší přechodný období :kytka:
:roll: nebo pomalejší a zbaví se toho až půjde do školky a já do práce :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.7.11 21:40

No tak to snad ne 8-o :mrgreen: :mrgreen: u nás je ta závislost opačná, mám ještě v bříšku a panečku jak už jsem na něm/nebo na ní závislá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:43

jo tak to ja taky byla zavisla na synkovi kdyz byl jeste v brisku..pak byl zavisly na prsu,pak na houpani,pak na krupkach a ted na me..a taky na dudliku :mrgreen: a ja jsem zavisla na kafi a dvojce vinka vecer :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.7.11 21:45
KriJona píše:
jo tak to ja taky byla zavisla na synkovi kdyz byl jeste v brisku..pak byl zavisly na prsu,pak na houpani,pak na krupkach a ted na me..a taky na dudliku :mrgreen: a ja jsem zavisla na kafi a dvojce vinka vecer :mrgreen:
:palec: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
2.7.11 21:47
KriJona píše:
Lakyna píše:
Ahoj, určitě jsi ho nerozmazlila, to ne. Taky mám doma takového závisláčka, akorát, že je mu o rok víc než Vám (2 roky a 2 měsíce). Nám se ty období střídají, někdy je měsíc docela v pohodě, mohu ho nechat s babičkou/tátou/dědou a odjet nakoupit, k lékaři a tak. Pak je období, kdy nemůžu jít ani na záchod, jinak řve, nesmím se mu ztratit z očí…, vždy říkám, kam jdu a co tam budu dělat a kde mě příp. najde a kdy se vrátím, to se mi osvědčilo, že je pak lepší. Ale to zatím tvůj mrňousek nepobere moc v hlavičce. Když si hraje v obýváku či v pokojíčku, tak mu řeknu, že jdu do kuchyně např.mýt nádobí, aby věděl,kde jsem a co tam dělám, pak je relativně klid. Nevím čím to je, ale rozmazleností určitě ne…, odmalička jsem s ním byla pořád já, hlídání jsem neměla téměř žádný, tak je na mě prostě fixovanej a řekla bych, že je to i o povaze dítěte. Nevěš hlavu, bude líp, jak bude starší, líp se s ním domluvíš a půjde to.
taky se o nej staram jen ja a o vikendech tatka kdyz neni v praci a hlidani nemam vubec zadny..tak to je fakt asi tim,ze ja jsem jeho vsechno :-) a nikoho jinyho prakticky nezna.podotykam,ze jsme porad mezi lidmi,detma,ale musim ho vsude mit u sebe

To my jsme taky dost mezi lidma, ale náš Daník je i takový opatrnější dítě, nehrne se nikam střemhlav, potřebuje se v novém prostředí rozkoukat a drží se mě, než se trošku osmělí, celkově není tak zbrklej.Prostě zatím nás ta naše dítka potřebují jako oporu a svoji jistotu, že se jim nic nestane, že mají maminku u sebe. Ale fakt uvidíš, že se to věkem zlepší, u nás to tak je. Vím, kolikrát je člověk strašně unavevej, že se od dítka nehneš a ono stejně řve a řve…, ale když to vezmeš jako fakt, smíříš se s tím, že je prostě závisláček a budeš ho ujišťovat, že se na tebe může vždy obrátit, že jsi mu nablízku, tak uvidíš, že on se začne pomaličku rozkoukávat po okolním světě a pouštět se po krůčcích dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:48

jdu spát..další moje závislost..dobrou noc..ještěže ten můj kulich spí celkem dobře a nechává mě čerpat sílu v noci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
2.7.11 21:50
Lakyna píše:
KriJona píše:
Lakyna píše:
To my jsme taky dost mezi lidma, ale náš Daník je i takový opatrnější dítě, nehrne se nikam střemhlav, potřebuje se v novém prostředí rozkoukat a drží se mě, než se trošku osmělí, celkově není tak zbrklej.Prostě zatím nás ta naše dítka potřebují jako oporu a svoji jistotu, že se jim nic nestane, že mají maminku u sebe. Ale fakt uvidíš, že se to věkem zlepší, u nás to tak je. Vím, kolikrát je člověk strašně unavevej, že se od dítka nehneš a ono stejně řve a řve…, ale když to vezmeš jako fakt, smíříš se s tím, že je prostě závisláček a budeš ho ujišťovat, že se na tebe může vždy obrátit, že jsi mu nablízku, tak uvidíš, že on se začne pomaličku rozkoukávat po okolním světě a pouštět se po krůčcích dál a dál.

je fakt,že Jonáš je taky takovej opatrnej a nejdřív se musí otrkat a pak je ok..třeba mezi dětma..taky se nikam nehrne a pořád kouká na mě co já..a tak se pořád usmívám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí