Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, nemáte někdo typ, jaký šampón/kondicionér/přípravek použít na vlasy, které se při mytí hrozně zacuchávají? Nemám nijak dlouhé vlasy, ale vždy, když si je umývám hrozně se mi cuchají a nejdou pak rozčesat. Díky.
Já používám tenhle http://www.garnier.cz/…-struct.aspx?…
a maximální spokojenost ![]()
Já jsem si u kadeřnice koupila speciální hřeben. A teď nepoužívám žádný rozčesaváč. Vlasy mám dlouhý a dřív mi nešly učesat ani po ránu.
Mám od kadeřnice tekutý hřeben mám dlouhé kudrnaté vlasy a jsem spokojená. Chce to opravdu něco kvalitního.
Ja použíbvám po mytí vlasů kondicioner z DM balea dam na prsty a rozčesám jako by rukou a pak umeji a žádný problém z rozčesáváním nemám to se mi hodně cuchají..
Kup si tohle, já měla hrozně suché vlasy, ráno jsem je nemohla ani rozčesat, pak jsem zkusila tohle a nemůžu si to vynachválit. Koukni i na recenze na heuréce. http://www.vlasy-kosmetika.cz/…0ml-463.html Je to profesionální vlasová kosmetika, žádné srajdy z drogerky, ty opravdu moc nepomáhají ![]()
@Delfínek.W Můžu se zeptat jaký tekutý hřeben? Nějak si to nedovedu představit ![]()
Ahoj, jestli se ti hodně cuchají vlasy, tak se první koukni na konečky, jestli nejsou hodně roztřepené - jsou zubaté a zacuchávají se pořád. Pak je třeba je zkrátit. Záleží taky na tom jestli barvíš (nebo melír) a nebo jaký šampon používáš - takový ten obyč z obchodu je fajn max. jednou týdně aby člověk všechnu tu chemii smyl, ale každý den raději ne. Neměly by se cuchat po šamponu se silikony (složení: koncovka -cone, -xane), ale silikony mastí pokožku. Osobně mám taky dobrou zkušenost s Baleou na roztřepené konečky - nemá silikony takže se vlasy tak nemastí a ten balzám tak samo - můžeš ho použít po celé délce vlasů. Pokud máš kondicionér silikonový (drtivá většina)a nechceš druhý den zmaštěné vlasy, tak ho nanášej na konečky a nebo asi 15 cm od pokožky vlasů. Pokud spěcháš a nechceš se zdržovat občas s kondicionérem,, tak je dobrý šampon silikonem, výborný je třeba Timotei Jericho Rose bez parabenů (ale třeba ti bude vyhovovat něco jiného). Tolik asi z té levnější kosmetiky, ta Balea je asi za 40 kč a má kvalitní složení. ![]()
Mám vlasy po zadek a moje zkušenost je ta, že zdravé vlasy se cuchají miň než zničené.
Mé rady: 1)Používat kondicionér zvlášť, ne rovnou v šamponu 2)Koupit si vitamíny na vlasy (stačí obyčejné)
Ahoj, používám kondicionéry Balea, jsou bez silikonů, takže se ti po nich nemastí vlasy ![]()
@zzuza
Nečtu diskuzi, nevím, jestli to někdo nezmíňil. Měla jsem taky problém, mokrý vlasy mi nešly nikdy rozčesat, tedy jo, ale hrozně vlasů jsem si u toho zbytečně vysápala. Pomohl mi až hřeben Tangle Teezer. Dělají různý druhy, ideální je ten klasickej, má tvar fazole. Nabízela mi ho i kadeřnice (chtěla za něj ale hodně) a já ho originál koupila na aukru asi za dvě stovky. Od tý doby si vlasy krásně rozčešu. A to je mám dlouhý a jemný.
@Brooucinda Jasně že to není hřeben který je tekutý ale říká se tomu tak a je to vlastně balsám. ![]()