Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak prostě jezdi s kočárkem, nemůžeš ji mít celé dny na ruce
nebo zkus šátek, nosítko
jinak spánek se mění a rozhodně takové mrne spát potřebuje
i když můj si dál 3× denne 15 minut a byl ready ![]()
Moje malá cca od jednoho měsíce taky přes den skoro nespi..dá si třeba půl hodinku u mě na ruce po jidle a jinak jede jak triskomys..kouká kope směje se, pistí občas place… Občas ji padají očka to si pak právě na chvíli schrupne a je zase ready…déle spi jediné na vycházce v kočárku..nemůžu ale chodit po venku celý den že..
jinak spí nepřerušené celou noc..cca od 7 večer do 5 ráno…naštěstí sem zvykla brzo vstávat ![]()
Ps nosit v šátku sem ukusila..v něm se jí nelíbí, naštěstí ale nepláče když ji nemám na ruce ale zabaví se i tím že je v houpatku a kouká na mě co dělám ![]()
Jenže na ní je vidět, že je unavená, zíve, ale nemůže zabrat. Brečí, pořád s ní musím houpat, skákat na balónu a tak
ráno, jak se hezky vyspí, tak po kojení třeba hodinu vydrží vzhůru, povídáme si a tak. Po dalším kojení už třeba jen půl hodiny a teď navečer už vůbec. Podle mě je unavená jak pořádně nezabere. Do kočárku chodíme někdy dopol a vždy odpol…
Takhle malý miminko by mělo být vzhůru 45 minut až hodinu, pak by ses měla pokusit ho uspat prakticky za každou cenu (uhoupat, ukojit, unosit). Jinak bude přetažená a tím hůř bude usínat. Krm ji pokud možno, když se probudí, to má nejvíc síly, nejlíp se nají a vydrží déle spát, protože ji nebude budit hlad. Pak si trochu pohrajte a do hodiny (od probuzení, krmení se taky počítá) spát. Zkus to pár dnů držet a uvidíš, jestli se to nezlepší…
U nás funguje pevné zavinutí a bílý šum. Hlavně aby nemohla rozhazovat rukama, to je budí (moroův refllex), přes den nám spí na břiše u zvuku potůčku a v noci na zádech pevně zavinutá, usíná u zvuku fénu
.
Jezdi s kocarkem, jestli by ji to vyhovovalo. Nebo jestli by ti spala u orsa, tak se hezky natahni, dej si ji na prso a relaxuj ![]()
Mám to s mladší hodně podobný - řešení je nasnadě, mám ji v náručí. Moje zvládá nosítko, to je velká pomoc. Možná jí nesedí to, co teď máš, líp by sedlo jiný nebo spíš šátek, je malinká.
Jakmile uvidíš, že by spala, tak si skoč na záchod, nachystej si kolem sebe jídlo, pití, mobil a tak, malou zaviň do dečky/pleny, pusť si film nebo seriál a houpej. Až usne, tak si sedni a nehejbej se. Odpočnete si obě ![]()
@Lily Evans píše:
Mám to s mladší hodně podobný - řešení je nasnadě, mám ji v náručí. Moje zvládá nosítko, to je velká pomoc. Možná jí nesedí to, co teď máš, líp by sedlo jiný nebo spíš šátek, je malinká.
Jakmile uvidíš, že by spala, tak si skoč na záchod, nachystej si kolem sebe jídlo, pití, mobil a tak, malou zaviň do dečky/pleny, pusť si film nebo seriál a houpej. Až usne, tak si sedni a nehejbej se. Odpočnete si obě
Přesně tohle jsem dělala taky ![]()
Ahoj všem, jdu si k vám pro radu
Mám doma měsíční holčičku. V noci spí hezky, ale přes den má strašně lehké spaní, mám ji stále na ruce, oči má jak kukadlina, chvílemi vypadá, že zabírá a padají ji očička, ale nikdy tvrdě neusne, jen ji na chvíli odložím, že si potřebuji dojít jen na WC a už brečí. Nevadí mi ji mít na ruce, ale přijde mi k večeru víc a víc unavená. V kočárku usla hezky ani jsem nemusela jezdit, teď už nevydrží ani ve stojícím kočárku. Myslíte, že nepotřebuje tolik spánku nebo ji něco trápí? Nebo nemáte nějaké tipy, jak uspat, aby si alespoň trochu odpočinula?