Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, my byli na genetice sice ještě před narozením Ondráška, ale ptali se nás na nemoci v široký rodině, není od věci si to připravit, aspoň tam pak nebudete dlouho.
Ahoj, tady je odkaz na formulace a dole predposledni je Genealogicky dotaznik, tak to presne chteji vyplnit ![]()
http://www.fnhk.cz/…y-ke-stazeni
Ahoj my jsme absolovovali testy v 6 měsících měla jsem vyplněný dotazník, sebou moč malého a jeli jsme na lačno brali nám krev doktorka ho zkoumala a prohlížela vyšetření trvalo asi hodinu. Tatínek by měl být přítomen aspon po nás chtěli. Jinak si zavolej a zeptej se než pojedeš. Dopadli jsme dobře. S rodiči je to pohovor co se prckovi líbí, co má rád a naopak. Jak reaguje. Tak držím palečky.
A na co budou potřebovat kdo se kdy narodil a v kolika umřel?
Dělají rodokmen aby měli představu nemocí v rodině. Jde hlavně o vrozené vady atd.
Taky jsme po narození syna byli na genetice - taky komplet rodokmen obou stran, krev nás obou s manželem a syn měl branou již v porodnici.
Byl někdo v poslední době na genetickém vyšetření v Plzni???Jak to probíhá, jedem s 2,5 letým synem. Máme mít sebou rodokmen ale zajímalo by mě jak to vyšetření probíhá dál…
Povinné to neni, musíte mít na to doporučení od lékaře. A proč se to provádí, aby se zjistily vývojové vady co se mužou zdědit. Jinak o tom také zatim nic moc nevim
@Terezie231 píše:
Byl někdo v poslední době na genetickém vyšetření v Plzni???Jak to probíhá, jedem s 2,5 letým synem. Máme mít sebou rodokmen ale zajímalo by mě jak to vyšetření probíhá dál…
Máte v rodině nějaký výskyt, nebo je podezření u syna? Pravděpodobně jen projdete rodokmen, připrav si co nejvíc informací, proberete to možné riziko onemocnění. Pak mohou následovat testy. Vezmou krev, nebo udělají stěry. Ničeho se neboj.
Zdravím, máme jet na genetiku do OL s ročním prckem. Co se tam zjišťuje a budou potřebovat vědět i jaké byli nemoci v rodině? Díky za odpověď