Strašné vztekání u 26měsíční holčičky

1074
7.6.12 12:03

strašné vztekání u 26 měsíční holčičky

ahoj všem…začínám z toho být dost nešťastná..naše dcera, co teď tak přes měsíc vyvádí…řev kvůli ničemu, něco zakážu, nedovolím…hroznej, ale fakt strašnej histerák, a jak dlouho…říkám si, co si sousedi pomyslí…dnes jsme šli domů z nákupu a zase jsem si jí dovolila něco zakázat a dole pod schodama na hlavní chotbě řev a jak se to krásně rozlíhalo..jedna sousedka dokonce vylezla, jestli prý malá nespadla…ostuda jak hadr…jsem těhotná…končím druhý měsíc…doufám, že ten prcínek ve mě se taky nezblázní a bude v klidu.....pomoc. co s ní??????? já ji dám nějaký vzdorovací období!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1074
7.6.12 12:10

Chodba:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
7.6.12 12:16

No, když měla Adélka vzdorovací období, tak jsem ji poslala do kouta se vybulet nebo se přiznám, že ji i sem tam jedna na zadek přilítla. Nakonec se její vztekání omezilo jen na veřejná místa, protože tam jsem ji na zadek nikdy nedala a všemožně jsem se ji snažila utišit a uklidnit. Nakonec to taky byla poslední kampka a když začala v Hypernově, tak jsem ji předevšema lidma prostě tu prdel natřískala. Okamžitě přestala a od té doby byl klid jak doma tak i jinde.

Pro některé - nejsem příznivcem mlácení dětí,ale v jisté míře a rozumné použité síle jim to neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.12 12:17

tak u nás to ani tak není vztekáním, jako spíš „radostí ze života“ - aspoň tak to nazývá manžel. Dcera prostě piští, ječí, vřeští, řve, kvičí, huláká apod. Prostě je děsně hlučná. Problém je ten, že pro mě je to tak náročné, že se často neudržím a plácnu ji. Prostě se jen velmi pomalu učím přecházet ty její projevy např. venku před lidma nebo když se rozhodne mě takhle obšťastnit přímo do ucha. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
7.6.12 12:19

Taky si myslým, že normálna „výchovná“ na zadok je OK. Aj nás rodičia takto vychovávali a sme tu :mrgreen:
Dcérka asi prišla do obdobia vzdoru a skúša čo si može všetko dovolit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.6.12 12:19

Období vzdoru jí nezakážeš, stejně tak, jako jí v pozdějším věku nemůžeš zakzat pubertu. Je to zkrátka vývoj…
Nepomáhá bití, jediné, co můžeš udělat je ignorovat ji a nechat vyvztekat. Pokud se ti sekne v baráku, tak donést domů, dát do pokojíčku a tam si řvi, ono když neni publikum, tak se to řvaní postupně omezí a omezí, až se naučí svůj vztek sama regulovat a pochopí, že ne vždy je po jejím.
Kombinace období vzdoru a těhotenství je hutná, já jsem jako těhotná ještě vzteklejší jak normálně, tudíž bych dítě někdy s chutí přizabila, ale nedá se dělat nic jiného, než ji nechat být, ať se s tím vypořádá.
Je tedy dobré aliminovat rizikové situace, takže žízeň, hlad, únava, potřeba na záchod, horko, to všechno podporuje vznik hysteráků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
7.6.12 12:24

Já neporadím, ale snad potěší, že v tom nejsi sama :mrgreen: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?….
Navíc náš malej taky šíleně rád ječí a piští co to jde :roll: , jak píše @švestička asi radost ze života :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.6.12 12:35

@Gladys hoj… :hug:
Teda věř tomu,že začátek vzdoru spolu s 3 týdenním mimčem a držkatou puberťačkou… to je mazec na provaz

Holky právě zažívám totéž :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.6.12 12:38

@Marau gratuluju k chlapečkovi :kytka: (schválně, kolikrát už jsi slyšela, že jsi se konečně toho kluka dočkala :mrgreen: ). Já se trochu obávám, co bude v listopadu, dvouleťákovi byl brácha dlouho fuk, ale 3 a 3/4r, to bude u nás asi prubířský kámen :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
7.6.12 12:39

chybí nám měsíc do 3 let a období vzdoru u nás trvalo (dá-li se to tak říct)jen chviličku, respektivě to zkusila párkrát.Nejprve jsme zkusili v klidu vysvětlit a když nehodlala přes svuj řev vnímat, odchod do pokojíku se slovy: přijd až přestaneš plakat, maminka bude ráda s tebou, ale až přestaneš plakat. Dokázala přijít a omluvit se a pka jsme si to vklidu vysvětlili. Ale jednou to bylo tak neunosný a ona nehodlala přestat řvát, tak šla do sprchy. Od té doby klid. jinak tten její vzdor trval cca 1-2 týdny :think:
Ale myslím, že máme vcelku zažitá pravidla, která se dodržují, takže moc velký prostor k odmlouvání nemá. Vyjímku samozřejmě taky uděláme, ale upozorníme, že tím se pravidla nemění. MYslím, že to v tu chvíli bere jako takový bonus navíc a ne prostor k možnému citrovému vydírání. jinak je naše první, takže srovnávat nemužu a vím, že co díte to individuální tvoreček. :kytka:

Doufám, že mě neodsoudíte, za tu sprchu, ale když jsem byla malá (znám z vyprávění), tak mi mamka udělala to samé - a stačilo jen jednou a byl klid. švagrové jsem to jednou řekla, když nevěděla co se svým klukem, který ze vzteku pak už i zvracel a nemohl popadnout dech.Jednou ho tam šoupla a taky byl klid. Nejvíc jsem měla strach, že se bude bát pak sprchovat nebo koupat, ale ani náhodou - nezanechalo to na ní žádný negativní dopad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tamara90
7.6.12 12:56

U nás taky probíhá vzdorové období, malý má 26 měsíců, řeším to tím, že ho doma pošlu řvát do pokojíka a vyjít může, až přestane nebo si ho nevšímám. Sem tam dostane na zadek, to ale moc nepomáhá, vzteká se ještě víc, je hrozně umanutý. Na sprchu ještě nepošlo, ale třeba dojde časem. Na veřejnosti to řeším nevšímáním, domluvou nebo ho dám do kočárku, jestli se mu to líbí nebo ne neřeším a jedu pryč s kraválem. Lidi hledí a čekají jak budu reagovat, to je nejhorší. Bohužel to budem muset přežít…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.12 13:19

tak naše malá se začala vztekat už ve 13.měsících a vzteká se pořád, přijde mi že teď už jen ze zvyku, ale trvá to dodnes a to jí v září budou už 4, někdy mě to nechá naprosto klidnou a jindy mě tak rozčílí, že dostane na zadek, klidnou mě nechává, když se vzteká a u toho lehne na zem, naštěstí to uý dělá jen doma, ale tak 2roky zpátky to bylo i venku a to teprve lidi koukají, když to udělala poprvé to jí byl 1,5roku tak jsem čuměla sprominutím jako debil a nebyla schopná žádný reakce, později, když se to opakovalo tak jsem jen řekla ať vstane a byl klid, když viděla, že se nic neděje přestala, zvedla se a šlo se, teď má období držkování, odmlouvání a nic dělat nebude, cokoliv jí řeknu odpověď je „nechci“, teď mě to čeká ještě s malým, ale ten se vzteká už od půl roku :dance: :cert:

• Citovat
  • Upravit
29577
7.6.12 13:21

@nemi u prostřední dcery nic jiného mi také nezabralo,mlátila si v tom vzdorovém období hlavou o cokoli tak,že byla samá modřina.Normální zásahy,objetí,nic nepomohlo v žádném směru. Až na radu tchyně jsem použila léčbu šokem - hlavu pod kohoutek a ejhle - stačilo 2 x a při dalším ataku jen varovat,jak její hysterčení skončí. A byl klid.
Občas halt člověk musí v zájmu dítěte zvolit mírně razantnější postupy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tamara90
7.6.12 13:25

Však na to polití vodou ještě nikdo neumřel, tak co. Mně to doporučila i doktorka

• Citovat
  • Upravit
3184
7.6.12 13:42

@baculkaji
u nás je to te´d na denním pořádku, jsem taky těhotná a malá mi dává dost zabrat,vzteká se kvůli blbostem prostě scény, venku si klíďo sedne na zem jedno kde, včera mi zkončila v kaluži :mrgreen: a prostě se vzteká
nepomáhá nic, když ji pošlu, ať se jde uklidnit a pak příjde, spustí ještě větší řev, domlouvání to je na stejno, venku to vypadá jako bych ji trhala nohu :(
když už je toho dost, tak dostane na zadek a je mi šuma fuk kde jestli doma nebo třeba v davu lidí
nedávno jsem ju vypleskala v nákupním centru, lidi čuměj, ale myslím, že aspoň někteří si ještě pamatujou na to, co dělaly jejich děcka …

je mi jasný že z toho vyroste ale proutek se má ohýbat dokud je mladej takže ani facan občas neuškodí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí