Co s dítětem, nevím si rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.1.16 19:27

Co s dítětem, nevím si rady

Ahoj maminky, mám dotaz je to docela pro mě citlivé téma nevím co si mám o tom myslet, tak raději anonymně.
Jde o to, že skoro tříletá dcera si „dělá dobře“ :oops: když usíná nebo i když se vzbudí dá si ruce na plínku nebo na pyžamko poínku dávám ještě na noc. A dělá pohyby :roll: je pokaždé úplně spocená, nevím proč to dělá a jestli je to normální, jsem z toho nešťastná začala chodit i do školky takže neví jestli to dělá i tam, učitelka se zatím nezmínila. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
19.1.16 19:31

Je to normální, nech ji být a neřeš to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.1.16 19:37

Přesně…neřešit…až z toho bude mít rozum, poučit o „soukromí“…
Ve školce jich mám několik…pokud je to pod peřinou, neřeším…pokud se odkryjí, jdu je přikrýt s tím, že je otevřené okno (ventilačky) ať je přikrytý… 8)
Co jiného? Taky pomůže knížka v postýlce, mnohdy je to z nudy. Děti musí chvilku vydržet, než usnou spáči…knížka, časopis…
Můžeš se učitelky zeptat, pokud k ní máš důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.1.16 19:37
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám dotaz je to docela pro mě citlivé téma nevím co si mám o tom myslet, tak raději anonymně.
Jde o to, že skoro tříletá dcera si „dělá dobře“ :oops: když usíná nebo i když se vzbudí dá si ruce na plínku nebo na pyžamko poínku dávám ještě na noc. A dělá pohyby :roll: je pokaždé úplně spocená, nevím proč to dělá a jestli je to normální, jsem z toho nešťastná začala chodit i do školky takže neví jestli to dělá i tam, učitelka se zatím nezmínila. :zed:

je to normální, objevuje svoje tělo. nech jio být. Maximálně bych jí vysvětlila, že to má dělat někde stranou - ve své posteli, v pokojířčku :nevim:
Jinak moje obě děti to taky dělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.1.16 19:46

Hmm tak moji kluci se navzájem tahali za pinduly akorat ve vaně. A školkový dítě s plínou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
19.1.16 19:51

@jakanas tak školkový dítě může mít taky třeba rok a půl, že..moje začalo chodit na jedno dopoledne v tomto věku a světe div se, mělo ještě plínu..
Zakaldatelko, neřeš, poučit, že se to dělá pouze doma, ne když je někde mezi lidma, hlavně netrestat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.1.16 19:53

Syn si také občas rád hraje s pinďou. Vždy u toho ale chce být sám a vyhání mě, často se i úplně svlékne, jsou mu 3. Zatím to neřeším, jen když už je to moc často, tak odvádím pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
19.1.16 19:56

Taky si myslím, že je to celkem normální-naopak jsem trochu překvapená, že jsem synovi (3,5) ukazovala, jak si má ve vaně přetahovat pinďu ajeho to nebaví :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2562
19.1.16 19:57

Nešťastná? Proč? Kamarádky dcera na to má mafukovací hračku (ježiš, to zní divně:-) a na ní obkročmo skáče. Kamarádka je rudá až za ušima, mně to přijde normální. Synovi taky věčně stojí a zkoumá to (tříleťák). Ve školce ale myslím ne, je na intimitu vysazený, posílá mě pryč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.1.16 19:59
@jakanas píše:
Hmm tak moji kluci se navzájem tahali za pinduly akorat ve vaně. A školkový dítě s plínou? :think:

Dcera 4,5 roku má na noc taky plenu. Mám ji snad utopit za to, že v noci spí tak tvrdě, že ji to neprobudí? :nevim:

Zakladatelko, max. bych vysvětlila, že to může dělat schovaná pod peřinou. Dělali to i moje děti, ani nevím, kdy je to přešlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
19.1.16 20:01

Zrovna tohle téma probíhalo dnes u nás v práci. Kolegyně švagrová dělá ve školce a některý děti to dělají pod peřinou, když jdou odpočívat. Ostatně to tu zmíněno už bylo.
Můj, tehdy dvouletý, syn si sedl na panenku a dělal „směšný“pohyby. Brečely jsme smíchy, naštěstí ho to během pár dnů přešlo. Občas si s ním i hrával, dnes už ho to nenapadne.Za půl roku bude mít 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 20:05

Muj 3 lety syn to dela taky. O moji, nebo tatinkovu nohu, podobne jako to delaji pejsci :roll: Nastesti na nikoho ciziho si to nedovoli, takze proste jen cekam, az ho to prejde. Prece jen doufam, ze prijde doba, kdy mu prijde „divne“ se otirat o moji nebo tatovu nohu :roll:
Jinak do 3 let je plenka naprosto normalni, na spani do 4 let.

• Citovat
  • Upravit
6499
19.1.16 20:10

No a ty si dobře neděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.1.16 20:12

Pokud to dělá v soukromí, tak bych jí nechala, pokud před někým, tak bych jí jen řekla, že se to před ostatními nedělá. Nic víc s tím stejně neuděláte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
19.1.16 20:14

Je to úplně normální, v tomto věku bych si z toho halvu nedělala. Promiň, ale pobavilo mě, jak píšeš, že nevíš, proč to dělá. No proč asi :D Nepříjemný jí to určitě není :)

Kolem pátého roku to obvykle ustupuje a pokud ne, aspoň jsou děti schopné tuto potřebu odložit na příhodnější čas (do soukromí v postýlce) a veřejné uspokojování přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí