Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No já nevím, ale kinedryl by neměli děti do 2 let, ne
![]()
Já dávala malé při delší cestě homeopatikum Cocculine.
To je v letáku, ale 1/4 se dát může…jen jsem se doktorky zapomněl zeptat, kdy je možné dát další dávku a dneska měla jen do 12hod., takže se jí už nezeptám…homeo mám taky, ale to tak nezabírá.
V příbalovém letáku je dávkování u 1/4 tablety u dětí 2-6 let zopakovat za 2-3 hodiny. ![]()
Já vím, že tam je 2-3 hod., jen u 13-měs. možná delší doba
Nevím, tak snad se nic nestane…
Já bych se toho nebála, klidně bych mu to dala tak za 3hoďky, pokud nebude spinkat a nebude na něm vyloženě vidět že je mu zle…ty coculine jsou na prd…minimální učinek
Já jsem dala dcerce do letadla v 1,5 roce taky čtvrtku a v pohodě. Myslím, že jednorázově se nic neděje. Další bych dala nejdříve tak za 4 hodiny, jako když jsou léky na bolest.
Super, díky za rady…Jasně, že pokud bude spát nebo bude v klidu, tak to do něho cpát nebudu, ale jistota je kulomet ![]()
Já mám hodně blinací dítě, hlavně co se týče auta, tak dáváme půlku(4roky),stejně mi to vždy vyhodí…v letadle nebyl problém
Dcére som dávala 1/4 asi od 1,5 roka, vždy len tú 1/4 pred cestou, nikdy som jej už nedávala počas cesty, lebo dosť málo váži a vždy vydržala s tou 1/4 celú cestu. Cestujeme 6-9 hodín, podľa toho čo ideme k našim alebo k svokre…
Keď som jej nedala pred cestou do 1,5 hodiny bola zblitá, s tou 1/4 vydrží celú cestu… asi to musíte odskúšať ![]()
@Jaruschk píše:
Já mám hodně blinací dítě, hlavně co se týče auta, tak dáváme půlku(4roky),stejně mi to vždy vyhodí…v letadle nebyl problém
můžu se zeptat, jak ten Kinedryl pomohl/nepomohl? Poblinakl se ti stejně, míň, za dýl…
Totiž můj syn (dva a půl) se poblinká, sotva dosedne do sedačky při nástupu, když ho děda dal na přední sedadlo v domění, jakou neudělá klukovi radost, ohodil mu ve stojícím autě desku… jednou se poblil ještě na chodníku, když měl vlézt do auta… vyhodí všechno, i na víckrát v první tak čtvrt-, půlhodině a pak je to celkem ok, jezdíme hodinu a půl.
No a ted v nedeli poprvé mu dám Kinedryl, je mu 2.5, už se na to nemuzu divat (jezdime sice tak jednou za mesic dva, ale je to hruza). A strasne jsem verila, ze to zabere a ted ctu, ze u vas nezabral ![]()
@Clementine :No dcera, mi blila i během 10minutové cesty do obchodu, jak byla menší, a pokud jedem někam dál, tak dáváme půlku kinedrilu, kterou většinou taky vrhne…má to po mě, je mě v autě blbě do dneška…
S tím se podle mě nedá nic dělat, lehké jídlo dostatek tekutin a hader na převlečení…
@Jaruschk píše:
S tím se podle mě nedá nic dělat, lehké jídlo dostatek tekutin a hader na převlečení…
před cestou nejí (jezdíme po poobědovém spaní) a během cesty nesmí ani doušek vody, bo okamžitě vrhne znova. Jakmile přijedem do cíle (k našim), hned se jde napít a najíst. ![]()
Čeká nás 12-ti hod. cesta autem, malý má 13 měsíců, před cestou dostane 1/4 kynedrilu, za jak dlouho se může dát v případě nutnosti další 1/4? Díky za rady…