Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Můj malý syn(18 měsíců) začal jíst štěrk. A to v tom smyslu, že kdybych ho nechala tak ho jí po hrstech. Když ho vidí tak začne křičet mňaaaam a utíká a chce ho jíst. Pokud ho na sekundu spustím z očí tak už si ho rve do pusy. Máte s tím někdo zkušenost? Přejde to? Nebo spíš chybí nějaký vitamín a mám zajít k doktorce??Díky za rady
Mám jedinou radu, vyhýbat se štěrku
Ono ho to určitě přejde časem ![]()
@Gladys
no jo jenže my ho máme na dvorku kde sme každý den. A není to právě hromada, která by se dala přemístit ale je nasypaný mezi dlažbou a patníkem ![]()
Rada není. pořád ho okřikovat asi, nebo drastivkou metodu, nasypat tam pepř
Tak to znam, malymu je 14m a miluje vše štěrk, kačirek a podobně. ale nebooooj přejde to.
@tumpach okřikovat ani pár na zadek moc nepomáhá. Vztekne se a běží na něj znovu. Akorát tak odvést pozornost ale i to je čím dál těžší.
@mucinka2 no snad jo, já jen aby mu něco nechybělo. Nějak mně napadlo, že sem slyšela že když někdo má chuť na omítku, tak že pak chybí nějaký vitamín, tak sem si říkala aby to s tím štěrkem nebylo něco podobného ![]()
Naše má taky takové touhy, ale pomáhá jí říct rázně fuj a vysypat šterk z ručky naštěstí ![]()
Myslím, že štěrk žádné vitamíny neobsahuje, tím to nebude
a nešel by něčím překrýt, nějakou folií, co se dává na záhony a tak? ![]()
@Etcetera78 to asi ne, spíš musíme někde koupit zámkovou dlažbu (ty půlky) a nějak je upravit aby se tam vlezly. Mně šlo spíš o ty vitamíny, které neobsahuje ![]()
A nema hlad,?To byl vtip. Muj syn jedl taky všechno hlavně pisek. Ještě ve třech letech to do sebe tajně hazel.
@hofka píše:
Nepřejde, to bude mít doživotně:-)
sice se jim bude dost zanášet jímka, ale zase děsně ušetří na jídle
![]()