Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám doma 23denního chlapečka..
je to hroznej jedlík pořád by chtěl papat, plně kojíme krásně přibírá po porodu měl 3760 v porodnici něco ztratil a tět má 4420gramu..
V noci je to pohoda kojím když se vzbudí, a to je dvakrát třikrát za noc..
ale přes den někdy chce po hodině jindy po třech..hlavně dopoledne by chtěl pořád někdy mu stačí deset minut, většinou kojím dokud si neřekne, že už nechce..prostě ho kojím podle jeho potřeby, po každém kojení si hezky uprdne a ukákne.
doktorka mi ho chválí jak je zdravej..dneska si už třikrát ublinknul..mám první dítě chci se zeptat zda nedělám něco špatně..děkuju
Přijde mi to naprosto normální. Navíc teď mátě ty 3týdny, to bývá doba prvního růstového spurtu, to chtějí děti být na prsu furt, je to přirozené, dítě si tím samo navyšuje tvorbu mléka.
Je malinký, tak potřebuje často, až bude větší, intervaly se protáhnou, většinou kolem 4-6m, když se začne s příkrmy, tak pak začnou být ntervaly delší.
Za mě to děláš správně, jen tak dál ![]()
(po 6m bych si dala pozor na velmi časté noční kojení, prvorozený mě mordoval přes 2m kojením v noci po hodině i častěji, až jsem v 9m přestala ze dne na den kojit v noci, protože už jsem fakt nemohla. S druhým jsem si dávala pozor a po tom půlroce jsem mu nejdřív šoupla dudlík, jestli mu to nebude stačit a nakonec jsem od něj prchla, spali jsme spolu v posteli, míň se pak budil, ale to máte až za dlouho, teď je to maličký miminko, které má nárok, kdykoliv si řekne)
Příspěvek upraven 14.06.12 v 20:36
Jéjda, mě se to zdá úplně krásné, pěkně papá, kaká, říhá, v noci taky tolik nevytrapuje. Mám sice také první, ale já jsem ze začátku furt poslouchala názory dr.,že mám kojit jen 10-15min, že to malé stačí, tak jsem ji násilně odtrhávala, pak řvala jak tur, děláš to všechno moc dobře. Až bude starší, tak bude pít měně minut a upraví se rytmus a že ublinkává občas, třeba se zrovně přebaštil, to nic.
Děkuju tět je taky u prsa..přijde mi že jen kojím..
bála sem se jestly nejí moc..
Já taky mám pořád prso venku a kojím, akorát mýmu je 18měsíců… ![]()
První 2 měsíce jsm přes den kojila co 45 minut, v noci každé 2 hodiny, krásně přibírala, možná až moc, ale za to teď je to takové dietářka, že očekávám, kdy konečně pokoří 7kilo:-). Takž koj, jak si mimi řekne, je ještě malinké.
@sunnyho.motylek píše:
Děkuju tět je taky u prsa..přijde mi že jen kojím..bála sem se jestly nejí moc..
neboj, miminko si řekne. to že ublinkává nevadí, půlka dětí ublinkává, bude to pořád míň a míň, první syn blil hodně a do půlroku to naprosto přešlo, přiznávám, že když jsem zjistila, že druhý blicí není, tak jsem byla ráda, je to vopruz, furt člověk převlíká či cpe pod hlavu a pod krk plínky na blinkance, ale není to nic špatného.
A co že furt kojíš, máš jen jedno, to je pohoda, já si vždycky zalezla do postele, napojila na prso a chrněla, on už se obstaral sám ![]()
V tomhle období, je to normální, já mám závisláka na prsu ještě teď ![]()
Ahoj, můj prcek je o pár dní mladší a mám to úplně stejně, v noci tak 2× - 3× a přes den někdy spí 3 hoďky, v kočárku vydrží chrnět i dýl, ale většinou kojím tak po hodině a půl, někdy po hodině, někdy po dvou, navíc baští tak 40 minut, takže mi taky přijde, že většinu času prokojím
a přibírá krásně a dr nás taky chválila, takže asi je to dobře ![]()
Jo to jo venku v kočárku spinká krásně:-)
až se bojím jestly nemá hlad:-))
@sunnyho.motylek jé, to si pamatuju, jak malej jedl tak po té 1,5h přes den a já měla v hlavě a prsou budíka, necelý 2h pauza a já už si říkala, sakra, co je, jaktože nechce kojit. Prsa nalitý jak blázen se začli už samy odpouštět, bolely a synáček si najednou hajal ![]()
To jo ty prsa v noci ze začátku sem spala v kojící podprdě s vložkama, ale strašně sem se potila..a bylo to nepříjemný tak tět spím bez ní a ty kola na prostěradle..furt peru povlečení, ale prostě v tý podprd+ě se spát endá…v noci se už na kojení těším až to mlíčko odpapapá. tečou jak svina..