Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky narodila se mi holčička v 35tt,byla vyvynutá všechno zvládala sama jen měla nízkou hmotnost 1370g a 38cm
ted jsou Adélce 2 měsíce Korigovaně 1 měsíc./po 30ti dnech jsme si ji přivezly domů/
Ted váží 3400g a 46cm
je to zlatíčko hodně spí je strašně hodná, moc ji nezajímají ještě ani hračky a ani moc já maminka,teprve se rozkoukává,kdy vaše miminka vás začaly víc sledovat a reagovat na hračky?malou to nějak nebere.dr.chválila že umí všechno na svůj věk jak má.
a jak celkově všechno vaše miminka dohánějí?jak jsou na tom váhově?
děkuji za jakékoliv přízpěvky.
![]()
a ještě se chci zeptat v kolika měsících vám dr.miminko očkovala?
AHOJ MOJE DĚTI SE TAKÉ NEMOHLI DOŠKAT TERMÍNU PORODU. NEJSOU TEDY O TOLIK DŘIVE JAKO TVOJE MALÁ. MLADŠÍ HOLKA BYLA STRAŠNĚ LÍNA A NECHTĚLA PÁST KONÍKY TO SE JENOM VÁLELA PO PODLOŽCE. I KDYŽ TO ZVLÁDLA. TAKÉ VĚTŠINU DNE PROSPALA. ODPOLEDNE SPALA AŽ 5 HODIN. MYSLELA JSEM SI ŽE BUDE POZADU PAK SE NAJEDNOU NĚCO ZLOMILO A VŠE V POŘÁDKU ZVLÁDLA.
Ahoj,
já porodila 34+6. Ale malá byla dost velká, 2890 a 48cm. Dýchala sama, v inkubátoru jen pár hodin na zahřátí. Ale nechtěla se vůbec přisávat, zhubla na 2500. Domů jsme šly po týdnu (měla jsem CS). Problém s přisáváním byl dokud jsem kojila stále, od začátku nejedlík a je to tak i teď. Je hodně dlouhá, v 8 měsících (7korig.) má 74cm, ale hrozně hubená 7, 4kg.
Jinak do termínu porodu jen spala, usmívat se začala až cca v 10 týdnech, v některých věcech odpovídala biologickému věku, v něčem korigovanému. Chodíme na rhb kvůli mírné tonické odchylce.
Očkovaná byla normál dle biolog. věku.
Přeju hodně zdraví!
Naše holčička se nám narodila 35+5 a taky jsme ji dlouho nezajímali. Většinou spala a já byla ráda, přeci jen potřebovala dohnat ten měsíc
Hračky ji taky nezajímaly, když jsme ji dali chrastítko do ruky, uchopila ho spíše pudově. Teď je jí 3, 5 korigovaně a je to tak dva týdny, co chytá slona na hrací hrazdičce a žvatlá mu. Ale jak už bylo řečeno, každé dítě je jiné, vaše holčička může reagovat na okolí a hračky třeba dříve. Nám v porodnici kladli na srdce, ať se nenecháme zmást okolím a v žádném případě nemáme srovnávat. Dříve narozené děti prostě můžou mít zpoždění ve všem. Já nesrovnávám, hlavně že je zdravá ![]()
Moje dvojčata kluci se narodili přesně o měsíc dřív a pak si ten měsíc regulerně dospali
ze tačátku je ten měsíc trošku znát, ale za pár měsíců už absolutně ne ![]()
Ahoj my se narodili v 28 t. t., začínali jsme na váze 770g a 34cm, domů jsme šli po 70 dnech. ted ji budou 2 roky a má cca 10KG a 79cm. je to pěkná čiperka. první očkování u nás bylo v 6 měsících a to na prevenar 13
teprve ted ve 2 letech budeme očkovat (dostali jsme povolení z rizikovky) priorix
Jj u mě je asi púroblem že srovnávám s první dcerkou tu jsem přenášela ta byla v všem moc napřed a doted je ve všem napřed ve všem i v dovednostech ve školce je to čertidlo. jako malá také hodně spala ale všechno dělala dřív než měla.
ted tomu bude naopak a budu si muset počkat. Přesně tak jako jste psala tak moje malá spí a nezajímám ji já ani hračky, tedy jen na krmení ji zajímam to na mě kouká a sleduje.
Jj četla jsem vaš starší přízpěvky a hezky jste to s malou dohnaly je to šikulka ![]()
Taky vidím teď na začátku sakra rozdíl - mám 2měsíčního donošenýho kluka a holky se narodily 35+3 - ale bylo to jen na začátku - dlooooho jsem čekala na první úsměv a už se bála, že nejsou v pořádku - usmály se někdy kolem 2 měsíce a taky mě překvapuje, jak si malej už dlouho hraje s hračkama na hradičce - nejen, že do nich bouhcá, ale chytá je a to holky rozhodně nedělaly - jen tak pod tím ležely, chvíli koukaly a po chvíli usnuly! ale dohnaly to rychle - ve 4, 5 měsících se začaly přetáčet a v 5ti měsících vesele válely sudy po bytě - byl to najednou skok a spíš byly dopředu nebo přesně dle tabulek, až se neuroložka divila! a dneska jsou to takový dračice…
![]()
jinak očkování doporučila neuroložka nejdřív ve 4 měsících a dávat zvlášť hexu a zvlášť pneumokoky - což jsme udělaly v prvních dvou dávkách a třetí jsme dali najednou a byla to velká chyba - už bych to neudělala ![]()
Vaše prďolka byla tedy opravdu malinká. Druhý porod jsem měla 35+6, ale Kuba byl jako plně donošené miminko 2, 8 kg a 47 cm. První měsíc jsem ho musela budit i na papání, ale pak to šlo všechno rychle. Ve vývoji byl v ledasčem rychlejší než naše starší, která se narodila o jen den před termínem. Být tebou, tak vůbec neřeším kdy co dělají jiná miminka, fakt to není podstatné a člověk se často zbytečně stresuje. Obzvlášť pokud malá byla tak drobounká. Věř tomu, že to, co se na začátku zdá jako velké rozdíly se časem smaže. POkud je spokojená paní doktorka, tak bude všechno v pořádku. Ve dvou měsících je úplně v pořádku, že jí hračky nezajímají. MOhla by očima sledovat chrastítko ze strany na stranu a taky už by se na vás mohla usmát. Ale když to udělá až příští měsíc, tak se vůbec nic neděje. Co se týče očkování, u nás probíhalo bez korigování věku. Ale Kuba ze začátku velmi rychle rostl a přibíral, takže nebyl důvod to nějak řešit.
Na takový první usměv vyloženě na mě se také moc těším i na to jak bude bouchat do hraček a že z ní bude taková čertice jako z první dcerky. je to opravdu velký rozdíl.
Ano hlavičkou za chrastítkem otáčet umí ale jen když se ji chce většinou stejně po chvilce usne. na krmení ji také musím budit je to spáč. to mají s první dcerkou společné.
@irca11 píše:
Na takový první usměv vyloženě na mě se také moc těším i na to jak bude bouchat do hraček a že z ní bude taková čertice jako z první dcerky. je to opravdu velký rozdíl.
No to se právě netěš - na tu stejnou čertici. Mám dvě děti a jak kdyby každé mělo jiné rodiče
Nemusí to mít nic společného s tím předčasným porodem, prostě třeba bude větší pohodářka. Tak ať nejsi zklamaná.
@irca11 píše:
všechno bude - neboj!
ale chápu - byla jsem z toho špatná, když jsem viděla děti kamarádek, jak se na mě dávno tlemily a ty naše nic - maximálně se kroutily a řvaly bolestí - trpěly hodně na koliky
no a dneska bych byla radši, kdyby se aspoň malinko zklidnily ![]()
Uvidím, ted je pohodářka takovej mazlíček ale šije sebou jako čert a už ji to vidím v očičkách jak by chtěla divočit ale má na všechno čas. třeba bude fakt klidnější