Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
velmi podobná včerejší diskuze
https://www.emimino.cz/…plac-112970/
O tom jsme někde četla říka se tomu snad večerní kolika. Děti nic neboli jen prostě řvou. Mělo by to skončit v půl roce (mám dojem). Mě malí taky dost plakal. Pak jsem ho zkusila položit na bříško a dokuď se přepřetočil zpátky tak jinak nespal. Ani nechtěl. Samozřejmě jsme ho pořád kontrolovala a noc když usnul tak jsem ho otočila na záda. Ještě teď (8 m) se někdy v noci přetočí ná bříško a spí tak
Vcera tu byla ta sama diskuze, zkus pisnicky, u nas zabrali reklamy. Prejde to z niceho nic.
Ahoj,
no může být přetažený a nemůže usnout, další možností je večerní kolika, ta začíná v pravidelný čas a po nějaké době to přejde. Nebo nám i doktorka říkala, že každé dítě má svoje řvací hodiny, kdy prostě řve a zpracovává všechny zážitky za den. U nás zabralo houpání v lehátku na krmení.
Tohle jsme měli taky - když mu byly tak 3 měsíce. Po uložení k večernímu spaní nějakou dobu strašlivě řval, i když byl jinak pořád usměvavé miminko. Nepomohlo nic, prostě to časem přešlo. Ale ustáli jsme to, že jsme ho nechovali a nenaučili si ho na to.
My jsme to měli taky od narození a přesně ve 3 měsících to přestalo…100% to je kolika…vím co to je, jenže mě nebreščel hodinu, ale celou noc, každý den 3 měsíce! Kapičky nám nepomáhali, ale masírování bříška a povídání ano! Na chviličku na bříško a bude to ok…
Ještě bych se vás holky chtěla zeptat jestli jste měli problém s tím, že se vaše dítko rádo nechalo chovat a houpat v náručí, jinak by neuslo? Daneček mi to dělá ještě v 11 měsících. Prostě to nešlo si ho naučit…poslední 4 dny jsem už řekla dost a dala jsem ho do postýlky, první dva dny řvl jak o život a u čtení pohádek to pomohlo. Další dva dny taky ok, ale večer už to šlo zase hůř…nemůžu od něj jít pryč, jinak neusne…já už ale nemůžu, je těžkej a hlavně mě u toho tahá za vlasy, štípe, občas i fackuje a nepomáhá mi na to nic. Zvýšení hlasu, plácnutí přes ručičku(jak mi poradila doktorka),nic prostě…doufá, že nás nebude takhle mlátit a pak děti ve školce třeba…máte s tím zkušenosti?
@Baruuš,
doporučuji to všem, co mají problémy s usínáním dětí. Sežeň si knihu „Každé dítě může dobře spát“ stáhla jsem ji i na uloz. to. Je moc pěkně napsaná a hlavně je tam bezvadný postup, jak naučit dítě usínat samo. U nás to zabrala během pár dní, pak už jsem děti jen uložila, pusu a dobrou noc a oni bez debat do 10minut spali. Taky jsem uspávala a uspávala, ale už mi tolezlo krkem a jim nejspíš taky.
Musím souhlasit s Lajou u nás to taky zabralo a ted jen dám do postýlky pohladím, pusu a odcházím. Naprosto super pocit. Ano někdy se musím vrátit dám napít, dudlík ale opět odejdu a malej spí ![]()
Pomoc..nevíme co sním je…začne v sedm večer a skončí okolo osmý někdy i dýl..nic nefunguje…nevím jestli se nenudí jsou mu 4apůla už to má od narození…je najezenej, přebalenej odkrkanej…chvilku se směje a pak to začne je úplně nepříčetnej chování nefunguje jediný co na něj platilo je taška z kočárku ale na tu je už veliký…