Strach o synka

598
11.6.12 14:24

strach o synka

Chtěla bych se tu trošku vypovídat a zjistit, jestli jste na tom některá podobně jako já. Na začátku roku si malý 3 roky začal stěžovat na bolest hlavičky. šílela jsem z toho 4 měsíce. Mám pocit, že jsem si sáhla dost hluboko dosvých sil. Jednu dobu dokonce zvažovala pomoc psychologa. Po magnetické rezonanci jsem si sice obrovsky oddychla (dopadla dobře), ale pro změnu jsem začala řešit zvětšené uzliny na krku. všichni mi říkají, že to nic není, ale já se toho strachu prostě nemůžu zbavit. Mám pocit, že kdyby se vyřešili uzliny, najdu si něco jiného. Jsem naštvaná, že nedokážu být šťastná. Sice nejsem v takovém stavu, jako s tou hlavičkou, ale je to nepříjemné. pořád ho sleduju a kontroluju, jsem protivná sama sobě. Snad se to změní až půjdu od září do práce. Začnu snad žít i něčím jiným, než jen malým a starostmi o něj. Závidím maminkám, které se dokážou dětmi až tak nezaobírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.6.12 14:29

Pokud máš pocit, že tvoje úzkost je až nezvladatelná, tak bych nejdřív zkusila bachovky, jedna z esencí je přímo na přílišný strach o blízké osoby.
Pokud by nezabrali ty (zabrat by měli ihned po první aplikaci, já jsem dost velký trémista a krizová esence mi zabírala během několika desítek vteřin), obrátila bych se na psychologa a nebála bych se ani psychiatra.
Může se z toho stresu vyvinout nějaká porucha, která by ti zbytečně otravovala život, přitom jde i takové věci léčit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
11.6.12 14:32

Nene, teď už to není nezvladatelné, ale nepříjemné. Příští týden půjdu s malým na tříletou preventivní prohlídku, tak jí řeknu aby na ně koukla a snad se mi uleví… Sice jsem jí o tom už říkala, ale koukla na malého jen tak od stolu, řekla, že zvětšené je má, ale ani mu na ně nesáhla. Tak teď si vydupu, aby mu je alespoň prohmatala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.6.12 14:43

Tohle je tezke, instinkt ti rika, ze se asi neco deje, nenechala bych se odbyt a jestli mas pocit, ze doktori prohlidky flakaji, dupala bych na ne, aby maleho poradne prohlidli.

jak pise gladys ulehcit mohou i ty bachovky. Ja taky trpim prehnanym strachem o sve blizke, kdyz ma manzel letet na sluzebni cestu, tak desne trnu a o dceru se taky dost bojim, casto mam zachvaty paniky. Strach je celkem iracionalni. Chci si nejake namichat, ale prozatim jsem si koupila samostatnou esenci (snad si dobre pamatuju cesky nazev) Cerveny kastan a ulevuje.

pokud je ten strach iracionalni, tak ti prohlidka neuklidni, ale budes tam hledat nejaka „ale“, nebo se neco objevi. To je pak lepsi nejak resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
11.6.12 14:47

Děkuju za přízpěvek, uvidím, co mi doktorka řekne a jak malého prohlídne a pak se kdyžtak po těch bachovkách podívám. Už jsem o nich četla v době největší krize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
11.6.12 15:03

Ahoj,tvůj strach o malého úplně chápu. Taky se bojím pokaždé,když se objeví něco „zvláštního“.Teď třeba řešíme u malé /2r/ bolesti bříška,bez dalších projevů.Je mírně chudokrevná,tak jsme dostali železo ,ty bolesti prý můžou být i tím :nevim: Tak čekám,jestli se to zlepší.Starší /12let/ zase trpí dlouhodobě bolestmi hlavy,motáním… Taky nás čekají nějaká vyšetření.Tvrdím,že jsou to hormony,ale sama mám obavy…Toho strachu o děti se už nezbavíme..já se obávám,že by mi ani Bachovky nepomohly ;) Pokud je nějaký zdrav. problém u dětí /byť zdánlivě nepatrný/,tak na to prostě nejde nemyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.6.12 15:05

jako mensi me taky pry dost casto bolela hlava, nakonec to bylo z toho ze spatne vidim, dostala sem bryle a pohoda.. dost casto to tak byva, ta bolest dokaze byt fakt nesnesitelna! nevim jak da merit zrak u takhle malych deti ale za pokus by to urcite stalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
11.6.12 15:15

Děkuju vám za přízpěvky a hlavně za ujištění, že nejsem nenormální… :-). Raduso taky si říkám, že to prostě nejde neřešit. Jak jsme prošli tou mag rezonancí, mě se tak ulevilo, takže hlavičku neřeším, říkám si je to krční páteř, růst, cokoliv ale ty uzliny mě prostě vklidu nenechávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
11.6.12 15:42

Tohle mi přijde naopak jako úplně normální strach z toho, co může malému být. Stížnosti na bolesti hlavy ve dvou letech by mě vyděsily taky (to, že si náš začíná vymýšlet, aby nemusel do školky, už chápu; ale u takového prcka to výmysl nebude, ten by z toho nic neměl a podle mě by to ani nesvedl). Pokud jste toto vyřešili, je to moc dobře, ale kvůli těm zvětšeným uzlinám (pokud by se nelepšily) bych chtěla vyšetření krve, případně s ním zašla na ORL. Já mám občas takovou nepříjemnou obavu z toho, co se mu může stát třeba ve školce (je to ďáblík), ale Váš strach má zcela reálný důvod a věřím, že je to hodně nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
11.6.12 17:56

Děkuju Nsoci, že mě chápete. Krevní rozbor jsme absolvovali a ten byl v pořádku, tak tím se uklidňuju. Dokonce mi bylo řečeno, že můžou přetrvávat i dlouhodobě a při jakékoliv infekci se můžou ještě zvětšovat, ale stejně mi z toho není úplně dobře… Zvlášť, když malý otočí hlavičkou a ty uzliny jako by vylezou, to se ve mě najednou všechno zastaví, ikdyž o nich vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2295
11.6.12 20:51

Hanisv ten strach o prcky moc dobre znam ted jak se mala narodila bojujeme s vetsi ledvinovou panvickou k tomu ma megaureter a defekt komoroveho septa na srdicku a dr mi rikala ze i pupecni kylu:-( tak ted jen cekame a cekame a pak se to zacne resit az v predskolnim veku. Druha starsi dcera je diky bohu zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
12.6.12 08:23

Renčo23 to je mi líto, ale když se to bude řešit až po takhle dlouhé době, tak to snad není nic vážného, ale naprosto vás chápu, že to v člověku hlodá a hlodá a říká si, co když. Držím palečky ať jste v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
13.6.12 23:49

Já jsem poprdena stále a ze všeho u obou děti co se týče jakékoliv odchylky od normálu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.6.12 13:47

Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Doma si možná myslí, že si ty důvody proč mít o malého strach snad vymýšlím, ale tak to není. Vždy jsme byla spíš nad věcí, virózky jsem neřešila, prostě většinou přešli sami, bolení bříška mě taky nechávalo klidnou, věděla jsem, že nebude trvat dlouho a půjde malý na záchod a bude klid, ale teď to tak nějak na sebe navázalo, že je to prostě náročný. Příští týden půjdeme na tříletou, tak mě snad doktorka uklidní… Děkuju všm za přízpěvky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.6.12 13:50

Veru 11 očička máme prohlédnutý, ty jsou v pořádku… Ale kvůli hlavičce jsem už v poho, ta Mag rez me uklidnila… Spíš ty uzliny mi leží v hlavě. Ale děkuju za typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí