Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechat lézt, můžeš různě rozmístit hračky aby mělo za čím lézt a hlavně uklid věci, co by na sebe mimco mohlo někde strhnout (třeba kdyby popadlo ubrus visící ze stolu, nebo si na hlavu shodilo nějakou dekorační sošku, kytku apod).
Nech ho zkoumat. Cíl týhle hry je dítě osamostatnit, váš je na dobrý cestě ![]()
Možná o společný aktivity stát prostě nebude. Naše děti se přijdou pomazlit a zas frčí hrát si po svém. A to je dobře ![]()
ja vubec nerozumim tomu, proc Te to trapi. Co az prijde do puberty smarja?
Normalne ho nechte lozit, zabezpecte ty prostory. Cara ponoru casem stoupne, az se zacne chytat nabytku a stoupat si. Bacha na zavesy, zaclony a ubrusy. At na sebe neco neshodi.
Co já bych dala za to, kdyby se ti naši nezastavitelní kluci aspoň deset minut denně tím lezením zabavili ![]()
Až se líp rozleze, dělej mu opičí dráhy. Může ti přelézat přes nohy, podlézat, vyhrabat tě zpod deky…
Neboj, určitě si bude chtít s tebou hrát. Zkus mu obmenit hračky, ty úplně miminkovske, které ho navíc už moc neberou a nechce si s nimi hrát, dej pryc a vytahni nějaké pro malá batolata a predvadej mu je, to se mu taky bude libit - u nas jede zatloukacka, vkladacka, zvukové knížky ![]()
Ze zatloukacky vysprtava ty špalíčky shora tak, ze vyskakujou spodem, takže jsou rozkutaleny po místnosti a já je musím hledat a sbírat
tuhle hru má rad
![]()
Další super hra je, když všechny jeho hračky uklidis do police, odkud si je sam muže vytáhnout…
![]()
Ahoj
ráda bych se zeptala co děláte s miminkem, které začalo lézt? Máme s přítelem tak trochu pocit, aby jsme něco neopomněli (možná je to tím, že se prostě jen více osamostatňuje a trošku nás to bolí). Já se celý den snažím dělat něco s ním, ale jeho sice stále baví takové ty naše opičárny
jen jinak chce prostě jen lézt a lézt všude po bytě. Chápu nejspíš to bude normální..konečně to umí je moc zvědavý, tak je k nezastavení
Tak asi jen potřebuji uklidnit, že časem mě zase bude chtít více u společných aktivit než jen více méně u péče..