3 dny vývar v lednici a polévka

15.3.13 11:58

3dny vývar v lednici a polévka

Ahojky, prosím Vás, dnes je to třetí den, co mám v lednici kuřecí vývar, chtěla jsem z něj dělat polévku a zapoměla jsem. Myslíte že už je na výhoz, nebo že tu polévku ještě můžu udělat, když je už dnes třetí den v lednici??
děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
15.3.13 12:00

Malýmu dítěti bych jí nedala, ale vám pokud není zkažená, tak určitě, ale dneska už by se to muselo sníst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
15.3.13 12:01

Já teda vývar - polévku - dávám třetí den i malé. TAkže bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
15.3.13 12:02

@ohnivá žena Ahoj, myslím že pokud byl vývar po uvaření hned vychlazen a je celou dobu v lednici tak bych ho určitě použila, když se mi podaří uvařit víc polévky než sem plánovala tak jí máme i 5 dní v lednici a nic mu není(teda bez nudlí a bez kapání, jen maso a zelenina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.13 12:05

Holky dekuji, chci ji jen pro me a, pritele a 5letou dceru.Je mi to lito vyhodit.Tak ja ji udelam a a dnes zblajznem. Mimco ma jine papu.
DIKY :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.3.13 12:09

Jdi po čuchu, zkažený vývar smrdí stejně jako zkažený maso.. Pokud voní vůbec bych se nebála.. Ty tři dny jsou tak akorát, pak už bych se bála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
15.3.13 12:11

Já četla, že vařené jídlo skladované v lednici více než jeden den, se mám před konzumaci nechat projít varem. Když je jeden, tak jen ohřeju, ale když je 2 nebo 3 taky nechám projít varem pro jistotu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
15.3.13 12:15

Nebála bych se, tím spíš, pokud je v lednici čistý vývar, ze kterého teprve polívku budeš dělat - projde to varem, takže bych se nebála dneska a ještě i zítra (po očuchání a přejití varem před konzumací) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.13 15:05

Jj byl to jen cisty vyvar, teprv jsem polivku udelala, tak ze se i poradne prevarila.Dnes se stejne sni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.15 10:33

Prosím, poraďte mi :nevim: Mám v ledničce mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky už 3 dny. Můžu ji ještě sníst, když ji převařím? Nepřipadá mi, že by nějak zapáchala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.7.15 10:38

@Dame-de-Coeur Pokud nesmrdí a nechutná divně, normálně bych snědla. Já teda mám v lednici vývar normálně i týden a celkově se mi zdá, že mám nějakou nižší laťku v těchto věcech než některé diskutující, ale nikdy mně ani nikomu z rodiny nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.15 10:49

Díky za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
12.7.15 11:17

Já bych se toho taky nebála. My někdy dojídáme polévku taky až třetí den. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.15 20:43

Děkuju za radu :D tak jsem ji snědla a nic mi není :P asi jsem jen zbytečně úzkostlivá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.7.15 16:17

Podle me bude v poradku, jestli byl celou dobu v lednici ;) ale chapu tve obavy, stalo se mi jednou neco podobneho, tak jsem radeji sahla po bujonu od Knorru, doma vzdy radeji mam, kdyz nestiham nebo zapomenu vyvar dlouho v lednici ;D rozdil ani nepozname, tyhle bujony jsou fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí