Tluče hlavou do země

12681
14.6.12 07:24

tluče hlavou do země

Ahoj, za pár dnů má malej rok a cca týen tluče hlavou do země. Když něco chce a nedostane a nebo se mu něco nedaří, tak si klekne a praskne hlavou do země. Nebo stojí u skříňky a buchne hlavou do ní. Kolikrát se mu to fakt podaří silou až začne brečet. Jak se zachovat? Prvně jsem mu hned říkala, že to dělat nesmí, pak jsem si ale říkala, že bude lepší to ignorovat. Co je lepší a dělají to děti běžně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
14.6.12 07:30

Naši taky tlučou, když se vzteknou-oba :lol: Neřeším to, max. řeknu,,nedělej to bude tě to bolet" ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
14.6.12 07:31

Nas malej to taky dela. Kolikrat ma z toho peknou modrinku.. Ted si zacal davat i facky a to ho vubec nebijeme, takze nevim, kde k tomu prisel.. Domlovat nedomlovam, protoze pak to udela zase, vetsinou odejdu z mistnosti a on toho necha :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 07:37

Jak říká mersii-odejít z místnosti a nevšímat si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
14.6.12 07:43

Můžete k synovi ve chvíli, kdy vidíte, že se chystá bouchnout se do hlavy/začíná se do hlavy bouchat, přistoupit, dřepnout si k němu, obejmout ho nebo alespoň chytnout jemně za ruce, navázat oční kontakt a říci např.: „Honzíku, neubližuj si.“ Syna můžete při tom pohladit po tváři, vláskách…

V žádném případě nedoporučuji reagovat na takové synovo chování křikem, hubováním nebo fyzickým trestem. Když zachováte uvedený postup a budete reagovat klidně, syn časem upustí od tohoto upoutávání pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
14.6.12 07:49

Ahoj,

naše malá má 17 měsíců a dělá to taky, kolikrát je to rána, že mám pocit, že jí praskne lebka. Když vidim, že se začíná vztekat a mlátit sebou, tak jí chytnu, hodim jí na postel, aby si neublížila a pak začnu dělat, že jí na bříšku hledám knoflík, abych vypnula tu vzteklou holku, zmáčknu jí pupíček a to jí vždycky rozesměje a přestane se vztekat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
14.6.12 07:52

Mě to malý dělal, když mu bylo asi 8 měsíců a přestal když začal v 10ti měsících chodit. Pak to začal dělal znovu když mu byli dva roky. Nevšímat si ho nebyl dobrý nápad, by se zmrzačil. Byl schopný si rozbít hlavu o schod protože vajíčko na tvrdo které chtěl, se muselo nejdřív uvařit. Když se „jen“ vztekal a řval, tak jsem to ignorovala, ale když mlátil hlavou o zem, držela jsem ho vztekajícího se a mluvila na něj dokud se z toho rauše ve kterém byl nedostal. Občas mi zase přestával dýchat. No šílené období. Teď je mu 7 a takového kliďase by pohledal.

• Citovat
  • Upravit
430
14.6.12 07:54

To Lin25 - výborný způsob odvedení pozornosti dítěte, přesto zůstává na emocionální úrovni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.12 08:27

Náš malej (21m) to občas taky udělá, začal okolo roku a něco. Hlavně když mu něco sebere ségra, tak se bouchne hlavičkou o zem. Když se zavřou dveře, tak ťukne vzteky hlavou do těch dveří.
Ne nějak extrémně, ale brečí vždycky…
Zatím to neřeším, snažím se tomu spíš předcházet. Věřím, že to časem přejde.

• Citovat
  • Upravit
21599
14.6.12 08:35

Viktor mi to dělal taky. když něco nedostal, plácnul s sebou o zem a bušil hlavou do země či nábytku. na čele měl několikrát modřiny, až jsem si říkala, že na nás pošlou z jeslí sociálku, že ho týráme :mrgreen: :mrgreen: ale upozornila jsem na to vždy při předávání. a on jim dělá v jeslích to samé. reaguju tak, že klidně zkonstatuju, že ho to bude bolet a odcházím. většinou si bouchne tak dvakrát (ani ne moc silně) a nechá toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
14.6.12 09:00

Tohle dělal můj brácha, ale když byla starší, a neuklidnilo ho nic jen mu jednou naši strčili hlavu pod sprchu a to se hned uklidnil, a při dalším záchvatu se ho stačilo jen zeptat, zda chce jít pod sprchu, hned se uklidnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
14.6.12 09:01

Náš čertik to dělá také.
Prostě to ignoruj, maximálně mu oznam: „Budeš mít bebí nebo au.“ a když se bouchne a začne brečet, odejdi. Já to takto praktikuji a z dennodenního vztekání a mlácení hlavou. Se to už mírní. Teď to totiž zkouší spíš na tatínka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.6.12 09:55

Ahoj, malá to dělá taky - cca od toho roku. Neřeším, ať si bouchne. :-) Chodili jsme s ní k neurologovi, tak jsem se při té příležitosti dr. zeptala, jestli je to normální a ona na to, že naprosto a ať to neřeším. Nějak ten vztek musí ven, jinak ho ventilovat neumějí (kromě řevu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
14.6.12 10:05

On teda naštěstí nebuší v kuse, prostě se vztekne a jednou, dvakrát praskne hlavou. Dělá to tak 15krát za den, ale není to, že by bušil a nešel uklidnit. Tak alespoň, že to dělá většina dětí, už jsem si říkala, jestli se nezbláznil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 18:44

Pár důrazných na zadek, příště si to rozmyslí. Myslím, že než by se měl takhle ubližovat, je par výchovných na místě. U nás to spolehlivě zabralo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí