Miminko narozené o měsíc dřív

Napsat příspěvek
Velikost písma:
920
13.6.12 22:22

@dvojmatka Tak u nás to tedy bylo přesně obráceně. Donošená Kája si dávala se vším na čas, Kuba 35+6 je hrozné šídlo. Všechno dělal daleko dřív než Kája. A očkovali jsme hexu i prevenar dohromady a až teď při poslední dávce měl druhý den mírně zvýšenou teplotu, předchozí tři byly totálně bez reakce. Já myslím, že u toho vývoje strašně moc záleží na povaze dítěte. Proto z mého pohledu nemá cenu srovnávat. Taky moc nevím, kde se berou ty tabulky, já snad neznám ani jedno tabulkové dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
13.6.12 22:23

tak

Tak na koliku malá netrpí ani ta první na to netrpěla naštěstí, Adelka se napalaká a zachvilku spí, kdybyvh ji nemusela budit na krmení na čas aby přibírala pravidelně, tak by spala snad až do rána.
ty koliky nezávidím ale zvládly jste to a to je fajn. musíš mít doma veselo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
13.6.12 22:25

Známá má holčičku, narodila se 26+0. Na to, jak brzo vykoukla, tak byla docela čilá, když ji srovnám s naší malou (poctivě donošenou, ale spíš pomalejší), tak ten rozdíl byl tak, že do půl roka vše dělala tak o měsíc až 6 týdnů později než naše malá (úsměv, zájem o hračky, pasení koníků, přetáčení se). Pak se ten rozdíl začal rychle smazávat - stavět se začala v 11 měsících a chodit ve 13 měsících. Naše mladá začla chodit v roce. A v 18 měsících začala povídat mnohem líp, než mluví naše malá teď. Cvičili Vojtovku, sledovali je na neurologii a na to, že měla při narození jen 780 g, tak byla mimořádně čilá.

Každé dítko je jiné, někdo to dohoní rychleji, někdo pomaleji, stejně jako donošené děti jsou hodně různé (někdo chodí v 8 měsících a někdo v roce a půl…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
13.6.12 22:28

tabulky

Tabulky jsou fakt pro doktory také neznám žádné tabulkové dítě. to bylo pořád u dr. u první dcerky ještě by ale neměla sedět a lézt a najednou chofí to je brzy to bylo dle tabulek brzy všechno…ted ji každej tipuje o rok víc ikdyž je také malá a drovná ale na všechno šikovná i ve školce nic se nemusí učit všechno hned umí a sama. xhytrá je až moc, snad jí to vydrží až do školy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.6.12 22:30

Káka- tabulky jsou na prd a na stresování maminek :mrgreen: naše holky byly jen na začátku opožděný zato pak to vzaly vše hopem - nikdo je na nedonošence netipoval - spíš naopak :) uvidíme - tipuju, že náš třetí bude lenoch a pohodář a i když teď je dopředu, tak ten si se vším počká - tomu kouká z očí přemýšlivost :mrgreen:

Irco- jooo doma máme sakra veselo :mrgreen: zrovna včera jsem byla trochu zralá na Bohnice! ale stejně jsou ty děti dar největší!

očkování každý dítko snáší jinak - naše holky blbě snášely prevenar - díky tomu, že jsme to dali dvakrát odděleně jsem věděla…a to třetí, který jsme dali najednou - hrůza - měsíc rpobdělých nocí, nejedly, uřvaný…a od tý doby má jedna z nich pořád poruchy spánku :oops: takže já bych to dohromady už nedala! malýmu teda ani prevenar dávat nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
13.6.12 23:16

prevenar

Prevenar jsem také první dcerce nenechala očkovat, aa asi neecham i adelce uvidím ona je to fakt zátěž někdo to dá někdo ne názory jsou růzdné uvidím co mi dr. navrhne ted je těch očkování nějak moc i navíc i nepoiviních dřív toho tak moc nebylo. a to co píšeš ta reakce to tedy muselo být něco.
jj blázinec mám doma také malá je čertidlo nezastaví se kámočka má dvojřátka je jim 1,5 roku a mí ještě starší dcerku do toho tam jedeme na nvštěvu my a už je to na zblbnutí všude s emotají děti a ten rachot…ale ona má ta dvojčátka moc hodnoučýýý ne takový čertidla ale všichni najednou je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
14.6.12 09:20

Ahojky. Mám holčičku narozenou v 34.t, domů jsme šli v 37t. V porodnici jsme měli problém s jídlem, odmítala spinkala, domů jsme šli s láhví plněnou MM :lol:.S prsem jsme bojovali, regulérně se chytla po 8 týdnech a pak byla jako klasický kojenec na prsu :potlesk:
Zajímat o věci se začla až po měsíci dle gestačního věku, hezky pomalu, ale teď je to velice vnímavá a šikovná holčička. Na neurologii jsou spokojený. Stále spinká dost. Spinká ještě před každým kojením.
Určitě jí nech odpočívat spinkat, má na to nárok.
Chlapečka jsem měla v 37.t, a přijde že jsem stále nedočkavě čekala, co nového udělá. U Michalky si užívám miminkovské období. Určitě nám společně nic neuteče, v roce či 18.měsících bude spát jen jednou a bude toho až dost :kytka:.

Očkování nejsme jsme stále nemocné. Ale chtěli jsme očkovat až dle gestačního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14996
14.6.12 09:46

Ahoj holky,

já jsem rodila na konci května, ve 34+2, ale zatím musím zaklepat, že se vyvíjíme skvěle, v porodnici taky koukali, že je Maruška jen malá, ale jinak se neprojevuje jako nedonošenec. Akorát měla problém se sáním mlíčka, musela jsem částečně kojit a částečně dokrmovat MM z lahvičky, ale to už jsme zvládly a po 14 dnech plně kojíme.

Jinak malá od narození zvedá hlavičku, když je na bříšku, teď už ji krásně udrží celkem dlouho, a je strašně živá. Tak jsem zvědavá, jestli se nám taky opozdí vývoj podle korigovaného věku.

Jsem ráda za tuhle diskuzi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
14.6.12 10:11

Mas byl narozenej 35+1. Sestinedeli totalne prospal, coz jsem spis pricitala zloutence… Od dvou mesicu to zaclo frcet - pomalu jsem se ani nenajedla :-)
Nase detska se k nemu chovala jako k donosenemu - ockovani atd. To me ted trochu prekvapuje, kdyz vas ctu.

Byl takovej pomalejsi v tom, kdy se zacal pretacet, plazit apod, ale ted uz by to nikdo nepoznal. Je mu 15m. a je spis napred. Chodit sam zacal pred prvnim rokem ;-)
Sice nemluvi, ale pali mu to dost, bych rekla :-)

Tak jsem vas jen chtela uklidnit, ze kolem toho 35. tydne uz to byva v pohode ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
14.6.12 11:15

Nase mala je o tri mesice drive narozena
domu jsme si ji brali v den planovaneho terminu porodu (tedy po trech mesicich), asi za dva mesice zacinala vnimat nas, okoli a hracky,
kazde ditko je individualni, dej ji cas a raduj se z drobnosti - malickosti, neboj, krucek po krucku vsechno dozenete :-) drzim palce…
vetsinou nedonosenatka jsou hyperaktivni takze az bude mit zajem, tak se ji hodne venuj a davej ji podnety, aby se rozvijela, mela na co koukat, na co sahat, zkoumat, hodne se spolu smejte… (pockej az se poprve cilene usmeje, to padnes do kolen) nase mala se poprve usmala 2 mesice po propusteni z nemocnice…

ockovani:
mame jen zakladni ockovani (rotaviry, prevenar, synagis), zbytek se bude ockovat az od dvou let - posunuli nam to takhle kvuli nedonosenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
14.6.12 12:49

jj

Jj mojemalá také zvedá hezky hlavičku až všichni koukaly na to jak je malinká, jinak na hračky ti už nějak reaguje? ty si rodila ted v květnu? tak mě se malá nepčisála a když s epřisaje vypuke jen 10ml mám doma váhu tak vážím víc ne, zbytek z lahvičky mé mlíčko co odsaju a když pochybí tak nutrilon pro nedonošence. ikdyž berada ten nutrlon, první dcerku jsem kojila rok a půl bez problémů, ted u adélky jsem ráda že má to mémlíčko alespon s lahvičky.
Určitě ty naše dětičky všechno doženou, jak tak čtu reakce ostatních maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
14.6.12 13:04

o 3 měsíce?

O tři měsíce? tak to se tedy narodila hodně brzy, tak tedy všechno dohání a je zdravá? mě stačil ten měsic inkubátoru, to že jsem tam s ní nemohla být a to nebyla na žádném přístroji všechno zvládala sama. ted se už opravdu raduji jak hezky papaá a přibírá, na usměv čekám snad každá den, zatím se směje ze spaní nebo jen tak ne na mě vyloženě. přeji at ti malá hezky roste a dělá rodaot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
14.6.12 13:08

jj

Jj u nas je malá také hodná a hodně spí, a žloutenku neměla a ni první dcera žloutenku neměla a pořád ze začátku spala každej záviděl. také potom přišel zlom kdy byla víc vzhůru a chtěla si hrát ale v noci fakt spala hezky celou noc a to ji bvydrželo doted akorát ted je to čertice divoká a tak si myslím že i Adélka ikdyž je nedonošená bude to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
14.6.12 13:45

Nase mala byla v inkubatoru asi dva mesice, a posledni mesic na vyhrevnem luzku, diky bohu vse zvladla a uspesne dohani :srdce: dava o sobe hodne vedet, kdyz neco chce, je bystra a musime se ji venovat na 200% a vypada to, ze asi bude rozmazlenecek, ale dulezite je, ze je zdrava, prvni rok se pry temto detickam mame venovat maximalne a vychovu resit az po jednom roce… takze s nami spi i v posteli (udelali jsme vetsi postel kvuli ni, abysme se vsichni vesli a meli pohodli)… a babsky rady, ze si na sebe sijeme bic, ty hazim za hlavu, chceme ji mit u sebe v posteli co nejdele :lol: ona je klidnejsi-spi celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
14.6.12 14:24
@irca11 píše:
Maminky narodila se mi holčička v 35tt,byla vyvynutá všechno zvládala sama jen měla nízkou hmotnost 1370g a 38cm
ted jsou Adélce 2 měsíce Korigovaně 1 měsíc./po 30ti dnech jsme si ji přivezly domů/
Ted váží 3400g a 46cm
je to zlatíčko hodně spí je strašně hodná, moc ji nezajímají ještě ani hračky a ani moc já maminka,teprve se rozkoukává,kdy vaše miminka vás začaly víc sledovat a reagovat na hračky?malou to nějak nebere.dr.chválila že umí všechno na svůj věk jak má.
a jak celkově všechno vaše miminka dohánějí?jak jsou na tom váhově?děkuji za jakékoliv přízpěvky. :mavam: :mavam: :mavam:
a ještě se chci zeptat v kolika měsících vám dr.miminko očkovala?

Ahoj,
můj Martínek se narodil 12.5. ve 34+1, měl 46 cm a 2400g. Musel dýchat s přístrojem, byl v inkubátoru, pak měl 5× žloutenku (po páté už doma). Byl slaboučký a neuměl zkorigovat dýchání a papání, tak papal infuzí, pak z lahve… A pak jsme dlouho bojovali, abychom ho naučili pít ode mě. Doktorka už to pomalu vzdávala a skoro psala recept na nějaké mlíčko. Ale podařlo se. Než jsme jeli domů, tak jsem plně kojila. 1.6. nás pustili domů. Malý krásně papá, o jídlo se sám hlásí, přibírá… Měl anemii a hrozila mu transfuze, dnes jsem volala o poslední výsledky a byly už v pořádku… :palec:
Co se týká toho poznávání, tak hračky ho taky nezajímají, ale mě jako mamku si myslím, že už začíná trochu registrovat. Ale možná je to jen můj pocit ;)
Doktorka navíc říkala, že dokud by měl být ještě v bříšku, tak k němu tak musíme přistupovat - měl by jen papat a spinkat, být v zavinovačce nebo v klubíčku, žádný hluk a stres…
Neboj, ona to dožene. :hug: S tím kojením to byl taky boj, ale pak najednou a teď jí jak divý :mrgreen:
Kdyžtak můžeš napsat SZ a můžem si vyměňovat zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí