Malý šourek

42
21.6.12 16:22

Malý šourek

Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás nemá stejnou zkušenost - problém. Náš malý (15 měsíců) má od narození maličký šourek. Jedno varlátko má hmatatelné, druhé není úplně sestouplé, tak chodíme na kontroly do nemocnice, jestli se neposouvá do dutiny břišní.
Na co se chci ale zeptat :?: Náš malej má ve srovnání s dětima stejného (i mladšího věku) maličký pytlík. Někdy si říkám, že se mu tam snad ani ty varlátka nemůžou vejít. Má jej jakoby mu byla pořád zima, přitažený k tělíčku. Nemáte s tím někdo taky zkušenost? Zvětšil se pytlík sám? Nebo se to muselo nějak „řešit“
Děkuji za odpovědi. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
21.6.12 16:30

Hezci malej pytlik nez velkej pytel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.12 16:32
@mikitaa píše:
Hezci malej pytlik nez velkej pytel :mrgreen:

No to sice jo, ale kam se mu tam maji vejít ty varlátka? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.6.12 16:37
@zRadus píše:
No to sice jo, ale kam se mu tam maji vejít ty varlátka? :zed:

kuze je pruzna..ja myslim ze se vlezou…navic kdyz vas sledujou ve spitalu tak by ti rekli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:49

@zRadus pokud chodíte na pravidelné kontroly, tak věřím, že by už někdo něco řekl, kdyby to bylo špatně.
Mmch jak se u vás bude postupovat s tím nesestouplým? Druhorozený též nemá jedno sestouplé a už jsme teď měli termín operace, ale je nemocný, tak se to musí odložit. Mě bylo řečeno, že prý se to dělá nově už v tom roce, že pak má teplo už vliv na kulku a její funkci do budoucna, na jednu stranu se toho bojím, aby neměl do budoucna problém s plodností, na druhou stranu jsem ještě nepotkala nikoho, komu by to chtěli dělat tak brzy, všude se „postaru“ čeká do těch 2let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.6.12 16:52
@Gladys píše:
@zRadus pokud chodíte na pravidelné kontroly, tak věřím, že by už někdo něco řekl, kdyby to bylo špatně.
Mmch jak se u vás bude postupovat s tím nesestouplým? Druhorozený též nemá jedno sestouplé a už jsme teď měli termín operace, ale je nemocný, tak se to musí odložit. Mě bylo řečeno, že prý se to dělá nově už v tom roce, že pak má teplo už vliv na kulku a její funkci do budoucna, na jednu stranu se toho bojím, aby neměl do budoucna problém s plodností, na druhou stranu jsem ještě nepotkala nikoho, komu by to chtěli dělat tak brzy, všude se „postaru“ čeká do těch 2let :nevim:

My jsme byli v nemocnici v 9 měsících a tam řekli, že je nesestouplé, ale že není až v břiše a že máme dojít za půl roku, takže půjdeme asi příští týden. Uvidím co nám řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:54
@zRadus píše:
My jsme byli v nemocnici v 9 měsících a tam řekli, že je nesestouplé, ale že není až v břiše a že máme dojít za půl roku, takže půjdeme asi příští týden. Uvidím co nám řeknou.

aha, nám bohužel na utz řekli, že je vysoko v kanálu, to ho máte asi v třísle, ne? No držím palce, ať nemusíte pod kudlu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.6.12 17:35

Ja myslim, ze se to v puberte vytahne, vlivem hormonu. A kdyz ne, tak lepsi mensi, nez vetsi, ne? Syn ma pytlik take spis mensi, jedno varlatko ma tzv. klouzave, normalne v sourku neni, ale mame na to takovy cvik, da se nahmatat a stahnout dolu. Toto mame nakazano zkusit po kazdem koupani. No uz to delame asi rok a prijde mi to stale stejne. Manzel to ma podobne a s plodnosti teda problem nemame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
21.6.12 17:41

Gladys nas prcek s nesestouplym varlatkem na operaci byl - bylo mu 20m. Ma jeden rez v trisle - asi 3cm. A malej rez na sourku. Mel to varlatko ale hodne hluboko a tak se jim to nepovedlo stahnout na prvni pokus uplne a bude muset na operaci jeste jednou.
Zajima te kolem toho jeste neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 17:46

@mona77 ježiš, to mi vůbec neříkej, že se to taky nemusí povést napoprvé, na utz právě říkala dr, že je vysoko v tom kanálu :zed:
Můžu se zeptat, jak dlouho pak trvala rekonvalescence? Jak to bylo po operaci, musel prcek třeba den ležet? -za jak dlouho jste šlo domů?
díky moc :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
21.6.12 17:55

Jak mi to vysvetloval doktor, tak k tomu varlatku vedou nejaky cevy a ty se nedaj natahnout. Takze se to varlatko stahne jen tam, kam to ty cevy dovoli a pak se ceka, az ty cevy zase narostou a muze se to popotahnout dal. Snad jsem to pochopila dobre a nekecam nesmysly.
Jinak operace byla v celkovy narkoze, trvalo to asi pul hodinky. Kdyz se probral, tak byl takovej ubrecenej, ale to ho asi za hodinku preslo a pak uz byl uplne v pohode, jen se chtel porad mazlit (na tu narkozu teda asi reaguje kazdy dite jinak - byla se mnou na pokoji pani s klucinou a ten ji cely den po ty narkoze prospal). Doporucovali mi, ze by ty prvni dva tri dny nemel moc behat. To je u nej nemyslitelny :roll:, tak jsem ho jen vic hlidala, aby nekde blbe neupadnul.
Nastupovali jsme do spitalu v patek rano a v nedeli rano uz ho propustili.
Fakt se neni ceho bat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
21.6.12 18:02
@zRadus píše:

My jsme byli loni v srpnu, synek měl 15 měsíců a doktor říkal, že je nejvyšší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
21.6.12 18:11
@Gladys píše:
@mona77 ježiš, to mi vůbec neříkej, že se to taky nemusí povést napoprvé, na utz právě říkala dr, že je vysoko v tom kanálu :zed:
Můžu se zeptat, jak dlouho pak trvala rekonvalescence? Jak to bylo po operaci, musel prcek třeba den ležet? -za jak dlouho jste šlo domů?
díky moc :kytka: :kytka: :kytka:

Jestli můžu také přispět :-)
Synek byl loni v srpnu v 15 měsících. Měl varlátko v břišní dutině, operace trvala hodinku (protože předtím nedělali RTG, tak varlátko hledali :roll: ), do večera polehával, pak už si i sedal, stoupal. Ráno mi ovšem vynadali, že ho nechávám chodit, že má jen ležet (asi nikdy doma neměli 15-měsíční dítě :pocitac: ), aby se mu varlátko neutrhlo zpět. Samozřejmě, že i v té postýlce pobíhal, maximálně seděl. Domů nás pustili 3 dny po operaci. To už jsem ho nechala normálně chodit, jezdit na motorce, atd… Na kontrole po 3 měsících mu to dovolil i pan doktor :palec: :mrgreen:
Teď už je vše v pořádku, v srpnu se jedeme zase jen ukázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 18:30

@Sabi.M @mona77 holky, dík moc, jste zlatý :hug:
Malej je právě taková malá opička, která pokud není čas spaní, tak je k nezastavení, leh na zádech jindy než při spánku je ponižující pozice, kterou nehodlá zaujmout ani kvůli přebalení :roll:

Moc jste mě potěšili s tou délkou hospitalizace, mi říkali až 5dnů po operaci, tohle zní mnohem líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
21.6.12 19:11

Ja jsem z toho taky mela hruzu, ze bych ho nedokazala udrzet v postylce - natoz lezet. A u nas ve spitale teda byli vcelku rozumni doktori, tak jim to bylo jasny ze je to nemozny, kdyz Lexu videli jaky je to kvitko neposedny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí