Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dino: jsou to mrchy co?
do baráku se snad neprokoušou, každopádně po vystříkání by bylo dobrý asi něčím zatmelit tu skulinu aby se tam už znova nedostaly, vosy prý prokoušou kde co, ale manža to normálně vzal nějakým silikonem v tubě a zdá se že je to odradilo, tedy co našem plotě.
ahoj holky,ted jsme vosy likvidovali u kamarádky,nejlepší je fialovej raid a dejte pozor,z vosího hnízda vedou vždy dvě cesty ven,takže když vystříkáte jen tu jednu moc to nepomůže,přítel dělá střechy,tak furt něco taky likvidujou,jinak bych to nevěděla.....
My ještě nemáme fasádu, tak proto nám tam vlezly. Asi to bude fakt nejlepší zadělat nějakým silikonem.
A že vedou dvě cesty, to jsme teda nevěděla. To by mě zajímalo, kde máme tu druhou ![]()
hkac píše:zanetka2712 píše:A dají se ustřihnout na míru nebo se musí koupit požadovaný rozměr? Jsou to ty na sucháč?
jj sítky mám taky, koupila jsem ty nalepovací mají je snad všude , já je kupovala v obi a stojí jedna kolem 40kč, jsou fakt dobrý
jsou rozměry, ted nvím jaké ale na klasické okna plastový stačí a ještě musíš střihat
Tak ty vosy už několik dní stříkáme Raidem a nic. A už jsme je 2× i zastříkali silikonem a nějakou pěnou a vždycky někudy vylezou
V těch cihlách asi mají víc cestiček.
Včera mě jedna píchla do nohy - mám 2× větší koleno a nemůžu chodit a děsně to bolí. Nikdy jsem na to nebyla alergická, mám pocit, jestli to není tím, že jsou nadopovaný tím raidem a tak to mají v sobě.
Panebože, já se jich chci zbavit a nevím jak ![]()
Už se bojím i být s malou na terase, jak to tam všude lítá ![]()
doporucujem jednoznacne Raid proti osam, nesmrdi a ucinok je okamzity. Ma to specialnu trysku, pomocou ktorej je mozne zamierit presne z bezpecnej vzdialenosti. Vyzera takto: http://www.nohelgarden.cz/…crm/6677.jpg
Najlepsie je zakrocit vecer, ked zapadne slnko, vtedy uz osy spia. Posvietit si baterkou a striekat… Ja som bol pred chvilou vonku na takyto zatah a uspesne som zlikvidoval 4 hniezda. Nestihli sa ani pohnut a bolo po nich. ![]()
My máme na zahradě sršně. Okusují nám šeřík a odnáší si dřevo, hnízdo jsme nenašli. Jsou jich tam hejna, neskutečný. Manžel je pálí, vím, že jsou chránění, ale nezlobte se na mě, hejna sršňů jako palec teda kolem dětí létat nenechám. V přírodě bych jim nezkřivila křídlo, ale sem ať nám nelezou.
Taky mám problém s vosama na dvoře. Bydlíme v řadovém domu a dvorek je obehnán zahradami sousedů a odněkud k nám lítají vosy, bojím se tam s malým i být, když je bazén, tak jich je mnohem víc, máme na dvoře i pumpu, tak lítají i do ní. Nevím jak se jich zbavit, když mají hnízdo u některých ze sousedů ![]()
Jsem bordelář a zapoměl jsem podbít střechu, nastěhovaly se tam vosy........plno.Odskoušek jsem vše, zabraly papírové siřičité pásky požívají se na síření sudu od vína, koupit se dají v OBI za 100Kč.
Zapálil jsem jich 2o udělal malý držáček ve velkém hrnci a vložil do půdního prostoru.
Odletěly a letos se nevrátili vosy jedny, čekám je a nic. hurá.
Tak my uz taky máme zase letos prevosovano ![]()
Na nasem pozemku hnízda snad nemají, co jsme našli jsme hned zlikvidovali, ale i tak je jich tu záplava. Asi hnízdí v sousedních domech, sadech, zahradách…
Tak stejne zkoušíme co na ne spíše jak jim zabránit vletat do domu, aby nás neotravovali při posezení venku… No zatím bezúspěšně, nad vchod jsme zavěsil lapac na vosy…
Neexistuje něco domu něco jako bývá na komáry co by je odpudilo?