Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Víceméně si sama odpovídáš. Ty ho musíš znát, jak moc je divokej, jak se chová. Každopádně pohřeb je pietní akce, tam asi uřvaný dítě nemá co dělat. Ono to samo vůbec nepobírá, jemu je fuk, jestli s ním sedíš v obchoďáku nebo na pohřbu, ale vzhledem k ostatním bych ho tedy rozhodně nebrala.
My jsme ted taky byli na pohřbu, a kluky jsme s sebou nebrali, a nějaká kamarádka by to myslíš nezvládla, třeba se kterou se stýkáte? Mě právě kamarádka hlídala, jen toho mladšího, starší byl ve školce…
Ne nebrala.2 roky je malej. Navrhuju chuvu ona si snim poradi.
Popripadne nejaka kamaradka. Strcit do kocaru a at je snim nekde pobliz.
Příspěvek upraven 19.06.12 v 14:36
Ja bych ho rozhodne nebrala. Mam dcerku, ktere jsou dva roky a jeden mesic a ja bych ji tam nevzala. Za prve bych se bala toho, ze tam bude litat a rvat a za druhe opacne situace, ze by byla rozpolozena z toho, ze ja, nebo tatinek placeme.
Ja bych zustala s ditetem doma a vyslala za rodinu jen manzela…
@mikitaa píše:
Ja bych zustala s ditetem doma a vyslala za rodinu jen manzela…
Opacne.
Kdyz to byla jeji babicka. My to tak udelali taky. Sla jsem ja. Pritel doma s malou.
Pokud bude rakev vystavená, došla bych i s dítkem položit babičce květiny a rozloučit se a pak asi šla počkat ven. Dítko je pravděpodobně ještě moc malé, aby pochopilo, co se děje a jak se chovat a nemuselo by úplně v pohodě pobírat, proč všichni v síni pláčou, mohlo by ho to traumatizovat.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
chtěla bych se zeptat, jestli je vhodné vzít 2-letého chlapečka na pohřeb mojí babičky. Smuteční obřad bude pravděpodobně v malé obřadní síni v krematoriu na malém městě. S manželem bychom se s ní chtěli rozloučit, ale nemáme nikoho, kdo by nám synka pohlídal (a on by asi s paní na hlídání nevydržel), zatim ho jen párkrát hlídali moji rodiče, kteří budou také na pohřbu. Mám trošku strach z toho, že by tam třeba plakal nebo dělal nějaké vylomeniny
Co myslíte?
Neber ho sebou…ten obřad trvá chvíli a někdo Ti ho snad na tu hodinku, ani ne pohlídá…I kdyby třeba nějaká kamarádka měla počkat s prckem venku, vždyt to fakt netrvá zas uplně dlouho a to se děcko zabavit dá ![]()
Před půl rokem´jsme měli pohřeb manželova dědy a můžu říct, že jsem tenkrát udělala dobře, že jsem malého tehdy necelé 3 nebrala..
Sama já i manžel i jeho rodina měla co dělat - pláč, nervy, a ne ještě dítě, které by hledělo co je.. Co vím, tak v jeho rodině mají dětí víc- švagrová dvě a jeho setřenice taky a nikdo nebral..
Smrt k životu patří, ale zase bych to nebrala, že je nutné, aby hned ve 2letech poznal negativní emoce ostatních
..
Pak jsme zašli po obřadu na hřbitov, dali s malým kytku a bylo..
Nebrala. Dítě to nezajímá, nic z toho nemá a ve chvíli, kdy se začne nudit bude rušit ostatní.
My byli s dvouleťákem na pohřbu minulý týden. Je teda fakt, že to bylo v kostele (ale zase o to delší) a on je na kostel zvyklý. Pravda, nejdřív tam trochu vyrušoval, protože byl unavený a nakonec usnul. Byli jsme pak i na hřbitově, tam taky spal (stejně jako ten mladší) a na „hostině“ tam už nespali.
Ahoj. Nebrali jsme 2,5 letou dceru na pohřeb její babičky (mojí tchyně). Během smutečního obřadu byla venku s mým tátou, na smuteční hostině s námi byla. Obřad trvá chvilku, to by mohla zvládnout s někým cizím i za cenu toho, že to celé prořve (venku). Nebo pokud by to pro tebe bylo nepřijatelné, tak bych požádala manžela, aby během obřadu počkal dítětem venku.
@hkac píše:
Ahoj. Nebrali jsme 2,5 letou dceru na pohřeb její babičky (mojí tchyně). Během smutečního obřadu byla venku s mým tátou, na smuteční hostině s námi byla. Obřad trvá chvilku, to by mohla zvládnout s někým cizím i za cenu toho, že to celé prořve (venku). Nebo pokud by to pro tebe bylo nepřijatelné, tak bych požádala manžela, aby během obřadu počkal dítětem venku.
Zdravím všechny,
chtěla bych se zeptat, jestli je vhodné vzít 2-letého chlapečka na pohřeb mojí babičky. Smuteční obřad bude pravděpodobně v malé obřadní síni v krematoriu na malém městě. S manželem bychom se s ní chtěli rozloučit, ale nemáme nikoho, kdo by nám synka pohlídal (a on by asi s paní na hlídání nevydržel), zatim ho jen párkrát hlídali moji rodiče, kteří budou také na pohřbu. Mám trošku strach z toho, že by tam třeba plakal nebo dělal nějaké vylomeniny
Co myslíte?