Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, po týdnu veškerého snažení už píšu. Naše 3 měsíční miminko každý večer ( počínaje 8 hodinou ) začne křičet a je k neutěšení, nemá hlad, nemá prdíky, není mu ani zima, ani teplo… Tím začíná zoufalství rodičů,.. Nemáte někdo radu či podobnou zkušenost?
Není jen přetažené?
Druhorozený toto měl jeden čas v malé míře kolem 5 odpoledne a byl už zkrátka unavený, chodil spát v 6, někdy i trochu dřív, To jso různá přechodová období, kdy si děti mění režim třeba ze 4 spánků na 3 atd, tak pak jsou přechodně nevyspalé a protivné.
Zapnout lux nebo fén jste zkoušeli? Jinak já druhorozenho začla zavinovat opět v 5m kvůli usínání a zavinovala jsem další 3m, než byl schopen usnout sám a nerušil se ručičkama.
Pomoct může i pravidelný rituál před ukládáním. Jinak prvorozený měl jeden čas období, kdy naopak chodil spát tak v 10, zkrátka byl vyspaný přes den, tak byl s námi a do postýlky šel spát až později.
Zkusila bych taky šátek, strčit do ně dítě a vyrazit na vačerní procházku, přes dítko bych zapla volnější mikinu a bude tam hezky v teple a chlze ho ukolébá a uklidní.
Já bych řekla že je přetažené a nemůže usnout. ale je to jen můj názor a ostatní možná budou mít jinej. mi když malá nemohla usnout a řvala a nepomohlo ani vyřvání, tak jsem chodila rychle po bytě s malou v náručí a ukolýbala. ale mi to neměli moc často, naučili jsme se vychytat dobu, kdy ještě dokáže usnout sama. držím palce at to rychle přejde.
Dobře, všechno zkusím a uvidíme… Už si fakt nevím vůbec rady. Když nic nepomůže, tak zkusím i šátek.
Děkuji
U mě je právě problém, že mám nohu v sádře a zlomenou ruku
… Takže už takhle je to pro mě sranda
@Simca02 píše:
U mě je právě problém, že mám nohu v sádře a zlomenou ruku… Takže už takhle je to pro mě sranda
jéje, no to máš teda fakt veselý ![]()
Ještě mě napadá hacka, je to závěsná houpačka, dítě se jemně pohupuje vlastním pohybem těla, je to na pružině a spousta miminek to miluje. Ale první mu zkus zapnout fén a uvidíš, jaká bude reakce po pár desítkách vteřin.
Tohle jsme taky zažili v tomhle věku…přesně v 18.hodin začala „pekelná hodinka“…nosili jsme, nahřívali bříško, zkoušeli jiné polohy ny nošení, kojit/nekojit…i si nevšímat…prostě nic…asi po měsící to přešlo…
Vždycky se vyřval a pak došlo na kojení a usnul…možná byl i přetažený… ![]()
Fén určitě zkusím, půjdu na to hned ted
… Protože tatka už taky neví, co s ním ![]()
Ahoj, u nas to teda zacina po 6 hodine a konci po te 8…je to prave tim, ze je kozenka pretazena (pres den prospi dohromady tak hodinu
) a konci to tim, ze se urve v postylce a nebo se uhoupe v lehatku
my teda budem mit 9 tydnu, tak doufam, ze se to jeste zmeni ![]()
jinak preji pevne nervy a hodne stesti ![]()
Naše malá taky začala s nekonečným pláčem, když ji bylo 3,5 měsíce. Začali jsme ji dávat spát dřív a ze začátku jsme museli pouštět lux, který hučel tak 5-10 minut. Koupili jsme ji ještě takového plyšáka na žmoulání, kterého ji vždycky dáme do ručičky. Po týdnu začala usínat lépe, trošku si zakňourá, ale je schopna usnout sama. A ještě ji pouštíme na usínání potichu takovou uklidňující melodii se zvukem delfínů a moře.
@Lenka512 Přesně u nás to stejné. Někdy mezi druhým a třetím měsícem cca hodinka večerního řvaní. U starší si nepamatuju ani jak dlouho to trvalo, ale bylo to podobné. Nemyslím, že by to u nás bylo únavou. Nevím, co to bylo a ani to nezkoumám, jak přišlo, tak odešlo. POmáhalo skákání na míči a pouštění hudby u starší. U mladšího nic. Prostě jsme chovali, dokud se nevyřval a neusnul. Naštěstí jsem na to nebyla sama. Jinak bych si to asi hodila.
U nás jsou to tři hodinky řvaní. Fén sice neuspal, ale uklidnil
, po pár minutách usnul… Tak to budu zkoušet. a uvidíme.
@Simca02 tak aspoň že uklidnil
My jsme teda jeli těžší kalibr, lux, člověk yb si myslel, že se bude prťous bát a on byl úplně spokojený ![]()
Doporučuji přidat ještě pevné zavinutí, kdyžtak tady je k tomu trochu povídání, třeba se bude něco hodit http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
U nas pomohli reklamy a Ocko-pisnicky!!! A naucila jsem ji na Male kote a to pomahalo i dale kdyz byla k neutiseni
@palapa píše:
A naucila jsem ji na Male kote a to pomahalo i dale kdyz byla k neutiseni
Jo, u nás Proč ta sova tolik houkala a Když jde malý bobr spát, to uklidňovalo i 1,5r, si pamatuju, jak jsme byli na srazu v hotelu a on nemohl zaboha usnout a já to přespívala snad 100× ![]()