Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A já ještě radím nebrat si všude igelitky
Pak se to nehromadí a je po problému ![]()
dobre tema. Ja to vyresila tak, ze a) igelitky jsem vyhazela do trideneho odpadu a b) vsude si nosim sve dve tasky z ecobag.cz a mam vystarano.
Já už mám také tašku do kabelky (také ecobag), ale občas ji někde pozapomenu pohozenou doma a občas než stačím zaprotestovat, mám nákup v igelitce a občas se to do té ecobag prostě nevejde ![]()
Díky všem za nápady!
Gina108 píše:
Jo tak to jó, já myslela, že chceš balit každou jednotlivě. Já si kdysi kupovala plíny myslím Happy a oni do nich dali navíc 30 minipytlíků jako na extra balení každé použité pleny
ja to tedy pochopila tak, ze jsou na to, si je strcit do prebalovaci tasky a v pripade ze nemam kam vyhodit, strcit to v pytliku do tasky, urcite to neni mysleny na baleni plen jen tak doma, to by jich tam muselo byt opravdu vic ![]()
ja dost casto posilam baliky a zabalit vec do igelitek je pro me nej.
pak muzu poradit na nakup si vzit tasku z domova jinak si furt nosime novy a novy domu
a docela me prekvapuje rada davat do toho slupky atd. a co trideni odpadu? tohle je uz silny, nacpat bioodpad do igelitky a tu jeste do kose. ![]()
navod na pleteni kabelek z igelitek http://www.otiskyprstu.ic.cz/tvoreni.htm#…
Taky jich mám doma spoustu, ty malé používám na cesty, nabalím do nich kalhotky, ponožky, drobné věci, ať to pak nehoním po kabele/batohu…ty obrovské nechávám na různé stěhování, skladování věcí…do středních třídím plastový odpad, občas nějakou šoupnu do kabelky pro případ, že nemám zrovna do čeho dát nákup a taky jich pár pohodím do auta, jak už tu někdo psal…nejednou se mi stalo, že jsem jela na nákup a zapomněla si vzít nákupní tašku, jak jsem pak byla ráda, že mám v autě pár igelitek, do kterých to nacpu a nemusím kupovat další tašky…no a když se stane, že fakt zrovna nemám žádnou po ruce (jsem sklerotik a často zapomenu po nákupu ty tašky vrátit zas do auta), tak pokud možno aspoň koupím tašku papírovou…a do té zas třídím pak papírový odpad ![]()
Jo a použité sáčky používám na psí hoviša
Kdybyste někdo měl lepší - ekologičtější nápad, do čeho je sbírat, tak sem s ním, ale nenuťte mě sbírat to do papírových sáčků…jsem sice dost velký ekolog, ale víme všichni, jak se papírové pytlíky rády trhají a nechci jít celý zbytek vycházky s pos..nýma rukama
![]()
Lociko a co ty pytlíky používat jako rukavice - navlíct pytlík na ruku a hovínko nabrat do papírového sáčku a pokud se protrhne, vyhodit i s „rukavicí“
Pokud ne, můžeš pytlík použít znova ![]()
verunkamandarinka píše:
a docela me prekvapuje rada davat do toho slupky atd. a co trideni odpadu? tohle je uz silny, nacpat bioodpad do igelitky a tu jeste do kose.
Ne že bych dávala šlupky a pod. do pytlíčků, ale do směsného odpadu to jo. Nádoba na bioodpad tu pokud vím není v okruhu několika kilometrů, tak jako kam s tím ![]()
Supky od brambor radeji davejte do novinoveho papiru. Splni stejny ucel jako igelitova taska ale na skladce se rozlozi.
Ja davam do igelitek trideny odpad: plasty na vyhozeni a taky sklo. Lahve u kontysu nahazu do skla a tasku zmuchlam do plastu. Taky mam doma milion tasek a takhle se jich postupne zbavuju.
Do igelitek třídím plasty ( a pak to celé letí do popelnice) a nakupovat chodím jen s plátěnými taškami.
Dokud jsme bydleli v domě, který měl popelnice na tříděný odpad, tak to bylo jasné, dávali jsme to do igelitek a pak u popelnic vysypávali do těch správných. Teď ale bydlíme jinde, popelnice na tříděný odpad máme dost daleko, takže už netřídíme … ![]()
Tenké igelitky používám zásadně na odpadky.Ty klasické používám na nákupy a balení věcí.
Nicméně najdou se i tací,kteří igelitky sbírají(viz.jeden můj kamarád).
Ze začátku mi to přišlo zvláštní,ale už jsem se párkrát přistihla jak občas koukám,co mají lidi za tašky
Říkal mi,že nejvíce ze všeho shání starší igelitku z Kotvy atd.Já jsem jich kdysi dávno měla spoustu,ale to už jsem vyházela.Tak kdyby třeba někdo z vás něco takového našel,určitě by tu byl zájem ![]()
Mám přesně opačný dotaz: kde koupit levné, velké a pevné igelitky? Nějak mi ty reklamní docházejí. díky. nemyslím sáčky do koše, ale fakt igelitky.
Ty maličký vyhazuju, větší dávám do koše místo pytle a do těch obřích dávám třeba vytízený oblečení
Ja igelitky nepouzivam kdyz jdu na nakup nahazu to do batusku protoze s deckem vedle sebe jeste tahat igelitku
ale vsimla jsem si jake ted maj v lidlu igelitky, zelene, ruzove…
takové svítící, neonové
tak ty sou šílený..