Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím maminky,
Mám 15ti měsíční dcerku a už mi odmítá kaše. Mám jich doma hodně a tak bych je nějak ráda zpracovala.
Tak se chci zeptat jestli nejsou nějaké recepty co s nimi, třeba nějaký nákup apod.
Moc děkuji za popripadne inspirace.
Jestli mají trvanlivost ještě nějakou dobu, tak jí je měsíc nedávej a pak to zkus znova. Malá mi takhle po měsíci zásoby vyžrala, teď už kupuju jen po jedné krabici, co kdyby náhodou ![]()
Sníst- nasladko, naslano, k snídani, svačině..
Dát do těsta na koláč, nákyp, palačinky, placky, karbanátky, knedlíky..
Jestli myslíš dětský kaše, nebude to lepší prodat? Já teda nevím, ale jak bych zpracovala dětskou kaši fakt netuším ![]()
Já kupuju kaše nemléčné a používám na zahuštění (polévek, omáček, prostě místo instatní jíšky). Ale mléčnou teda nevím, mně chutná
. Nebo bych ji včas zkusila nabídnout někomu, kdo ji užije.
Já mám takhle zásoby UM, ale počítala jsem s tím, že až to dcera nebude chtít, udělám z UM falešný marcipán na dorty.
Jé, to mě taky zajímá, mám doma instantní rýžovou kaši, ale hrozně mi nechutná, prostě to má pro mě pachuť, ať do toho dám co chci… takže taky nevím, co s ní… o tom zahušťování tam píšou, ale neumím si to moc přestavit a nebude to pak v tom jídle cítit??
@janica252 píše:
Jé, to mě taky zajímá, mám doma instantní rýžovou kaši, ale hrozně mi nechutná, prostě to má pro mě pachuť, ať do toho dám co chci… takže taky nevím, co s ní… o tom zahušťování tam píšou, ale neumím si to moc přestavit a nebude to pak v tom jídle cítit??
Pokud je to instantní rýžová mouka, tak jí můžeš dát všude, kde bys dala normální rýžovou mouku.. jestli jí nepoužíváš, tak třeba do koláče k jiné mouce.
@smotlaska a nemá to pak podobnou chuť - je to tam cítit?? mě právě v tom vadí nějaká pachuť (a to nejsem těhotná
)
@janica252 píše:
@smotlaska a nemá to pak podobnou chuť - je to tam cítit?? mě právě v tom vadí nějaká pachuť (a to nejsem těhotná)
tak nevím, co v té kaši je.. já měla jednou instantní kaši a tam byla jen směs instantních muk.. koukni na složení.
jinak rýžová mouka pro mě žádnou pachuť nemá ![]()
Jinak pro inspiraci dnešní recept na sušenky: čtvrt hrnku pohankové krupice uvařit v hrnku vody- hustá kaše
přimíchat rýžovou mouku, kokos, v robotu nasekaná slunečnicová a sezamová semínka, mandle..
osladit dle chuti (já dala 2 lžíce agavového sirupu)
vlhkýma rukama tvarovat placičky- vyšlo mi to akorát na jeden plech a jsou moc dobré.