Screening očiček u dětí

80
11.6.12 00:26

Screening očiček u dětí

Ahoj holky, naší malé bude jeden rok, poslední dobou od maminek slýchám, že byli s dětmi na screeningu očiček s prckama, je to prý hrazené evropskou unií, já sama mám vadu na pravém oku, tak bych ráda věděla, jestli je malá ok, byla jste některá, jak to probíhá a nemůže jim to uškodit a nemáte popřípadě kontakt na někoho, kdo ten screening dělá v Pardubicích předem díky za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
11.6.12 00:57

AHoj, bohužel nevím jak v pardubicích, ale vyhledej si „ortoptika“ a uvidíš co u vás je. Oni mívaj právě různé projekty financované z EU, takže já si počíhala, až to u nás bylo zadarmo :lol: jinak vyšetření stojí do 300,–. Dětem ten screening rozhodně neublíží. Já šla s dcerou v 8 měsících -dřív prý se to ani nevyšetřuje. Naše ortoptička to brala pečlivě - normálně se dítě kouká do takového přístroje, za pár vteřin to cosi změří a výsledky vytiskne na papírek. Navíc se ortoptička snažila dceru rozšilhat (ukazovala hrčku u nosu, pohybovala s ní) a nepovedlo se, což je dobře. Synovi, kterému byly už 3 roky jsme měli doma zakrývat jedno a druhé oko, aby si zvykl, tak tomu testovala oči ještě odděleně.
Pokud něco najde, pošle vás ortoptik k oční lékařce na rozkapání a změření dioptrií. Rozkapání nebolí, jen po tom to dítě tak půl dne hůř vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.6.12 00:47

jee, moc děkuju za odpověď, hned jdu šmejdit po te ortoptičce, jsem ani nevěděla, že se jim říká takhle. Znám jen optička, ale ortoptička :D Jinak jsem ráda, že jim to neškodí, snad někoho brzy seženu, ráda bych se uklidnila, že má ty očka v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí