Pořád by chtěl prso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
15.6.12 08:02

Máš krásnýho chlapečka. Pokud by ti blil nějak častěji, tak mu zkus dát dudlíka. Dcera takhle pořád visela na prsu, ale vlastně chtěla jen dudat, ne pít, takže se přepíjela a zbytek ublinkávala. S nástupem dudlíku začala pít tak nějak rozumněji, cca po 2-3 hodinách. Ale je fakt, že i teď pije dopoledne hodně často, klidně po hodině, prostě dojídá tu noc, kdy dlouho spala. Ale zbytečně mu dudlíka necpi, jen kdyby ti přišlo, že u prsu nepije, jen cucá. Teď je to asi ten růstový spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
15.6.12 08:04
@sunnyho.motylek píše:
To jo ty prsa v noci ze začátku sem spala v kojící podprdě s vložkama, ale strašně sem se potila..a bylo to nepříjemný tak tět spím bez ní a ty kola na prostěradle..furt peru povlečení, ale prostě v tý podprd+ě se spát endá…v noci se už na kojení těším až to mlíčko odpapapá. tečou jak svina..

Jo, to řeším pořád. Podprda mi v noci nevyhovuje, tak se v noci vždycky 1-2× převléknu a při kojení mezi nás cpu plínu, abych malou nezamokřila (i tak se mi to někdy povede a má na břichu flek jak blázen, zrovna dneska jsem jí úplně vytuhlou po kojení převlíkala :oops:) A vůbec mám pocit, že celá ložnice je úplně prosáklá od mlíka… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.12 08:25

Je to uplne normalni, ja kojila na zacatku ne na minuty, ale na hodiny, mala mela rustove spurty a ja si rvala vlasy. Chce to tohle silene obdobi prezit. Jinak ja v kojici podprde spim doted a mala ma uz 8 mesicu, nejak jsem si zvykla, spala jsem v ni uz i na konci tehu kdyz jsem mela prsa tezke a nalite. Dzrim vam palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
15.6.12 09:41

@matyskovamamka : No to jsem rada, ze tohle slysim, mne uz lidi rikaj „Ty jeste kojis?“ s takovym uskleblem, malymu je 9 mesicu a kojim podle jeho potreb, tzn, ca 5-6× denne + 1-2× v noci…
@sunnyho.motylek : Myslim, ze zdarne papa, to je dobre¨, nas malej taky strasne rostl a tloustl, ale pak se to z pomalilo a ted nejaky cas vzdycky nepribira vubec (prikrmy mu nejedou…), takze je dobre, kdyz ma mimi z ceho brat, jen tak dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
15.6.12 14:56

Já spím v kojící podprdě, cpu do ní rozpůlené porodní vložky co mi zbyly :mrgreen: a stejně je prostěradlo věčně od mlíka, naštěstí pod ním mám ještě nepropustnou podložku :), ale jinak prostě odkapávám pořád a všude :mrgreen: Bolí mě záda jako prase, chtěla jsem jít na masáž, ale pak jsem si to radši rozmyslela, bych to tam celý „zamlíkovala“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
15.6.12 17:07

Tak dneska neblinkal.. a je to lepší…byly sme venku :D to sme každej den třeba čtyři hodky :D
jinak na dudlík si zvykl a dudlá ho rád tak mu ho nechávám..když nechce tak ho prostě pustí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
9.1.13 21:13

OBNOVUJI DISKUZI

Mám doma 27 denního chlapečka, který chce být pořád u prsa.
Doktorka nám řekla, že se přejídá, protože na kontrolním převážení přibral za 11 dní 800gramů.
Přes noc vydrží spinkat i 3 hodiny v kuse. Přes den většinou spinká tak 2 hodinky.
Problém je v tom, že jakmile je vzhůru, chce hamat pořád!! Každou hodinu! Jinak brečí i při nošení a utišování. Vydrží být vzhůru i 2.5 - 3hodiny. A máme navíc bolení bříška- nepomáhá cvičení, nahřívání ani kapičky… Prý je to právě kvůli častému kojení :?: :?: :?:
Dle všemožných rad z různých stran nesmím prý kojit dřív, jak za 2.5 hodiny- minimálně :nevim:
On je navíc tak naučený, že chce být neustále na ruce- neumí hajat sám, ani s námi na gauči :-( Už mám ruce jak orangutan :? Takže jakmile ho odložím, brečí a brečí. Vydrží max. tak 15 minut. Dudlíka odmítá- máme několik druhů.
Nikdo mi ale neporadí, jak udržet miminko bez breku v době, kdy je vzhůru :nevim:
Je fakt, že když vydrží chrnět i 3 hodiny, tak nemůže asi mít hlad po hodině v době, kdy je vzhůru???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.13 21:23

Samozřejmě, že může mít hlad… Na intervaly v kojení, velké přibírání atd se vyprdni, je to malinké mimnko, co bys s ním chtěla dělat, nechat ho ječet?

Zkoušela jsi pevně zavinout, pustit šum? viz zde http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Mohl by pak spát častěji a neměl by takové bdící prodlevy. Na chování na ruce odpovídám šátek na nošení dětí. Neboj, on z toho vyroste ;)

Já mám taky prsomila, uřvance, je teda zvyklý už celkem spát, zavinu ho do deky na housenku, nakojím v posteli, nechám ho tam, on u prsa většinou vytuhne.
Dudel taky nechce, šum ho neinteresuje, ale bez zavinutí nevím, co bych dělala, když nezavinu, buď nespí vůbec nebo pár minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.13 21:24

Tak moje mala ty prvi dva mesice zivota to samy. Spala2-3hodky, potom u prsa, pak na nas koukala 30minut{i kdyz doktor rikal, ze stejne nic nevidi},nakonec pokakana a do hajan. Tenhle kolotoc trval 2mesice. Pozdeji se mimi zvetsuji zaludky a nemaj porat hlad. S tou vahou taky, prvnich 15dni 700g a tech dalsich 15dni 600.Me teda doktor jen chvalil :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
9.1.13 21:27
@Gladys píše:
Samozřejmě, že může mít hlad… Na intervaly v kojení, velké přibírání atd se vyprdni, je to malinké mimnko, co bys s ním chtěla dělat, nechat ho ječet?

Zkoušela jsi pevně zavinout, pustit šum? viz zde http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Mohl by pak spát častěji a neměl by takové bdící prodlevy. Na chování na ruce odpovídám šátek na nošení dětí. Neboj, on z toho vyroste ;)

Já mám taky prsomila, uřvance, je teda zvyklý už celkem spát, zavinu ho do deky na housenku, nakojím v posteli, nechám ho tam, on u prsa většinou vytuhne.
Dudel taky nechce, šum ho neinteresuje, ale bez zavinutí nevím, co bych dělala, když nezavinu, buď nespí vůbec nebo pár minut

To moc ráda slyším!! :palec:
Takže to, že máme koliky není z toho, že často kojím?? Taky nechápu, jak bych měla dodržovat nějaký režim- dejme tomu 3hodiny…
A není možné, že mám třeba slabší mlíčko, když vyžaduje tak často? Strašně moc čůrá- pročůrá plínku i za 2 hodiny úplně durch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.13 21:31

@Janča1212 přibral za 11dnů 800g- nemáš slabý mlíko :lol:
jinak ten bolebřich vážně může být od častého kojení, některé děti jsou na to citlivější. Ale teda já radši vrazila prso a pak pomohla rourkou než mu prso nedat, protože by si uřval hlavu (a při řevu dítě spolyká spoustu vzduchu a pak má stejně prdy :nevim: )
Teď má 2m a je to mnohem lepší jak v 1m, už mnohem snáz prdí, kakání se taky srovnává, intervaly se už občas trochu prodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
9.1.13 23:27

Jinak zavinuju, ale jen kdyz uz je opravdu pretazenej. Bily sum poustim, ale zabere jen tehdy, je-li uz vazne uplne unavenej a napul mi usne na ruce. Jinak nee. Me to neustale noseni docela desi. Fakt si chvili neodpocnu jak je vzhuru. Preci neni normalni, ze nechce byt ani chvili mimo naruc…nelibi se mu ani vibr. lehatko. Doufam, ze se to da nejak odnaucit. Jakmile polozim- zacne rev!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.13 08:45

Dobre rano, ja si myslim, ze to noseni ho prejde az tak ve 3mesicich. Zacne se zabivat i jinemi veci nez porat mamcou.Taky proto ze lip vidi. Zkusit to muzes i s muzikou-sluch je vyvinutejsi. Kolotoc nad postylkou je super. Vyzkousej vsechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
10.1.13 10:46
@NTANA KALAVITI píše:
Dobre rano, ja si myslim, ze to noseni ho prejde az tak ve 3mesicich. Zacne se zabivat i jinemi veci nez porat mamcou.Taky proto ze lip vidi. Zkusit to muzes i s muzikou-sluch je vyvinutejsi. Kolotoc nad postylkou je super. Vyzkousej vsechno…

vyzkoušela jsem zavinutí, bílý šum…kolotoč máme nad postýlkou od prvního dne. Zrovna tak usínáčka DINA v postýlce má… Nevydrží být ani vedle mě na gauči- a to ani když ho hladím :-(
Doufám, že to přejde, protože takového závisláčka bych asi za 3 měsíce už v ruce jen tak neudržela- vydrží u mě být klidně hodinu. To by mi ruce upadli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.13 10:18

Tak zavinovani jsem nikdy nezkousela, pripada mi jak malej blazinek ve sveraci kazajce.Ja kdyz mela ruce ztrhany, tak jsem ji odnesla k babicce{kdyz mas},nebo kamosce. Proste jiny rucicky nez ty moje.To vys u kazdyho se ji nelibi, ale vyciti komu da prednost. Vzycky tak kouka 8o se musim smat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí