Co proti vosám?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1626
17.8.11 16:03

Co proti vosám?

Ahoj,
dnes nedělám skoro nic jiného než vyháním a zabíjím vosy. Do kterýhokoli pokoje přijdu tak už vidím další. Myslím, že hnízdo nikde poblíž není. Neznáte nějaký osvědčený způsob (nejlíp nějaký nechemický smrad), který by je znechutil a odehnal? Díky. Zdraví Vosobijec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.8.11 16:07

Sítě do oken…
Nic jiného a navíc nechemického neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
17.8.11 16:56

jj sítky mám taky, koupila jsem ty nalepovací mají je snad všude , já je kupovala v obi a stojí jedna kolem 40kč, jsou fakt dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
17.8.11 17:06

Jéé, síťky mě nenapadly… Díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
17.8.11 17:22

Já se přidám do diskuze, já bych potřebovala zničit vosy u nás na dvorku. Je tam celý hnízdo. Máte nějaký tip na spolehlivý i chemický prostředek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.8.11 17:27
Anabellka píše:
Já se přidám do diskuze, já bych potřebovala zničit vosy u nás na dvorku. Je tam celý hnízdo. Máte nějaký tip na spolehlivý i chemický prostředek?

Taky bych potřebovala, máme tu hnízda rovnou dvě :cert: A něco, co by je odehnalo od stolu plného jídla na terase, ale to už je asi sci-fi, jsou všude :mrgreen: Dcera na jednu potvoru o víkendu šlápla :-( :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101478
17.8.11 17:40

Pokud je to vosí hnízdo přístupné, tak nejlepší a nechemický prostředek je ho zapálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.8.11 17:56
Raid proti vosám, skvělý, on je zmrazí, takže nemohou zaútočit a za chvíli chcípnou, my tím zlikvidovali i sršáně, hnízdo měli hned vedle okna do dětského pokoje. Ale pšt, neasmí se to jsou ty potvory všechny chráněné.
Anabellka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.8.11 18:32

Prifarim se s dotazem na uzivatelky chemie, napr.Raid. Vosy se nam sletaji na bambusove oblozeni terasy a „ozobavaji“ ho, myslim ze sbiraji celulozu (?) na stavbu hnizda. Myslite, ze postrikani bambusu Raidem je odradi na nejakou dobu? Nebo zabije pouze ty vosy, ktere budou aktualne pritomne?
Neporadite nejake dlouhodobejsi odpuzovadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
17.8.11 18:32
j.a.n.i1 píše:
Pokud je to vosí hnízdo přístupné, tak nejlepší a nechemický prostředek je ho zapálit.
Na střeše… To by nešlo… :lol:
terinka4444 píše:
Raid proti vosám, skvělý, on je zmrazí, takže nemohou zaútočit a za chvíli chcípnou, my tím zlikvidovali i sršáně, hnízdo měli hned vedle okna do dětského pokoje. Ale pšt, neasmí se to jsou ty potvory všechny chráněné.
Anabellka píše:

Super. Tak to si seženu. My je máme na dvorku na střeše, zapálit by to nešlo. A manžel je těžkej alergik na vosí a včelí píchnutí, tak s tím Raidem to zvládnu snad i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
17.8.11 19:05

taky bojujeme s vosama, jsou všude :cert: :cert:
použili jsme něco od biolitu a to nefungovalo, jen to zabilo ty živé. Co účinkuje i na delší dobu je prášek Biotoll, ten je odradí od návratu na místo (jen ho snad nemají v žádné drogerii)a pak raid proti vosám a sršňům, taky nechává povlak a zpět nejdou. Ale najdou si místo jinde :cert: my zatmelili všechny skuliny v plotě a teď jsem je vyháněla i z poštovní schránky :roll:
Ale co by jim vadilo aby nevlítávali do domu fakt nevím…tak tedy sítě a do dveří nějaký závěs ? jak jsme pořád venku i vevnitř je stále otevřeno, děti přebíhají…denně jich doma zabiju tak 10 :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
17.8.11 19:20
Anabellka píše:

Manžel likviduje vosy Biolitem nebo Raidem na vosy. Kupujou to i do práce (profesionální hasiči likvidujou hnízda - jde o domluvu, pokud třeba extrémně ohrožují děti apod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.8.11 19:47
zanetka2712 píše:
jj sítky mám taky, koupila jsem ty nalepovací mají je snad všude , já je kupovala v obi a stojí jedna kolem 40kč, jsou fakt dobrý

A dají se ustřihnout na míru nebo se musí koupit požadovaný rozměr? Jsou to ty na sucháč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
17.8.11 20:25

U nás si vosy vlezly spárou v cihlách pod stropní trámy, kde se nedá dostat. Do té díry sice stříkáme Raid už pár dní, ale nepomáhá a pořád jich tam dost lítá :cert:
Doufám, že se nám nějak neprokoušou do baráku. Nevíte, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.8.11 21:22

Tak tohle téma mi jde zrovna do rány. Taky stále likvidujem vosy. Jedno hnízdo jsme měli ve schránce, druhý ve schodech na terasu, třetí u okna z ložnice, další 2 na půdě… Sítě v oknech mít nemůžem, máme moc velký okapnice na okenicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný