Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně to teda taky přijde brzy. Učila bych ho prostě házet a kopat do míče, koloodrážedlo, pohyb ve vodě. Zaměřené kroužky jsou až pro mnohem větší děti. Ještě mě napadá huebka Yamaha…
Dva roky, to je poměrně brzo. Začala bych se schovávanou atd. ![]()
Ale jinak fotbal, hokej, plavání, bojové sporty, malování, nějaký hudební nástroj (kytara, klavír). V dnešní době toho je hodně.
Náš malej je automechanik
nejradči tráví s tatínkem čas v garáži
budou mu tři, je vysloveně mechanicky založenej, takže různý šroubování, rozebírání, montování to je jeho
u nás to fotbal nebude, mít prachy tak s tatínkem jezdí rally nebo motokros
ty 4-5 letí špunti na motorkách jsou k sežrání
ale z finančních důvodů to u nás nehrozí
Ale vždyť jsem psala že do budoucna ne teď jeho skoro 2 letech!!! jen mě zajímá jaké jsou koníčky i pro kluky ![]()
Ahoj, syn chodí od 5let na judo, dříve jsme nic nehledali, stačilo mu odpoledne strávené za domem na písku nebo s kamarády. Dcera půjde na podzim do školky, budou jí 3roky a také necháme kroužek až na 4-5 rok poprvé.
Ahoj. Vím že je to stará diskuze ale musím napsat. Můj syn téměř 7 let. Chodí ve školce na keramiku a plavání. Už dva mésíce otravoval že chce chodit na balet myslela jsem ze ho to přejde ale nepřešlo. Toužil po tom tak že dokonce nechtěl žádné dárky že by chtěl jako dárek balet. Tak jsem ho tam dala. Je sikovnej a moc ho chvali a on ho ma má rád. Těší se na každou dalsi hodinu a cvičí si i doma sám. Teď ch e chodit i mladší syn 4 roky. Proc ne kluci jsou potreba. Ale sama by jsem ho tam nedala nenapadlo by me to zacali jsme taneckama a balet je uz jeho level. Takze kdyz kluk chce balet tak chce balet. Holky taky hraji Rugby tak proc ne kluci balet.
Ja furt nevim jak se u chlapecku postavit k tomu sportu…konkretne hokej fotbal, florbal… Mam k tomu strasnou averzi, protoze 90 procent fotbalistu jsou vymasteny namachrovany paka co strasne stridaj holky…jen proto, ze jsou fotbalisti…nechci aby muj syn byl v takovy spolecnosti, ale nevim.zas je ten fotbal nebo hokeej super vec, pohyb, kolektiv, nenarocnost…je to v kolektivu..
No… a co se k tomu postavit podle toho, jak se k tomu postaví Tvůj syn…? ![]()
Jinak řečeno… ukázat mu, co to obnáší a pak nechat věcem volný průběh…?
Místo přemýšlení o kravinách typu „sportovci jsou namachrovaný paka a já nechci, aby byl v takový společnosti“?
Nechat kluka delat, co ho bavi a k cemu ma sklony…a resit az to prijde. To co popisujes je snad zalezitost vyssiho veku i ligy a asi jen nekterych jedincu…nevim, ja znam akorat jednoho aktivniho florbalistu a je to uplne normalni chlap ![]()
@Niemeyer A kolik je synovi, že uvažuješ o namachrovaných pakách co střídaj holky? Náš malej má taky na hřišti každý den jinou slečnu, že vy směřoval k fotbalu?? Hmmm
![]()
A teď vážně. Tohle by si měl syn rozhodnout sám podle svého zájmu. My bychom s manželem byli rádi, kdyby později malej chodil na sebeobranu.. Ale zatím se projevuje jako nekonfliktní ťunťa, tak z toho asi sejde ![]()
Takže syn nám povyrostl, na podzim mu bude šest a momentálně se nemůže dočkat až nastoupí do školy a začne chodit na hasiče. Ještě chodí na keramiku a ta ho taky baví. A vypadá to, že bude chodit i na Otaváka - pionýrská skupina. Fotbal ho vůbec nebere, ani venku si nekopá s míčem, s klukama jezdí na kole, hrabou se v zemi, pořád převážejí na tatrách hlínu z bodu A do bodu B. Nechápu, kde jí tolika nahrabou ![]()
Příspěvek upraven 16.07.15 v 08:01
@Plomba Neřikej mi, že jsi nikdy neviděla fotbalový namachrovaný, nagelovaný,,au bebíčko,,
Jsou to fakt všichni
A to bych nechtěla, aby mi z kluka vyrostlo.
@AstraG No to ano. Ale to jsou dospělí vrcholoví manekýni. Když to kluk dělá jen rekreačně, tak to tolik nehrotí. Navíc namachrovaný, nagelovaný může být i bez fotbalu ![]()
@Plomba já to teda vidím i u babičky na vsi, u těch větších kluků (puberťáků), oni maj totiž vzory v těch ulízancích. A namachrovaný být může i bez fotbalu, záleží hodně i na rodičích, jaká panuje doma výchova. Děti jsou odrazem rodičů. Stačí se podívat na tu,,slepici,, od vedle, jak se nese a za ní cupitá úplná kopie, její dcera.
@AstraG píše:
@Plomba Neřikej mi, že jsi nikdy neviděla fotbalový namachrovaný, nagelovaný,,au bebíčko,,Jsou to fakt všichni
A to bych nechtěla, aby mi z kluka vyrostlo.
Všichni to fakt nejsou… nagelovany namachrovany hvězdy většinou bývají útočníci, zi jsou i nejvíc vidět v médiích.
Jinak bych to nechala na dítěti, co se mu bude líbit. A nezakazovala bych mu sport jenom proto, že mně se nelíbí.