Recept: Jablečné čatní

Přidat recept
 
  • Čas 40
Hodnotilo 0 lidí

Co s tou spoustou jablek? Koláče se vám už zajídají, ale nechcete nechat jablka zkazit? Udělejme si výborné pikantní čatní, které se hodí jak k masu, tak i třeba k sýru.

Postup

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme odkapat.
Do hrnce dáme trochu oleje a spěníme na něm šalotku, přidáme česnek, zázvor, nasekané chilli papričky, sůl, cukr, víno, hřebíček, pepř a zavaříme. Pak přidáme rozinky a všechno povaříme na mírném ohni. Přidáme na kousky nakrájená jablka a vaříme do změknutí. část změklých jablek rozmixujeme pak obě časti smícháme v misce. Dochutíme citronovou šťávou a vybereme kousky hřebíčku. Pokud máte raději čatní rozmixované úplně, můžete si rozmixovat všechno. Ještě teplou směs nalejeme do skleniček a zavíčkované otočíme dnem vzhůru.

Autor: Redakce

Ingredience

  • jablka 4 kusy (kyselá)
  • zázvor 60 gramů (čerstvý)
  • šalotka
  • olej
  • česnek 8 stroužků
  • rozinky 8 lžic
  • hřebíček 4 kusy
  • 1 dcl červené víno
  • pepř černý 2 lžičky (mletý)
  • cukr hnědý 8 lžic (Korunní)
  • šťáva citronová 4 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • paprička chilli červená 4 kusy

Doporučená příloha

Maso nebo sýr

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablečné čatní

Váš příspěvek