Začala chodit a zhubla

615
11.6.12 12:30

Začla chodit - zhubla

Ahoj,

naše slečna (15m.) je už měsíc zdatný chodec, tzn. že už stabilně chodí, lítá, doma i venku. Dnes jsme vážili u dr. a oblečená i s botkami měla necelých 9,5kg. Přitom ve 13 měsících měla 10,1kg. Chci se zeptat, zda někomu dítě taky takhle pohublo s nástupem chůze. U dr. byla dnes jen sestra, ta řekla, at se stavíme převážit za týden. Máme totiž asi 6 nemoc :( (ještě se neosypala), ale jí stále stejně, i hodně pije, takže s nemocí pohubnutí nemá nic společného.

Děkuji za postřehy… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
550
11.6.12 12:38

Myslím že je úplně normální že jak začne děťátko běhat, tak buď drží dlouho stejnou váhu a roste nebo zhubne. Kdyby tě to trápilo, tak zkus nabídnout trochu sytější jídlo nebo trochu víc ovoce, ať má z čeho brát energii. Hlavně ať jste brzy zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.6.12 12:47

Ahoj, u nás nešlo o zhubnutí, ale dcera zaswe vůbec nenabírá, co začla chodit. Začala v 15 měsících a od té doby ani deko navrch, má teď 8,75kg - budu moooc překvapená, pokud na 18měsíční preventivce pokoří hranici 9 kil. Jí dost, ale neustále je v pohybu, tak je to asi v pořádku - pokud se dítě nejeví jinak nemocně. Každopádně se ale budu doktorky ptát, jsem z toho taky nesvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyyz
11.6.12 12:51

Ahoj myslím že pokud papá tak to bude dobré. Záleží jestli ji vážíte na stejný váze, jak je oblečená a vyprázdněná. Jak se začala více pohybovat začala více spalovat. :D

• Citovat
  • Upravit
615
11.6.12 12:55
@Romy Praha píše:
Myslím že je úplně normální že jak začne děťátko běhat, tak buď drží dlouho stejnou váhu a roste nebo zhubne. Kdyby tě to trápilo, tak zkus nabídnout trochu sytější jídlo nebo trochu víc ovoce, ať má z čeho brát energii. Hlavně ať jste brzy zdraví

Děkuji za reakci. Mě to tedy překvapilo, protože malá je fakt jedlík a celou dobu jsme si naopak váhu museli hlídat. Sestra taky koukala jak puk, protože to oblečení taky něco váží a myslím, že ve výsledku bude mít něco přes 9 kg. Co se dělá, když mimi takhle zhubne? Dodržuje se nějaký zvláštní jídelníček. No, plašim, prvomatka, no… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.6.12 12:56
@Maddlen píše:
Ahoj, u nás nešlo o zhubnutí, ale dcera zaswe vůbec nenabírá, co začla chodit. Začala v 15 měsících a od té doby ani deko navrch, má teď 8,75kg - budu moooc překvapená, pokud na 18měsíční preventivce pokoří hranici 9 kil. Jí dost, ale neustále je v pohybu, tak je to asi v pořádku - pokud se dítě nejeví jinak nemocně. Každopádně se ale budu doktorky ptát, jsem z toho taky nesvá.

Tak stagnace váhy bych se nebála. Můžeš mi prosím napsat váš jídelníček i s váhou, prosím? Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.6.12 12:57
@xyyz píše:
Ahoj myslím že pokud papá tak to bude dobré. Záleží jestli ji vážíte na stejný váze, jak je oblečená a vyprázdněná. Jak se začala více pohybovat začala více spalovat. :D

Stejná váha, předtím vážená vždy nahatá, ted oblečená. Jasné, ono to je logické, ale nevím, jestli to není nebezpečné co se zdravého růstu týče. Zdá se mi, že jí dost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.6.12 12:58

Já si myslim že je to v pořádku.Moje dcera (23m) byla taky jednu dobu taková měkoučká,ale co se pořádně naučila chodit,běhat a hlavně lézt tak nenabírá kila.Teď má 12,5 kila,ale jak dlouho si pořád držela 12kg a jen rostla.No ale najednou se jí ten růst zbláznil a hrozně se vytáhla.Doktorka ti to určitě řekne líp,ale věřim že je to v pořádku.Záleží jak ti přijde,jestli neni vychrtlá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyyz
11.6.12 13:00

Tak tohle taky znám. Dcera v roce vážila 8,4 kg, a v roce a půl necelých 9 kg. Teď má 3 roky a ještě nepřesáhla 12 kg. Je drobná malá přerůstají nám ji mladší děti. Chodí od 9 měsíců a vypadá zdravě a spokojeně. Doktorka taky nic neříká tak doufáme že prostě bude menší, lehká a zdravá. Hodně záleží asi taky záleží na porodní váze měla 2,8kg

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.12 13:05

Porodní váha s tím nemusí mít nic společného, naše neměla ani tři kila a v 10 m 10kg! (kojená do 6m), jak začala lézt, tak už tak nepřibírá (teď ve 13,5 m má 11 kg)

• Citovat
  • Upravit
xyyz
11.6.12 13:11

Trochu mě strašíš.

• Citovat
  • Upravit
6263
11.6.12 13:14

To je tema pro me, tohle. Nejsem uplne plasan, ale uz si rikam, jestli je to normalni. Dcera mela v 11,5 mesicich pres 10 kilo. Ve 13ti 9,4. Byla tenkrat dokola nemocna a zacala v tech 11ti mesicich lezt, tak jsem to prisuzovala tomu. Ale dal to pokracuje stejne, pribere treba pulkilco, pak je nemocna (ona vzdy prestane tak na tyden az deset dni prakticky jist) a zase ho sunda. Ted ji je 19 mesicu a ma tak 10,3, 10,4kg. Proste porad to same, co pred osmi mesici :nevim: .
Ale je vesela, spokojena, lita jak torpedo a pokud neni nemocna, tak basti pekne a pestre. Stolice normalni, nezvraci. Faldiky teda uz nema, ale hubenour take neni. Je takova akorat. Jen porad stoji na te same vaze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 13:18

Já myslím, že potom přiberou skokově.

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená hefilka
11.6.12 13:22

Kdyby to bylo jenom chůzí :-) Náš prcek (8,5.měs) se začal „jenom“ plazit a za poslední mesíc nepřibral ani deko. Dle doktorky je to v normě. Váží 8,75 kg už od 7.měs.. Co se týká jídla, tak značně přidal - už mu nestačí jedna sklenička k obědu a ke svačinám už musím přidávat rohlík nebo chleba - jogurt ani přesnídávka nestačí.

• Citovat
  • Upravit
172
11.6.12 13:26

@teredes a nepřemýšlelas o něčem na posílení imunity.Moje dcera byla taky častěji nemocná a tak jsem jí začala dávat přes zimu a podzim Osciloccocinum a super.Sice byla nemocná,ale za celou zimu jen jednou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí