Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě bych očkovat nenechala a pokud je doktor aspoň trošku soudnej, tak ani nebude chtít…
S oparem bych neočkovala. Dr. posoudí, zda se jedná opravdu o opar, nebo jestli nemá malý impetigo-bakter. infekci. /to se léčí antibiot. mastí/.Tak uvidíš ![]()
Na opar máš spoustu věcí, stačí zajít do lékárny a vzít něco pro malé dítě. Případně líh-co se dává miminům na pupík nebo tea tree oil. Možná to ale může pálit. Jestli jdete k doktorce, něco konkrétního třeba doporučí. Očkovat, já bych počkala, není kam spěchat.
@Kačenkaaaa píše: Řekla by mi něco jako že at ji do toho nekefrám že ona je doktorka
jo, to si musis rozmyslet, jestli Ti zalezi na ni nebo na diteti
No já su taky nekonfliktní typ, ale tady jde o zdraví dítěte a to bych se teda rvala do krve
Však to jde říct slušně, a pokud ona začne být nepříjemná a neslušná, její problém…Ty o tom můžeš rozhodnout. Však o co jde, naočkujete za 14dní ![]()
Tak tam nechoď a jen zavolej, že nepřijdeš a jestli ti může dát jinej termín.
@Kačenkaaaa píše:
Jasně že na malém ale já jsem nekonfliktní typ..nesnáším se s někým dohadovat bože no jsem zvědavá deme tam na pul píše: Více
neboj, to se naucis, taky jsem byvala nekonfliktni a jak mi to pekne jde
Jestli je dr. aspoň trochu soudná tak dítě s oparem nenaočkuje. Neočkují se děti s rýmou natož s oparem. Mně dokonce posouvala očkování dr. když já jsem měla opar a čekalo se až uplyne inkubační doba jestli do nechytne malý.
Ty jseš matka a to že nesnášíš dohadování v tomto případě neobstojí. Kombinace oparu a očkování je šílený záhul pro dítě.
S oparem bych dite neockovala ani omylem a pokud se bojis dr. neco rict, tak ji zavolej a rekni, ze ma dite horecky, at mu da jiny termin. Na opary jsou vynikajici compeed lepenky.
Tak pak jedině změnit lékaře, pokud nejsi spokojená a ona neni schopna tolerovat tvoje názory a žádosti.
Jinak bych namazala tea tree olejíčkem.
S oparem určitě neočkovat. I za cenu konfliktu s doktorkou bych to nedovolila.
A na opar - každému zabírá něco jiného, mě třeba mastička z lékárny s teatree olejíčkem nebo propolis (ale ten štípe). Nejhůř mi udělaly takové ty lepítka Compeed - opar se mi pod tím rozšířil na půl rtu.
@Milli píše:
S oparem určitě neočkovat. I za cenu konfliktu s doktorkou bych to nedovolila.
A na opar - každému zabírá něco jiného, mě třeba mastička z lékárny s teatree olejíčkem nebo propolis (ale ten štípe). Nejhůř mi udělaly takové ty lepítka Compeed - opar se mi pod tím rozšířil na půl rtu.
ty compeed jsem také zkoušela a jen jednou, protože mám stejnou zkušenost jako ty.
Akorát to pod tím začalo víc mokvat místo, aby se to vysušovalo.
ty jsi rodic a Ty rozhodujes, jestli nechas dite naockovat s oparem, ne lekar
uvedom si, ze pokud se neco stane, tak se v ceskem state i kdyby dite kvuli tomu melo zdravotni problemy, spravedlnosti nedovolas