Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, prosím Vás, dnes je to třetí den, co mám v lednici kuřecí vývar, chtěla jsem z něj dělat polévku a zapoměla jsem. Myslíte že už je na výhoz, nebo že tu polévku ještě můžu udělat, když je už dnes třetí den v lednici??
děkuji ![]()
Malýmu dítěti bych jí nedala, ale vám pokud není zkažená, tak určitě, ale dneska už by se to muselo sníst ![]()
Já teda vývar - polévku - dávám třetí den i malé. TAkže bych se nebála.
@ohnivá žena Ahoj, myslím že pokud byl vývar po uvaření hned vychlazen a je celou dobu v lednici tak bych ho určitě použila, když se mi podaří uvařit víc polévky než sem plánovala tak jí máme i 5 dní v lednici a nic mu není(teda bez nudlí a bez kapání, jen maso a zelenina)
Holky dekuji, chci ji jen pro me a, pritele a 5letou dceru.Je mi to lito vyhodit.Tak ja ji udelam a a dnes zblajznem. Mimco ma jine papu.
DIKY ![]()
Jdi po čuchu, zkažený vývar smrdí stejně jako zkažený maso.. Pokud voní vůbec bych se nebála.. Ty tři dny jsou tak akorát, pak už bych se bála..
Já četla, že vařené jídlo skladované v lednici více než jeden den, se mám před konzumaci nechat projít varem. Když je jeden, tak jen ohřeju, ale když je 2 nebo 3 taky nechám projít varem pro jistotu ![]()
Nebála bych se, tím spíš, pokud je v lednici čistý vývar, ze kterého teprve polívku budeš dělat - projde to varem, takže bych se nebála dneska a ještě i zítra (po očuchání a přejití varem před konzumací) ![]()
Jj byl to jen cisty vyvar, teprv jsem polivku udelala, tak ze se i poradne prevarila.Dnes se stejne sni ![]()
Prosím, poraďte mi
Mám v ledničce mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky už 3 dny. Můžu ji ještě sníst, když ji převařím? Nepřipadá mi, že by nějak zapáchala. ![]()
@Dame-de-Coeur Pokud nesmrdí a nechutná divně, normálně bych snědla. Já teda mám v lednici vývar normálně i týden a celkově se mi zdá, že mám nějakou nižší laťku v těchto věcech než některé diskutující, ale nikdy mně ani nikomu z rodiny nic nebylo.
Já bych se toho taky nebála. My někdy dojídáme polévku taky až třetí den. ![]()
Děkuju za radu
tak jsem ji snědla a nic mi není
asi jsem jen zbytečně úzkostlivá ![]()
Podle me bude v poradku, jestli byl celou dobu v lednici
ale chapu tve obavy, stalo se mi jednou neco podobneho, tak jsem radeji sahla po bujonu od Knorru, doma vzdy radeji mam, kdyz nestiham nebo zapomenu vyvar dlouho v lednici ;D rozdil ani nepozname, tyhle bujony jsou fajn ![]()