Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cucuretka píše:
Hezký večer, neukamenujte mě za takovou otázku. Jen mě zajímá co tak podnikáte v zimě s 2,5letým dítětem.
Ano, doma si hrajeme, malujeme, vaříme, chodíme na procházky, ale hřiště ho teď v zimě moc nebere a tak venku dáme tak 2h maximálně.
Přes den nespí, jen zřídka, tak dny bývají doma dlouhé. Děkuji za tipy.
Mam teda dvouletou, ale:
Doma
Uklid (s necim pomaha), hraje si i vcelku sama, cteme, s tatou cvici a pak brha za svyma starsima sestrama
plus nejake casopisy, malovani, vyrabeni…ted jeste peceni cukrovi, ja teda nemam nervy na to, aby mi primo asistovala, protoze je hrozne hrr, takze dostane svuj kus testa, od mikulase ma pecici sadu vcetne zastery a docela dlouho si s tim vystaci. Nemusim teda asi rilat, ze tahle zabava me pak stoji stejny cas uklidu
a uz se fakt tesim na Jeziska, az nadeli Albi tuzku!
Venku
Chodime plavat, na cviceni a ted zaciname i takove pracovny pro rodice s detmi. Chodi se mnou do prace
ale neni to nic kancelarskeho; nase zamestnance ma rada, takze je to spis zabava
jinak prochazky (mame psa), kavarny, detske koutky, ted jsme zkusily i loutkove divadlo, muzea, galerie, bazeny/akvaparky, desne ji bavi nakupy v drogerii s tim malym vozickem
a pak podle obdobi v roce, ted pred Vanoci stromecky, Betlemy, kdyz je snih, tak boby. Pak jeste pravidelna navsteva u prarodicu.
Proste nejak se nam to nejmladsi dite muselo prizpusobit…
Ale opravdu hodne zalezi na lokalite, kde zijete. S prvni dcerou jsem travila materskou na malomestecku, penez moc nebylo a ty dny byly jednotvarne a tak porad stejne, takze jsem za tenhle mismas vseho opravdu stastna.