Vyrážka již 10 dní

Iwi
3379
17.6.12 12:00

vyrazka jiz 10 dni

Ahoj, ja uz nevim co si myslet a co by to mohlo byt, mala ma jiz 10 dni kvyrazku, nejprv na brisku, pak nozicky, rucicky, ted chodila, dlane, na prdce proste se to porad rozsiruje. byli jsme u kozni dvakrat a ona sama nevi jen je mala jak pokusnej kralik, dala ji borovou vodu, fenistil kapky, nejake masticky jedny na puchyrky a jedny s kortikoidy, ale ani jedna nezabira a nevim proc nam dala na puchyrky hnisave kdyz to mala nema, proste nevi vubec a pry exem ha ha. nas dr rek ze jako exem mu to neprijde, a mam eprijit zitra a mam mu prinest vypsano co jedla, ale jako neymslim si ze by to bylo jidlem ji porad to same co vzdycky, a navic se ji to spis horsi ma to rude, dlane opuchle a hrozny proste ja uz nevim a mam o ni strach, aby to nebyla nejaka nemoc. dr se ptal zda to ma na chodidlech ale to jeste nemela a vcera to mela uz i tam. chudinka si to skrabe, musi to byt hrozny. zitra tam mae jit na kotrolu ale co mi rekne? zas nebude vedet, a ve stredu mame jit na lergologii, jinak uz nevim kam jetse jit. :mrgreen: dekuji za rady. ta vyrazka josu to proste cervene pupinky nekdy i zblednou. jsou bud samostane nebo slite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
domimís
17.6.12 12:05

Možná jsem úlně vedle, ale nejsou to potničky? Malej to mívá taky na těch místech, jak píšeš a vypadá to asi i podobně…ale to mě zase zaráží, že by doktoři nepoznali potničky.

• Citovat
  • Upravit
Iwi
3379
17.6.12 12:07

No potnicky asi ne to by se ji preci porad nerozlizalo dal a dal a nesvedilo? nechodi nabalena ba naopak, tkze si myslim ze to ne, potnicky jsme uz meli a zas rychle odesli tohle je opravdu jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
17.6.12 12:08
@Iwi píše:
Ahoj, ja uz nevim co si myslet a co by to mohlo byt, mala ma jiz 10 dni kvyrazku, nejprv na brisku, pak nozicky, rucicky, ted chodila, dlane, na prdce proste se to porad rozsiruje. byli jsme u kozni dvakrat a ona sama nevi jen je mala jak pokusnej kralik, dala ji borovou vodu, fenistil kapky, nejake masticky jedny na puchyrky a jedny s kortikoidy, ale ani jedna nezabira a nevim proc nam dala na puchyrky hnisave kdyz to mala nema, proste nevi vubec a pry exem ha ha. nas dr rek ze jako exem mu to neprijde, a mam eprijit zitra a mam mu prinest vypsano co jedla, ale jako neymslim si ze by to bylo jidlem ji porad to same co vzdycky, a navic se ji to spis horsi ma to rude, dlane opuchle a hrozny proste ja uz nevim a mam o ni strach, aby to nebyla nejaka nemoc. dr se ptal zda to ma na chodidlech ale to jeste nemela a vcera to mela uz i tam. chudinka si to skrabe, musi to byt hrozny. zitra tam mae jit na kotrolu ale co mi rekne? zas nebude vedet, a ve stredu mame jit na lergologii, jinak uz nevim kam jetse jit. :mrgreen: dekuji za rady. ta vyrazka josu to proste cervene pupinky nekdy i zblednou. jsou bud samostane nebo slite.

podobnou vyrážku jsem měla před lety - nejdřív pár rudých pupínků, který se rychle šířily po celým těle a pak se slily v jeden flek! a měla jsem to taky i na dlaních…což jsem nechápala! nikdo z doktorů nepřišel na to, co to bylo! odeznělo po pár dnech a cca měsíc na to se mi projevily první příznaky alergie - do tý doby jsem byla zcela zdravá a najednou ze mě byl alergik…později se přidalo i astma! ale těžko soudit, zda je to stejnej případ!

každopádně mám dobrý zkušenosti s konopnou kosmetikou…i teď jsem malýho mazala cannadermem robátko na ekzémy a má po ekzému! zkus! ;) doporučila mi to i sama doktorka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
17.6.12 12:10

Zeptam se, dekuji, na tu alergologii jedem ve stredu, volala jsem tam uz na zacatku tydne a rekla ze je to akutni a tak nechPU PROC NAS NEVZALI DRIV :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 12:27

Ahojky, mám třináctiměsíční holčičku a s vyrážkama bojujeme už skoro měsíc. začalo to červenýma dlaněma a dermatitidou v plenkové oblasti, přidala se drobná vyrážka, která postupně vymizela, podařilo se vyléčit plenkovou oblast a vyrazily jí červené pupence, vypadaly jako štípance, postupně se rozlejzaly do větších fleků a momentálně ty velké fleky pomalu mizí, ale zase je obsypaná drobnou vyrážkou, dlaně jsou ve stádiu loupání se. byla jsem na dvou kožních, obě doktorky vyřkly stejnou diagnozu, jakási pytiriasa. prý se neví, jak to vzniká, nijak se to neléčí a zmizí to v řádech týdnů až měsíců 8o může se to mazat tekutým pudrem, ne žádnýma mastičkama. zhoršuje prý to pot a voda. takže jen rychle sprchovat. ty dlaně prý s tím pravděpodobně nesouvisí.
nevím, jestli můžete mít to samé, jen ti píšu náš příběh. nemáš třeba fotky?
každopádně napiš, co vám řekli na alergu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
17.6.12 12:31

Taky mi prilso ze kdyz ji bylo horko v aute tak ji to zas zrdulo a z vody asi taky mame doma bazen takze chodime do bazenu. dnes s ni pujdu ven az pozdeji odpoledne. no muzu to vyfotit az se vzbudi. jsem zvedava co nam reknou, chtela bych alespon neco co ji pomuze a nebude ji to svedit, ten fenistil ji zabere jen kdyz ji dam vic kapek jak poradil dr. jinak dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 12:39

Jo rozdíl mezi mojí a tvojí malou je v tom, že mojí malou to nesvědí. nijak na to nereaguje, nijak jí to neomezuje. fenistil jsem taky dávala. jinak já místo tekutýho pudru doporučuju novinku tanno hermal, má konzistenci tekutého pudru, ale krásně léčí a vysušuje, s ním jsme vyléčili tu plenkovou oblast. sice stojí ke dvoum stovkám, ale je fakt super, dává se i na neštovice atd. tak vyzkoušej, není to žádnej dryák s kortikoidama, může se používat bez omezení, pokud tvé malé některé ty pupínky jakoby puchýřkují nebo mokvají, krásně vám to na to zabere. bazén bych vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 12:42

U mé malé to před týdnem vypadalo takto
ted už nemá tyhle rozlezlé fleky tolik vidět, ty už blednou, ale přibyly jí ty drobnější pupínky, má to nejvíc jakoby po bocích, na žebrech, na bříšku a zádech, pár pupínků na rukách a nohách a ted dva dny nově na čele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
17.6.12 12:55

Ahoj, řešila jsem nedávno něco podobného. Mladší dcera se nakazila od starší, začalo to horečkou a bolestmi v krku. Pokračovalo vyrážkou na bříšku, hrudníku, pak dál na končetiny a okolí pusinky. Nakonec se přidaly puchýře na ploskách nohou a dlaních. To už jsme šly k lékaři. Prý herpetická infekce, virus zůstane v těle do konce života a vždy při oslabené imunitě se projeví tímto zbůsobem, tedy vyrážkou. Mažu Adermou, vyrážka je po 7 dnech pryč. Přeju vám rychlé vyléčení. T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.6.12 13:00

Tak něco podobného podle fotek měl mladší prcek a byl to dle kožní dr atopický ekzém :nevim: Jeho to teda nesvědilo aspoň se tak nechoval, musím zaklepat, že byl dlouho čistý až když dostal průjem, byl dva dny jen na přesnídávkách ovocných, tak se mu to udělalo znovu, ale během pár dní to zmizelo :think: Ještě mě napadlo pokud to má dítě na dlaních a chodidlech jestli to není ta nemoc ruce nohy pusa, jsou to pupínky, které se pak vysuší, kůže se dost loupe a hodně moc to svědí, to měl pro změnu starší a drbal se celý noci, pak mu slezly i nehty ale zase to neměl po tělě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 13:01
@Toffee píše:
Ahoj, řešila jsem nedávno něco podobného. Mladší dcera se nakazila od starší, začalo to horečkou a bolestmi v krku. Pokračovalo vyrážkou na bříšku, hrudníku, pak dál na končetiny a okolí pusinky. Nakonec se přidaly puchýře na ploskách nohou a dlaních. To už jsme šly k lékaři. Prý herpetická infekce, virus zůstane v těle do konce života a vždy při oslabené imunitě se projeví tímto zbůsobem, tedy vyrážkou. Mažu Adermou, vyrážka je po 7 dnech pryč. Přeju vám rychlé vyléčení. T.

to není to, co má moje malá. tohle co máš na mysli ty, je takzvaný syndrom ruka noha pusa. to je nakažlivé virové.
toto, co má moje malá virové není. nevím tedy, co má dcerka zakladatelky, těžko říct, může mít to, co moje malá ale klidně i ten syndrom ruka noha pusa.
adermu jsem koupila taky - ve formě toho mléka s pumpičkou, ale mažu s ní jen ty suché dlaně, na tu vyrážku prý masti nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 13:03
@auraora píše:
Tak něco podobného podle fotek měl mladší prcek a byl to dle kožní dr atopický ekzém :nevim: Jeho to teda nesvědilo aspoň se tak nechoval, musím zaklepat, že byl dlouho čistý až když dostal průjem, byl dva dny jen na přesnídávkách ovocných, tak se mu to udělalo znovu, ale během pár dní to zmizelo :think: Ještě mě napadlo pokud to má dítě na dlaních a chodidlech jestli to není ta nemoc ruce nohy pusa, jsou to pupínky, které se pak vysuší, kůže se dost loupe a hodně moc to svědí, to měl pro změnu starší a drbal se celý noci, pak mu slezly i nehty ale zase to neměl po tělě :think:

tak mě obě kožařky řekly, že se jim to v žádném případě jako atopická ložiska nejeví. tak si vyber :lol: a virus ruka noha pusa viz můj příspěvek výše. a ano ten svědí, to by mohl být zakladatelčin případ, nicméně opravdu bývá jen na dlaních, ploskách nohou a jsou u něj afty v puse. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
17.6.12 13:05

Tak u nás to byl pravděpodobně syndrom ruka-noha-pusa-uši-záda-hrudník-zadeček a všechno ostatní. :D Hlavně ať se uzdraví taky dcerka zakladatelky. T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.6.12 13:07
@Toffee píše:
Tak u nás to byl pravděpodobně syndrom ruka-noha-pusa-uši-záda-hrudník-zadeček a všechno ostatní. :D Hlavně ať se uzdraví taky dcerka zakladatelky. T.
:lol: jj ono se to někdy vysype i na jiných částech těla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí