Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@S_h_a_n_i_e píše:
Tak stagnace váhy bych se nebála. Můžeš mi prosím napsat váš jídelníček i s váhou, prosím? Děkuji
Tak náš jídelníček:
„přednídaně“ - 150 ml mléka
snídaně - 1 rohlík nebo 1 celý krajíc chleba se sýrem, nebo máslo + šunka, nebo máslo + marmeláda, tvarohová pomazánka apod.,občas loupák nebo makový rohlík - výjimečně
svačina - 1 kus nějakého ovoce
oběd - polévka (odhadem 100ml), hlavní jídlo odhadem tak 200g, maso jí tak 3× do týdne
svačina - 1 kus nějakého ovoce nebo jogurt nebo ochucený tvaroh
večeře - krajíc chleba s čímkoliv, kus buchty apod.
2. večeře - mléko 150 ml
@S_h_a_n_i_e píše:
Ahoj,naše slečna (15m.) je už měsíc zdatný chodec, tzn. že už stabilně chodí, lítá, doma i venku. Dnes jsme vážili u dr. a oblečená i s botkami měla necelých 9,5kg. Přitom ve 13 měsících měla 10,1kg. Chci se zeptat, zda někomu dítě taky takhle pohublo s nástupem chůze. U dr. byla dnes jen sestra, ta řekla, at se stavíme převážit za týden. Máme totiž asi 6 nemoc
Děkuji za postřehy…(ještě se neosypala), ale jí stále stejně, i hodně pije, takže s nemocí pohubnutí nemá nic společného.
Ahoj, moje dcera měla na roční prohlídce 9,9kg, to už trochu chodila. Pak jse ji někdy dejme tomu kolem 14-15m vážila doma u našich a měla necelých 11kg. Ted je jí 18m a má „jen“ 10kg, ale zase za půl roku vytáhla o 7cm. Jí dost a téměř všechno, jen ovoce a zeleninu nechce(syrové), jenže pořád lítá, někam leze, nemůže chvíli posedět, je hodně aktivní.. Takže to bude asi tím ![]()
@atominnka píše:
Ahoj, moje dcera měla na roční prohlídce 9,9kg, to už trochu chodila. Pak jse ji někdy dejme tomu kolem 14-15m vážila doma u našich a měla necelých 11kg. Ted je jí 18m a má „jen“ 10kg, ale zase za půl roku vytáhla o 7cm. Jí dost a téměř všechno, jen ovoce a zeleninu nechce(syrové), jenže pořád lítá, někam leze, nemůže chvíli posedět, je hodně aktivní.. Takže to bude asi tím
A dr. v pohodě? Je fakt, že jsme jí neměřili.
Jdu to napravit… ![]()
@S_h_a_n_i_e píše:
A dr. v pohodě? Je fakt, že jsme jí neměřili.Jdu to napravit…
Tak mi vyšlo, že za ty dva měsíce vyrostla 4 cm.
Ale já doma vždy naměřím víc než pak dr. Tak uvidíme.
@S_h_a_n_i_e píše:
A dr. v pohodě? Je fakt, že jsme jí neměřili.Jdu to napravit…
Dr to nekomentoval, sice je taková hubenější, ale hladově nevypadá, tak nic neříkal ![]()
@Maddlen píše:
Tak náš jídelníček:
„přednídaně“ - 150 ml mléka
snídaně - 1 rohlík nebo 1 celý krajíc chleba se sýrem, nebo máslo + šunka, nebo máslo + marmeláda, tvarohová pomazánka apod.,občas loupák nebo makový rohlík - výjimečně
svačina - 1 kus nějakého ovoce
oběd - polévka (odhadem 100ml), hlavní jídlo odhadem tak 200g, maso jí tak 3× do týdne
svačina - 1 kus nějakého ovoce nebo jogurt nebo ochucený tvaroh
večeře - krajíc chleba s čímkoliv, kus buchty apod.
2. večeře - mléko 150 ml
Moc děkuji. My to sice máme rozdělené na 5 jídel denně, ale jí v podstatě stejně, jako tvá malá. Jen buchtu teda ještě neměla a tvaroh jsme nedávno prvně zkoušeli.
@atominnka píše:
Dr to nekomentoval, sice je taková hubenější, ale hladově nevypadá, tak nic neříkal
No, naše má tvářičky, takže vypadá jako cvalda, tělo má, řekla bych, normální…
Proto mě ta váha právě zaskočila.
Atominko to to mate vlastne jako my.
Maraketko ja to mozna napsala, ze to vypada, ze je mala porad nemocna, ale to tak neni. Po tom roce, jak zhubla poprve, mela za sebou laryngytidu, nestovice a jeste pak nejakou virozu, to se ji to bohuzel seslo, to bylo nekdy okolo rijna a listopadu. A od te doby jednou nejakou virozu a ted nedavno spalu. Akorat ji to vzdy staci na to, aby sundala co nabrala. Jinak vitaminy ji davam a na posileni imunity echinaceu.
Me prijde jako normalni dite, vesela, basti, dost i spi, ale nemuzem se vyhrabat z tech deseti kilo
.
Docela me tesi, ze tu ma par holek s detmi podobne zkusenosti. A zda se mi to nebo to jsou vsechno holkcicky
?
Holky, a jakou měly vaše děti porodní váhu, byli to taky prcci? Moje dcera má teď v roce a půl necelých 9kg, narodila se s 2800g.
Maya mela 3,9kg, ted v roce a pul 10,4 cca. To ta tvoje pribrala vic, kdyz to prepocitas pomerne.
@Maddlen píše:
Holky, a jakou měly vaše děti porodní váhu, byli to taky prcci? Moje dcera má teď v roce a půl necelých 9kg, narodila se s 2800g.
Naše měla 3070g ![]()
Mně se nezdá malá nijak extra hubená, prostě akorát
Jinak má teda 85cm… Tý špíny si nevšímejte, rochala se v písku ![]()
@teredes No tak to je dobře že je to takhle.
Já si myslim že jsou to hlavně holčičky,protože jsou holky živější a kluci jsou takový moulové.Chodily jsme na mateřský cvičení a bylo nás tam asi 8 a z toho dva kluci.No holčičky by to tam po chvilce převrátily na ruby a kluci by nejradši jen seděly.Tak asi je to skoro všude.Moje dcerka je HROZNÁ běžkyně a lezkyně po čemkoliva kamkoliv.Ona se hýbe i ze spaní.Nikdy jí nenajdu tam co si lehla.Nevim jak to bude pak s velkou postýlkou ![]()
Ahoj, moje malá nabírá hodně už od narození a doktorka celou dobu říká že se to „spraví“ až začne lézt a běhat, tak je to asi ok? Za zavolání nic nedáš.. Já pořád čekám - malá už leze, ale má přes 10 kg a 7 měsíců ![]()
Zmenila jsem pediatra, takze malou vazil na jine vaze. jenze mala zhubla od ledna o pul kg a tolik rozdil v tech vahach asi neni. mala teda moc neji, dost se koji. jsem z toho trochu vystrasena. nemate nekdo podobnou zkusenost? mala ma 18m