Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AstraG No právě, že je to hodně o rodičích. Mně se jen nelíbí to globalizování „dám kluka na fotbal a bude z něj namachrovaný, nagelovaný sukničkář…“ To se totiž dá dělat u čehokoliv „dám kluka na bojový sport, bude bitkař“, „Dám holku na gymnastiku/balet bude anorektička“.. Atd. Takže ve finále ať dítě radši sedí u telky
(zveličuju, ale vždycky je to o lidech: o dítěti, o rodičích, o trenérech.. Ne o sportu jako takovém)
@Plomba To je jasný, ale prostě fotbalisti maj blbou pověst
Synovi bych to určitě nezakázala, ale jelikož ho znám, tak vím, že ho to táhne jiným směrem a v podstatě jsem za to ráda ![]()
@Niemeyer a co třeba plavání, tenis, tanec…fotbal to je vyloženě nudnej sport. Nakonec se stejně musíš přizpůsobit tomu co dítě baví a spousta kluků nebaví nic jen pc hry
Nevlastní syn vyzkoušel kdeco a jediné co vzal na milost je judo, kdyby bylo po jeho nesportuje vubec ![]()
@AstraG Joo tak to my doma taky čutálistu mít nechceme
Pokud by ho to k tomu ale táhlo, tak zakazovat nebudeme. Zatím je ale ještě mrňavý, tak kdo ví co ho zaujme ![]()
Jen tak pro inspiraci, můj syn začne od podzimu chodit do plavání, jestli se mu to bude líbit nebo ne, na to se ho teď neptám, prostě se to naučí a šmytec. Nepotřebuju, aby z něho byl vrcholový sportovec, ale myslím si, že plavání je prostě základ. Získá tam fyzičku a hlavně budu mít klid, až trošku povyroste a bude chodit na koupák sám. On pak jistě ocení, aspoň v to doufám, že mu nejsem pořád ze strachu za zadkem. A co pak dál? To už nechám na něm. ![]()
@mitzy takovou matku bych fakt chtěla mít. Která mě bude nutit nějaký sport ![]()
Ja mu fotbal samozrejme zakazovat nebudu, ale rozhodne od nas, svych rodiu, y doslechu urcite uslysi, ye simyslime o fotbalistech sve… ani v tom hokeji to nebyva TAK MOC prvoplanove, jako u tech fotbalistu a verte mi, ze vim, o cem mluvim, protoze jsem chodila na sportovni zs (do nesportovni tridy a becko byla kluici trida „fotbalistu“…opravdu nemluvim o sestnacti letech a profesionalnejsi draze, ale ti kluci maji proste sve vzory vdevkarich co maj sotva maturitu..zakazovat mu to nebudu, to samozrejme ne. Jak se k tomu „postavit“ jsem myslela spis, jestli je dobre pred synem vyjadrit vlastni nazor na tu vec, pokud ji z nejakeho duvodu pohrdam, a zduraznit samozrejme, ze takovi urcite nejsou vsichni…
ale nepredpokladam, ze by mel kluk v budoucnu o ten sport zajem…u nas v rodine uvidi a vyzkousi si kolo, lezeni, lyzovani, predatora a tak
ale uvidime:) o adnym zakazovani jsem tu ale nemluvila, to v planu ROZHODNE nemam, stejne jako to, ze bych se ho neptala co chce